Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

ΑΓΡΟΤΕΣ: ΠΡΟΣΕΦΕΡΑΝ ΘΕΑΜΑ, ΔΕΝ ΠΗΡΑΝ ΤΙΠΟΤΕ!

Χωρίς πρακτικά «κέρδη» έληξαν οι αγροτικές κινητοποιήσεις στις Σέρρες, με τους αγρότες να αποσύρουν τα τρακτέρ τους χθες το μεσημέρι από το «μπλόκο» του Προμαχώνα, έχοντας κερδίσει μόνο και αποκλειστικά …δημοσιότητα από τις συλλήψεις τους.

Τα αιτήματα που φέτος τους έβγαλαν στους δρόμους, δηλαδή το αγροτικό πετρέλαιο, η μη ιδιωτικοποίηση της ΑΤΕ και η καταβολή αποζημιώσεων από τις καταστροφές, έμειναν σε δεύτερο πλάνο το 8ήμερο των κινητοποιήσεων.
Κυριάρχησε η εικόνα στην ουσία.
• Και όχι χωρίς λόγο, αφού αυτή η εικόνα είχε και κλεφτοπόλεμο με τα ΜΑΤ, είχε και θεαματικές συλλήψεις, είχε και δίκες, είχε και Αστυνομικές απαγορεύσεις που έγιναν αφορμή αντιπολιτευτικής κριτικής στη Βουλή!

• Χθες το μεσημέρι, έπεσε τελικά η αυλαία του «μπλόκου» των Σερρών, με τα αγροτικά αιτήματα να παραμένουν ανικανοποίητα και ξαφνικά να μην γίνονται λόγος συνέχισης του αγώνα, με την μορφή τουλάχιστον που είχε πριν από οκτώ ημέρες.
• «Κατόπιν προτροπής και συμβουλής των άλλων συναδέλφων αγροτών που βρέθηκαν στις Σέρρες με αφορμή τη εκδίκαση του αυτόφωρου των επτά Σερραίων αγροτών που συνελήφθησαν την προπερασμένη Δευτέρα, αποφασίσαμε την αναστολή των κινητοποιήσεών μας» δήλωσαν σε προχθεσινό Δελτίο Τύπου που εξέδωσαν.


• Τώρα, υπάρχει πιθανότητα επαναπροσδιορισμού του τρόπου διεκδίκησης, με το επόμενο ραντεβού να δίνεται πιθανόν στο Κιλελέρ στις αρχές του Μάρτη
• και φυσικά με βαριά τη σκιά των δικών για τις παραπομπές προηγούμενων κινητοποιήσεων και τις φετινές συλλήψεις των επτά.
 • Άγνωστο εάν το επόμενο βήμα, οι αγρότες της χώρας θα το κάνουν όλοι μαζί.
• Γιατί φέτος η πλειοψηφία δεν κούνησε τα τρακτέρ από τα χωριά. Η πλειοψηφία αξιολόγησε διαφορετικά από τους ολίγους που βγήκαν για καταλήψεις συνόρων εθνικών οδών και κόμβων, την κατάσταση.


Και συνυπολόγισε όχι μόνο την καλή διάθεση του Υπουργείου και τον προγραμματισμό του για επίλυση σοβαρών εκκρεμοτήτων του κλάδου, αλλά και την συγκυρία, που θα τους έφερνε αντιμέτωπους με τις υπόλοιπες κοινωνικές τάξεις, που επίσης πλήττονται και υποφέρουν από την κρίση και το μόνο που δεν θα ήθελαν θα ήταν πρόσθετα εμπόδια και ταλαιπωρία.

Ικανοποιημένος από τον τρόπο που εξελίχθηκαν τα πράγματα δήλωσε χθες στη στήλη και ο (για λίγο ακόμη) Αστυνομικός Δ/ντής Σερρών Δημήτρης Τσώτας, που με την απόφασή του να απαγορεύσει συναθροίσεις και πορείες προς τον Προμαχώνα, δεν προκάλεσε μόνο συζητήσεις στη Βουλή, αλλά και κράτησε ανοιχτούς, δρόμους και σύνορα!
• Τώρα όσον αφορά τον χαρακτηρισμό «χουντική» με τον οποίο συνόδεψαν κάποιοι την απόφασή του, η απορία της στήλης είναι:
• Στις τέσσερις σελίδες που την αναλύουν, πουθενά δεν διάβασα αναφορά σε νόμο ψηφισμένο πριν το 1974.

Αλλά κι αν ακόμη υπάρχουν τέτοιοι νόμοι σε ισχύ,ΤΙ αλήθεια κάνουν οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου και τα κόμματα της Βουλής; Δεν θα έπρεπε ήδη να είχαν εκδημοκρατίσει τη νομολογία περί συναθροίσεων, πορειών και μαζικών διαμαρτυριών;

• Αν δεν το έκαναν 37 ολόκληρα χρόνια μετά την πτώση της χούντας, να μας πουν γιατί!

ΦΩΤΟ: Α.Π.-Καθρέφτης

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Α,μην σε ανησυχεί καθόλου αυτό.Το θέαμα θα το προσφέρουν οσονούπω όλοι οι δημοσιογράφοι σφογγοκωλάριοι της σημερινής χούντας, μόλις αρπάξει ο κόσμος τις πέτρες και τα παλούκια και σας βάλει στο κυνηγητό και σας και τους βουλευτές