Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

Special Olympics: ΜΕ ΤΗ ΦΛΟΓΑ ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ!

 Φορείς μηνυμάτων κοινωνικής αλληλεγγύης, σεβασμού των συνανθρώπων και της διαφορετικότητας ήταν οι αθλητές που μετέφεραν στη πόλη των Σερρών τη φλόγα των παγκόσμιων αγώνων Special Olympics, η οποία άναψε στην πλατεία Ελευθερίας, στη διάρκεια της τελετής υποδοχής που διοργάνωσε ο Δήμος το βράδυ της περασμένης Πέμπτης (16ης του τρέχοντα μήνα).
Ειδικότερα, τρεις αθλητές ακολούθησαν την προγραμματισμένη διαδρομή της λαμπαδηδρομίας σε κεντρικές οδούς της πόλης (Βενιζέλου, Ερμού, Σολωμού, Παπαπαύλου και Εθν. Αντίστασης), μέχρι την κεντρική πλατεία, όπου-μπροστά στον ανδριάντα του Εμμανουήλ Παπά-είχε στηθεί ο βωμός, στον οποίο μεταλαμπάδευσε την ολυμπιακή φλόγα ο αθλητής Κώστας Γκαρίπης.



 Η παρουσία του σερραϊκού λαού και η συμμετοχή του στις πανηγυρικές εκδηλώσεις υποδοχής της φλόγας των Special Olympics υπήρξε μεγάλη και συγκινητική, ενώ θερμό ήταν και το καλωσόρισμα των αθλητών και των παραγόντων των αγώνων, Ελλήνων και ξένων.  
 
Μετά τον χαιρετισμό του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Βασίλη Παπαβασιλείου, του προέδρου της Λαμπαδηδρομίας κ. Στέλιου Κωνσταντινίδη και την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου από την στρατιωτική μουσική της Χ Ταξιαρχίας Πεζικού ακολούθησε πρόγραμμα παραδοσιακών χορών. 

Ιδιαίτερα μεγάλη υπήρξε η συναισθηματική φόρτιση και η συγκίνηση όλων, όταν μίλησαν οι αθλητές των Special Olympics Αναστασία Καβακλιλή και Αθανάσιος Μίκρας (από τις Σέρρες) και ο ξένος αθλητής Ζακ Κομαντέρ που κατέθεσαν σκέψεις και εμπειρίες από τη συμμετοχή τους στην μεγάλη αυτή αθλητική διοργάνωση.

Στην πραγματοποίηση της επίσημης τελετής συμμετείχαν πολιτιστικοί φορείς των Σερρών (Θρακική Εστία, Εύξεινος Λέσχη Ποντίων, Πανηπειρωτικός Σύλλογος και Εργαστήρι Παραδοσιακών μελετών ο «Πύρρος»).


Τέλος, να επισημανθεί ότι χωρίς τη συμβολή και τη βοήθεια της σερραϊκής Αστυνομικής Διεύθυνσης, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σερρών, του οικείου ΕΚΑΒ, των Σερραίων εθελοντών (ΕΚΚΑ) κ.α. κοινωνικών φορέων, η υποδοχή και η επιτυχής πραγματοποίηση της τελετής δεν θα ήταν δυνατές.


Φωτό- Κείμενο: Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Σερρών

Δεν υπάρχουν σχόλια: