Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

"ΑΣ ΔΩΣΟΥΜΕ ΕΝΑ ΧΕΡΙ ΣΤΗ ΦΥΣΗ "

Το Σχολείο τους είναι δίπλα στη λίμνη Κερκίνη. Ζώντας από κοντά την ομορφιά της φύσης, δεν θα μπορούσαν παρά να την εκτιμούν και να την επιζητούν.
Συμμετέχοντας σε Ευρωπαϊκό πρόγραμμα, 30 μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Ηράκλειας, τραγούδησαν για το περιβάλλον, δημιουργώντας ένα όμορφο video-clip, που απέσπασε επαίνους.
Με στόχο να εκφράσουν την αγάπη τους για τη φύση, αλλά την απόφασή τους να προστατέψουν και να υπερασπίσουν το περιβάλλον, οι μικροί μαθητές της Ηράκλειας, εργάστηκαν με συνομηλίκους τους από άλλα πέντε Σχολεία ισάριθμων ευρωπαϊκών χωρών πάνω στο θέμα: "Ας δώσουμε στη φύση ένα χέρι".
Με τη βοήθεια του Σχολείου τους, του Δήμου Ηράκλειας και άλλων τοπικών φορέων, αλλά κυρίως με την έμπνευση που τους έδωσαν οι γνώσεις που απέκτησαν κατά τη διάρκεια της συμμετοχής τους στο π΄ρογραμμα Comenius, οι 11χρονοι μαθητές, έκαναν τις απόψεις τους τραγούδι και χορό, συνεργάστηκαν και έστειλαν τα μηνύματά τους.
Με την ολοκλήρωση του προγράμματος που κρα΄τησε δύο χρόνια, παρουσίασαν το video clip τους στις Σέρρες.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Μωυσιάδης και ο προϊστάμενος Α/θμιας Εκπαίδευσης Σερρών Χρήστος Κρυστάλλης, απένειμαν τιμητικά διπλώματα στους μαθητές για την εργασία τους.
Το τραγούδι των παιδιών έχει τίτλο "Ένα καλύτερο μέρος για όλους", ενώ κατά τη διάρκεια του προγράμματος συνεργάστηκαν με συνομηλίκους τους από Σχολεία της Ουαλίας, Ισπανίας, Ιταλίας, Λετονίας και Πορτογαλίας.


ΦΩΤΟ: Α.Π.-Καθρέφτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: