Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

4ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ. ΥΠΕΡΟΧΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ!

 
Οι κάθε λογής συνταγές με πρώτη ύλη σερραϊκά προιόντα, πρωταγωνίστησαν και στο φετινό 4ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Σερρών.
Οι δεκάδες συμμετέχοντες μάγειροι και μαγείρισσες έβαλαν τα φαγητά, τα ποτά και τα γλυκά τους, στη δοκιμασία και την κρίση αναγνωρισμένων Αρχιμαγείρων από τέσσερις χώρες, την Ελλάδα, την Κύπρο, τη Σερβία και την Πολωνία.
Παραδοσιακά και σύγχρονα φαγητά, πίτες κάθε είδους, γλυκά των γιαγιάδων με σερραϊκή σφραγίδα, όλα τους με υλικά αγνά που παράγονται από ντόπιους καλλιεργητές και κτηνοτρόφους, στόλισαν τα τραπέζια και εντυπωσίασαν με τις γεύσεις και τις μυρωδιές τους.
Το Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε στον κήπο του Elpida Resort, το παρουσίασε ο Ευτύχης Μπλέτσας και χαρακτηρίστηκε από μεγάλη συμμετοχή κόσμου.
Όπως και κάθε χρόνο, απονεμήθηκαν τιμητικές διακρίσεις στις καλύτερες από τις συνταγε΄ς που διαγωνίστηκαν.

Τα βραβευμένα για την γεύση, εκτέλεση και παρουσίαση φαγητά, θα συμπεριληφθούν σε μενού ξενοδοχείων και εστιατορίων σε Ελλάδα και εξωτερικό, προβάλλοντας έτσι τα προϊόντα και τις γεύσεις των Σερρών και της χώρας.
ΦΩΤΟ: Α.Π.-Καθρέφτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: