Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

ΣΤΟ ΠΟΔΙ ΤΟ ΤΕΙ ΣΕΡΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ «Αθηνά».



Σε πρωτότυπες δράσεις διαμαρτυρίας προχώρησαν οι σπουδαστές του ΤΕΙ Σερρών, προκειμένου να ενημερώσουν τους πολίτες για τις ενστάσεις τους επί του Σχεδίου «Αθηνά» που προβλέπει συγχωνεύσεις ΑΕΙ/
Με αποφάσεις τους, συντονίζουν τις ενέργειές τους με αυτές των συμφοιτητών τους του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης και προχωρούν σε κατάληψη του Ιδρύματος στις Σέρρες.
 Οι σπουδαστές του Τμήματος Εσωτερικής Διακόσμησης του ΤΕΙ Σερρών ελευθερώνουν μπαλόνια μπροστά στο Διοικητήριο της πόλης, πάνω στα οποία αποτύπωσαν με λέξεις –κλειδιά τις ανησυχίες, τις προτάσεις αλλά και τις ελπίδες τους για το μέλλον.
 Σύμφωνα με το Σχέδιο «Α» τα ΑΤΕΙ Σερρών και Θεσσαλονίκης, συγχωνεύονται σε ένα με κοινή Διοίκηση.
Μεταφέρονται στις Σέρρες 8 Τμήματα και φεύγουν 3. Το Εσωτερικής Διακόσμησης, το Πολιτικών Δομικών Έργων και το Γεωπληροφορικής. 
Για το πρώτο, οι σπουδαστές διαμαρτύρονται για συγχώνευσή τους με μη ομοειδή Τμήματα άλλων πόλεων.

Στο ΤΕΙ Σερρών πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Διοίκησης, ευρεία σύσκεψη τοπικών φορέων και παραγόντων.  

Οι ενστάσεις επί του Σχεδίου «Αθηνά»,  εκφράζονται μέσω της «Συντονιστικής Επιτροπής» των σπουδαστών, που αποφάσισαν κινητοποιήσεις.


Στο ΤΕΙ Σερρών φοιτούν περί τους 12 χιλιάδες σπουδαστές από όλη την Ελλάδα.
Με το σχέδιο «Α», προβλέπεται να αποτελεί μαζί με το ΤΕΙ Θεσν/ίκης το ενιαίο ΤΕΙ Κεντρ. Μακεδονίας, με τις Σχολές του να μοιράζονται ακόμη στο Κιλκίς και στην Κατερίνη.


ΦΩΤΟ: Α.Π.-Καθρέφτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: