Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

ΠΑΡΚΟ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ


Παρελθόν θα αποτελεί σε λίγες εβδομάδες το κτίριο  της Δημοτικής Αγοράς στο κέντρο της πόλης των Σερρών. Οι εργασίες κατεδάφισής του ξεκίνησαν από το Δήμο, μετά από απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Στη θέση του θα γίνει πάρκο δύο στρεμμάτων.

Μετά από 6 μήνες αναγκαστικής παύσης, οι εργασίες κατεδάφισης του κτιρίου ξαναξεκίνησαν.
Το ΣτΕ απέρριψε προσφυγή Δημοτικού Συμβούλου της Αντιπολίτευσης και δημοτών, που ζητούσαν να χαρακτηριστεί το οικοδόμημα διατηρητέο και να παραμείνει. Ο Δήμος Σερρών σχεδιάζει πάρκο δύο στρεμμάτων μετά την απελευθέρωση του χώρου.

«Για το θέμα της δημοτικής αγορά είχα δηλώσει ότι θα νικήσει το καλό και το δίκαιο. Το καλό και το δίκαιο νίκησε. Το Συμβούλιο της Επικρατείας αποφάσισε να απορρίψει την προσφυγή του κ. Αναστασιάδη Αντώνη και των λοιπών. Οι εργασίες κατεδάφισης της δημοτικής αγοράς συνεχίζονται. Ο χώρος της δημοτικής αγοράς θα μετατραπεί σε πλατεία, με αποτέλεσμα η πλατεία Εμπορίου να μεγαλώσει κατά δύο στρέμματα. Να γίνει μια τεράστια πλατεία.
 Η δημοτική αρχή προωθεί, ολοκληρώνει και δίνει τέλος σε μεγάλα ζητήματα που απασχολούν εδώ και χρόνια το Δήμο Σερρών.
 Μετά την ολοκλήρωση του μεγάλου θέματος των στρατοπέδων με επιτυχία, ένα ακόμη μεγάλο θέμα, αυτό της δημοτικής αγοράς κλείνει οριστικά, επίσης με επιτυχία. Είναι επιτυχίες και νίκες του Σερραϊκού λαού» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Σερρών, Πέτρος Αγγελίδης.

Το κτίριο της Δημοτικής Αγοράς που χτίστηκε σε σχέδια του καθηγητή Μουτσόπουλου, ήταν το σήμα κατατεθέν της Πλατείας Εμπορίου της πόλης, για πάνω από μισό αιώνα.

Η κατεδάφιση θα ολοκληρωθεί με το τέλος του καλοκαιριού. Το οικοδομικό συγκρότημα στέγαζε μέχρι πρόσφατα εμπορικές δραστηριότητες στους ισόγειους χώρους του και κάποιες δημοτικές δράσεις στον όροφο, αλλά τα τελευταία χρόνια είχε εγκαταληφθεί ασυντήρητο με αποτέλεσμα να χαρακτηριστεί αυξημένης επικινδυνότητας για διερχόμενους και εναπομείναντες ενοικιαστές των χώρων του.

Ο εμπορικός κόσμος της πόλης και οι κάτοικοι δηλώνουν στην πλειοψηφία τους σύμφωνοι με το γκρέμισμα της Αγοράς και τη δημιουργία Πάρκου.
Οι εργασίες διαμόρφωσης του ελεύθερου χώρου που θα προκύψει, θα ξεκινήσουν άμεσα ενώ θα αναζητηθούν και πόροι για τη μελέτη κατασκευής υπόγειου πάρκινγκ κάτω από το Πάρκο.


ΦΩΤΟ: Α.Π.-Καθρέφτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: