Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ & ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ από το ΔΗΜΟ ΣΕΡΡΩΝ


Μετά το Κοινωνικό Φαρμακείο, ο Δήμος Σερρών δημιούργησε και την Κοινωνική Κουζίνα, προκειμένου να βοηθήσει έμπρακτα τους δημότες που έχουν πραγματικές και σοβαρές ανάγκες.
Η πρότυπη λειτουργία και των δύο δομών, υποστηρίζεται θερμά από δωρητές και εθελοντές.

Στην Κοινωνική Κουζίνα που στεγάζεται σε κτίριο του παλιού Νοσοκομείου, τα γεύματα ετοιμάζονται καθημερινά. Πριν το μεσημέρι, ξεκινάει και η κατ` οίκον διανομή τους.
 Άποροι υπερήλικες και αποδεδειγμένα αναξιοπαθούντες, έχουν κάθε μέρα το φαγητό τους, χάρη στην πρωτοβουλία της Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Σερρών.

«Σιτίζουμε καθημερινά γύρω στα 40 άτομα. Σύντομα θα φτάσουμε στα 60.
Η επιλογή τους γίνεται με κριτήριο την οικονομική κατάσταση του κάθε σιτιζόμενου.
Δυστυχώς οι ανάγκες είναι πολλές. Ευτυχώς όμως υπάρχουν ακόμη μεταξύ μας η αλληλεγγύη και η προσφορά, μερικές φορές ακόμη κι από το υστέρημα όσων θέλουν να βοηθήσουν τους πιο αδύναμους» λέει στον «Κ» η  αρμόδια Αντιδήμαρχος Σταυρούλα Αγιαννίδου.

Με την συνδρομή Σερραίων επιχειρηματιών του κλάδου των τροφίμων αλλά και απλών πολιτών και εθελοντών, η πρωτοβουλία του Δήμου Σερρών έρχεται να συνδράμει έμπρακτα στην κάλυψη των βασικών αναγκών αναξιοπαθούντων συμπολιτών μας.
Είναι χαρακτηριστικό πως «ο Δήμος μόνο για το 2012 έχει προϋπολογίσει από ίδιους πόρους 120 χιλ. Ευρώ, κονδύλι που σκοπεύει να ενισχύσει γενναία, με συμμετοχή σε προγράμματα», όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Πέτρος Αγγελίδης.

Για τον ίδιο σκοπό, λειτουργεί εδώ και 6 μήνες με πρότυπο τρόπο και το Κοινωνικό Φαρμακείο.
Η πρωτοβουλία του Δήμου και του δραστήριου τοπικού Φαρμακευτικού Συλλόγου έχει ως αποτέλεσμα τη συγκέντρωση χιλιάδων φαρμάκων εξαιρετικά απαραίτητων στην αγωγή ανασφάλιστων δημοτών.

«Είναι συγκινητική η ανταπόκριση και των πολιτών, αλλά και των συναδέλφων Φαρμακοποιών των Σερρών. Γεμίζουν πάντα τα ειδικά κουτιά προσφοράς που έχουμε τοποθετήσει σε όλα τα Φαρμακεία» δηλώνει ο Αργύρης Ρόντζης, Πρόεδρος των Σερραίων Φαρμακοποιών.

Μάλιστα οι προσφορές σε φάρμακα είναι τόσες, ώστε από το Κοινωνικό Φαρμακείο των Σερρών να τροφοδοτούνται  εκτός των ανασφάλιστων, και τοπικά Ιδρύματα αλλά και κοινωνικές δομές γειτονικών νομών, ενώ ποσότητες αποστέλλονται ακόμη και στην Αρχιεπισκοπή και στους «Γιατρούς του Κόσμου».

Οι πρωτοβουλίες του Δήμου Σερρών, αποτέλεσαν πρότυπο και για τους υπόλοιπους δήμους του νομού οι οποίοι μπήκαν στο δίκτυο, με συνέπεια εκατοντάδες συμπολίτες μας με ανάγκες σε φάρμακα και τροφή, να βρίσκουν βοήθεια και συμπαράσταση.

ΦΩΤΟ: Α.Π.-Καθρέφτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: