Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΟ ΚΟΣΜΗΜΑ!


  • Ένα πραγματικό στολίδι είναι το ΕΠΑΛ Ηράκλειας. Σε μία περιοχή με ιδιαιτερότητες στη σύνθεση του πληθυσμού η εκπαίδευση των νέων και η παροχή εφοδίων για ένταξη και επαγγελματική αποκατάσταση, έιναι σημαντικά.
  • Όταν λοιπόν αυτά βρίσκουν στέγη και μάλιστα επιπέδου, τοτε μία ακόμη πόρτα ανοίγεται για τη νέα γενιά της περιοχής και τις προοπτικές του τόπου.
  •  Μετά λοιπόν από 10 ολόκληρα χρόνια μαθημάτων σε πρόχειρα λυόμενα, ένα σύγχρονο σχολικό συγκρότημα, στεγάζει από την αρχή της σχολικής χρονιάς την καθημερινότητα των μαθητών τους Επαγγελματικού Λυκείου της Ηράκλειας.
  • Ένα σοβαρό πρόβλημα ετών, λύθηκε μέσα σε δύο χρόνια, όσο δηλαδή χρειάστηκε για να ολοκληρωθεί το εκπαιδευτήριο που χρηματοδότησε η πρώην Νομαρχία Σερρών επί θητείας Στέφανου Φωτιάδη, με κονδύλια ύψους 2.200.000 ευρώ από τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων.
  • Το νέο κτίριο, που αναπτύσσεται σε τρία επίπεδα (πάνω από 2.500 τμ), πληρεί όλες τις σύγχρονες εκπαιδευτικές απαιτήσεις και διαθέτει εξοπλισμένα εργαστήρια για την πρακτική άσκηση των μαθητών και των 4άρων ειδικοτήτων του ΕΠΑΛ.

  • Περιλαμβάνει συνολικά 11 αίθουσες διδασκαλίας, 4 εργαστήρια, 7 γραφεία, βιβλιοθήκη, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων αποθήκες, χώρους υγιεινής, κυλικείο κ.α., προσφέροντας σε μαθητε΄ς και εκπαιδευτικούς, τη δυνατότητα να λειτουργήσουν σε έναν σύγχρονο, άνετο και εξοπλισμένο χώρο εκπαίδευσης.
  • Τα εννέα κοντέινερς που στέγαζαν τους μαθητές μέχρι και πέρισι, με απόφαση του Δήμου Ηράκλειας, θα ανακαινιστούν και θα δοθούν σε άστεγες οικογένειες Rom της περιοχής.
ΦΩΤΟ: Α.Π.-Καθρέφτης

2 σχόλια:

Βασίλης Καντίδης είπε...

θα συμφωνήσω μαζί σου Αριάθνη!Δες όμως και τι ακριβώς διδάσκουν σε αυτό και όχι μόνο σε αυτό το σχολείο!!!!! θα εκπλαγείς!!!!

http://www.serrestv.gr/tv/musicvideo.php?vid=04b1cbde8

Βασίλης Καντίδης είπε...

Εδώ και το ρεοπορτάζ από τα εγκαίνεια του ΕΠΑΛ αλλά "ναι μεν αλλά"

http://www.serrestv.gr/tv/musicvideo.php?vid=5464f3c3f