Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΜΕ ΠΥΞΙΔΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ


Θερινή καμπάνια που φιλοδοξεί να γίνει ετήσιος θεσμός, υλοποιεί η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη των Σερρών. Σκοπός της, να παράσχει μια ευκαιρία δημιουργικής απασχόλησης και εκτόνωσης, σε όσους μείνουν στην πόλη αυτό το καλοκαίρι.

Με δράσεις που προάγουν το πνεύμα της δημιουργικότητας και της φιλαναγνωσίας, η ΔΚΒΣ κρατάει αναμμένη τη μηχανή της όλο το καλοκαίρι, προσφέροντας σύγχρονες υπηρεσίες, συντονισμένες με τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας.

Το πρόγραμμα «Διαδρομές με Πυξίδα τη Βιβλιοθήκη», περιλαμβάνει δράσεις και δραστηριότητες για το νεανικό κυρίως κοινό, και ειδικά αυτό που θα μείνει μεγάλο μέρος του καλοκαιριού στην πόλη.
Με αφορμή και αιτία το βιβλίο, εικαστικά, θέατρο, περίπατοι, φωτογραφία, επιστήμη, αναγνώσεις και αφηγήσεις, ανοίγουν την πόρτα στη δημιουργική γνώση και εκτόνωση.

«Μας χαροποιεί το γεγονός πως οι δηλώσεις συμμετοχής ξεπέρασαν τις προσδοκίες μας. Η κρίση έχει αλλάξει αναγκαστικά πολλές συνήθειες και σίγουρα την καθημερινότητά μας. Το πρόγραμμά μας αυτό (που είναι δωρεάν) αποσκοπεί  στο να φέρει όχι μόνο το νεανικό κοινό αλλά και όλους τους πολίτες κοντά στο βιβλίο, και να δώσει διεξόδους σε όσους αναγκαστικά μείνουν στο σπίτι» σημειώνει η βιβλιοθηκονόμος της ΔΚΒΣ Μαρία Βραχλιώτη.

Η πρώτη από τις δράσεις αφορά στο παιδικό αναγνωστικό κοινό. Τριάντα παιδιά, κατασκεύασαν τα παραμύθια που διάβασαν, δημιουργώντας με τη βοήθεια των εικαστικών νέας γενιάς των Σερρών, τρισδιάστατους χώρους δράσης των ηρώων τους. 

«Διαβάζουμε τα παραμύθια και μετά, τα παιδιά μέσα σε κουτιά δημιουργούν τα σκηνικά εξέλιξης της ιστορίας που άκουσαν. Χρησιμοποιούμε υλικά όπως το χαρτί, η πλαστελίνη, και το πλαστικό, που τα χρωματίζουμε και τα τοποθετούμε ώστε να προκύπτει η μακέτα. Τα παιδιά κάνουν πραγματικά έργα τέχνης»  τονίζει η εικαστικός και επιμορφώτρια στο ΑΡΤΙΟ, Μαργαρίτα Παντελάκη.

Η καλοκαιρινή καμπάνια, διοργανώνεται στο πλαίσιο της «Βιβλιοθήκης του Μέλλοντος» που υποστηρίζεται από το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» και σε επίπεδο Σερρών συνδυάζεται με την ανακαίνιση και εμπλουτισμό της Παιδικής Βιβλιοθήκης, που θα λειτουργήσει κανονικά από τον Σεπτέμβριο.

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη των Σερρών που στεγάζεται σε σύγχρονο κτίριο, έχει πάνω από 80 χιλιάδες τίτλους βιβλίων πλήρως καταλογογραφημένων και διαθέσιμων σε ηλεκτρονική αναζήτηση, ενώ σημειώνει και ρεκόρ κίνησης, με πάνω από 600 δανεισμούς την ημέρα.


ΦΩΤΟ: Α.Π.-Καθρέφτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: