Κυριακή, 19 Ιουνίου 2011

ΣΤΗ ΡΟΔΟΠΟΛΗ ΦΩΝΑΖΟΥΝ «ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟ».

 • «Έφερα το 2 μηνών μωρό μου στο Κ.Υ. Ροδόπολης με άπνοια. Παιδίατρος δεν υπήρχε. Ο παθολόγος, έκανε ό,τι μπορούσε αλλά εγώ ένιωσα ότι το παιδί μου κινδύνευε. Φύγαμε άρον άρον για τις Σέρρες, 70 χιλιόμετρα μακριά. Αν υπήρχε παιδίατρος, το περιστατικό θα αντιμετωπιζόταν εδώ, στο Κ.Υ.» είπε στη στήλη η νεαρή μητέρα, που μαζί με άλλους γονείς μικρών παιδιών αλλά και δεκάδες κατοίκους της Ροδόπολης, απέκλεισαν για δύο ώρες την περασμένη Τρίτη το δρόμο μπροστά από το Κ.Υ.
 • Η απουσία παιδιάτρου σε ακτίνα 40 χιλιομέτρων από το χωριό, δημιουργεί φόβο αλλά και αγανάκτηση στους κατοίκους, που ζουν στην μεθόριο, απομακρυσμένοι από τις Σέρρες και τις άλλες μεγάλες κωμοπόλεις του νομού.
 • Κρατώντας πλακάτ και μαύρες σημαίες, με τα παιδιά τους στην αγκαλιά ή στα καροτσάκια, ζήτησαν προστασία και περίθαλψη από το Ε.Σ.Υ.
 • «Δεν υπάρχει καν ιδιώτης παιδίατρος εδώ. Μιλάμε για 3.000 παιδιά, εγγεγραμμένα στα Σχολεία της περιφέρειάς μας, αριθμός που αυξάνεται κατά πολύ τώρα το καλοκαίρι που λόγω τουρισμού η περιοχή της Κερκίνης υποδέχεται και φιλοξενεί επιπλέον κόσμο» τονίζει ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων Σταύρος Καβρεκίδης, μιλώντας στη στήλη.
 • «Είμαστε αποκλεισμένοι. Τώρα και με την κατάργησης των δρομολογίων του ΟΣΕ η περιοχή της Ροδόπολης αλλά και 17 χωριά της περιοχής της Κερκίνης βρίσκονται στο έλεος της τύχης. Είχαμε δύο παιδιάτρους εδώ στο Κ.Υ. με οργανικές θέσεις.  Η Διοίκηση του Νοσοκομείου Σερρών τους πήρε και μείναμε χωρίς γιατρό για τα παιδιά μας» δηλώνει και ο Πρόεδρος των Πλατανακίων.
 • Πραγματικά οι δύο παιδίατροι του Κ.Υ. της Ροδόπολης, όπως και αυτοί των υπολοίπων επτά Κ.Υ. του νομού, εδώ και τρείς μήνες μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο, που είχε μείνει με ΕΝΑΝ μόνο παιδίατρο!
 • Αυτός καλούνταν να καλύψει τις μεγάλες ανάγκες των δύο Μαιευτικών και της Παιδιατρικής Κλινικής καθώς και της Νεογνολογικής Μονάδας!
 • Τώρα, η Ροδόπολη όπως και οι άλλες περιοχές του νομού όπου και τα ισάριθμα Κέντρα Υγείας εξυπηρετείται από έναν επισκέπτη παιδίατρο, μία φορά την εβδομάδα.
 • «Νιώθουμε πως δεν ζούμε στην Ευρώπη, ούτε και στον σύγχρονο κόσμο. Όταν η περίθαλψη των μικρών παιδιών δεν είναι αυτονόητη κοινωνική παροχή, τότε μάλλον είμαστε κράτος της Αφρικής» έλεγαν οι συγκεντρωμένοι γονείς, που τόνιζαν πως αν το πρόβλημα δεν λυθεί γρήγορα και δεν αποκατασταθεί η τάξη, σκοπεύουν να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις.
 
 • Η στήλη, που είχε προ ημερών πρωτοαποκαλύψει το θέμα των δραματικών ελλείψεων του Νοσοκομείου Σερρών σε παιδιάτρους, θυμίζει πως υπάρχουν 20 κενές θέσεις αυτής της ειδικότητας.
 • Οι απανωτές προκηρύξεις των θέσεων αυτών καταλήγουν άγονες, αφού «οι παιδίατροι αποφεύγουν να μπουν στο ΕΣΥ, λόγω των χαμηλών μισθών» σύμφωνα με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου, η οποία πάντως δηλώνει σε αναμονή «της αναδιάρθρωσης του προσωπικού του ΕΣΥ πανελλαδικά» για να λυθεί και το πρόβλημα των Σερρών, με την μετακίνηση πλεοναζόντων γιατρών από άλλα Νοσοκομεία της χώρας.
ΦΩΤΟ: Α.Π.-Καθρέφτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: