Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ


  • «Μνημείο που μαρτυρεί την αλήθεια δια μέσου των αιώνων", χαρακτήρισε το ιστορικό Μοναστήρι του Τιμίου Προδρόμου Σερρών, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, μετά την επίσημη Δοξολογία στο καθολικό της Μονής, όπου και ενημερώθηκε επιτόπου από τον Μητροπολίτη Σερρών & Νιγρίτας Θεολόγο καθώς και την Ηγουμένη Φεβρωνία, για τις καταστροφές από τη φωτιά του περασμένου Δεκεμβρίου.

  • «Έχει πληγές που μας πονάνε η Μονή. Μαζί με τα κειμήλια που παράνομα παρακρατούνται από τους Βούλγαρους  στη γείτονα, η πυρκαγιά ήρθε να προσθέσει πληγές και να συγκλονίσει τους πάντες με την καταστροφή που προκάλεσε. Ήταν όμως και μία ευκαιρία για να φανεί η αγάπη και συμπαράσταση όχι μόνο των αρχών του τόπου αυτού, αλλά του συνόλου των πολιτών της περιφέρειας» τόνισε ο κ. Θεολόγος στην προσφώνησή του μέσα στο καθολικό της Μονής.

  • Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδας, ξεναγήθηκε σε όλους τους χώρους του Μοναστηριού, εκφράζοντας τον θαυμασμό του για το έργο της Αδελφότητας και ενθυμούμενος την πρώτη του επίσκεψη στη ιστορική Μονή.

  • «Ήρθα ως φοιτητής σ` αυτόν τον τόπο λατρείας και Ιστορίας, για μελέτη. Η δεύτερη φορά, συνέπεσε με την εγκατάσταση της Αδελφότητας. Θυμάμαι τότε πως σκέφτηκα ότι το Μοναστήρι ήθελε τόσο πολλά για να συντηρηθεί, που δεν θα ήταν απίθανο ακόμη και να έκλεινε σε λίγο καιρό. Εδώ όμως έγιναν θαύματα» είπε χαρακτηριστικά.


  • Νωρίτερα ο Σερρών Θεολόγος , υποδέχτηκε τον Μακαριότατο στο Επισκοπείο στις Σέρρες, παρόντων των Μητροπολιτών: Ζιχνών & Νευροκοπίου, Σιδηροκάστρου και Λαγκαδά, καθώς και όλων τον τοπικών Αρχών.
  
  • Στην προσφώνησή του ο κ. Ιερώνυμος αναφέρθηκε στη κρίση που περνάει οι χώρα και οι πολίτες, χαρακτηρίζοντάς την κυρίως «κρίση αξιών».
  • «Τα χρήματα του ΔΝΤ, δεν μπορούν να μας αγοράσουν αξίες. Η κατάκτησή τους είναι θέμα προσωπικής προσπάθειας και αγώνα. Πρέπει να ξεπεράσουμε το Εγώ και να φτάσουμε στο Εμείς» τόνισε.

  • Ο Αρχιεπίσκοπος μίλησε ακόμη σε συγκέντρωση ιερέων στο «Μαξίμειο» Πνευματικό Κέντρο, επισκέφθηκε την Παλιά Μητρόπολη των Αγίων Θεοδώρων όπου τέλεσε τρισάγιο στη μνήμη του κυρού Μαξίμου
  
  • και ολοκλήρωσε την επίσκεψή του στις Σέρρες με την ξενάγησή του στο Κειμηλιαρχείο της Μητρόπολης, όπου και ενημερώθηκε εκτός από τις πολυποίκιλες δραστηριότητες και το έργο του «Ψυχής Άκος» που δημιούργησε ο Μητροπολίτης Θεολόγος,
  • και για το αίτημα επιστροφής των αφαιρεθέντων από τους Βούλγαρους κειμηλίων της Μονής Τιμίου Προδρόμου.
ΦΩΤΟ: Α.Π.-Καθρέφτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: