Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2009

ΛΑΟΣ: Ψηφοδέλτιο με προσχωρήσεις, ΚΚΕ & ΣΥΡΙΖΑ: Με θηλυκή ενίσχυση!

Κι ενώ το ΠΑΣΟΚ αναμένεται να ανακοινώσει σύντομα (επιμένουν τα στελέχη του) τα ψηφοδέλτιά του και η ΝΔ κάνει κι αυτή τον δικό της αγώνα ισορροπιών για να καταρτίσει τα δικά της και να τα ανακοινώσει (ίσως αύριο Πέμπτη στην καλύτερη περίπτωση):

· Στο ΚΚΕ Σερρών: Δεν φαίνεται να βιάζονται ιδιαιτέρως να κάνουν ψηφοδέλτιο, αφού: το βασικό είναι «το κόμμα και οι θέσεις του κι όχι τα πρόσωπα».

·

Έτσι, οι προτάσεις για συμμετοχή στη κόκκινη λίστα, φτάνουν με το πάσο τους στα Γραφεία της Ν.Ε. επί της Τσαλοπούλου, με το ψηφοδέλτιο να ανακοινώνεται την ερχόμενη Δευτέρα.

· Θα έχει τρείς (με στόχο τις τέσσερις) γυναίκες, και κατά το δυνατόν χωροταξική και ηλικιακή αντιπροσώπευση, με έμφαση σε πρόσωπα «που είναι αναγνωρίσιμα από τον κόσμο των Σερρών για τους αγώνες τους».

· Σ.Σ. Ανάμεσα σε άλλα, εξετάζεται η εκ νέου συμμετοχή του οδοντίατρου και παλιού Δημοτικού Συμβούλου Γιώργου Σιδέρη, που όμως τα τελευταία χρόνια δεν έχει ενεργό κοινωνική δράση και παρουσία.


---------------------------------------------------------


· Στον τοπικό ΛΑ.Ο.Σ: Ακολουθείται διαδικασία ανάλογη με αυτή του ΠΑΣΟΚ. Δηλαδή βιογραφικά και αιτήσεις που θα κριθούν από την Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα του κόμματος στην Αθήνα.

· Φιλοδοξία του ΛΑΟΣ είναι να ανακοινώσει ψηφοδέλτια μέχρι την Παρασκευή και να υπάρχει ενισχυμένη παρουσία γυναικών σε αυτά.

· Στις Σέρρες κατατέθηκαν 17 βιογραφικά και άγνωστος μέχρι χθες αριθμός άλλων, στα κεντρικά του κόμματος.

· Κριτήριο επιλογής των υποψήφιων: «πόσο κόσμο μπορούν να φέρουν στο κόμμα».

· Σ.Σ. Βέβαιη είναι η συμμετοχή του ήδη βουλευτή Ηλία Πολατίδη (που μαθαίνω πως έκανε αίτηση όπως και οι άλλοι ενδιαφερόμενοι), του Γιάννη Παπαδόπουλου από το Σιδηρόκαστρο και της Εύας Κουντουρά, ενώ όσοι απενεργοποιήθηκαν μετά τις εκλογές του 2007, είναι σίγουρο πως θα είναι εκτός.

· Μία από τις «μεταγραφές» που θα συζητηθούν (μαζί με αυτή του εδώ και καιρό δυσαρεστημένου από τη ΝΔ, μηχανικού και πρώην Νομαρχιακού Συμβούλου Νίκου Καρυπίδη)

είναι αυτή της Νατάσας (Αναστασίας) Παπαδοπούλου από το Βαλτερό και ανιψιάς του Αντιδημάρχου Γιώργου Δάγκου (κόρη του αδελφού του Δημήτρη), που φαίνεται να πήρε τις αποφάσεις της και θα είναι υποψήφια με τον ΛΑΟΣ κι όχι τη ΝΔ.


---------------------------------------------------------


· Τέλος στον ΣΥΡΙΖΑ Σερρών: Η πρώτη συνεδρίαση της Ν.Ε. έγινε προχθές το βράδυ, σε κλίμα προβληματισμού υπό το βάρος των έντονων εσωτερικών προβλημάτων του κόμματος.

· Θα γίνει ψηφοδέλτιο που θα αποτελείται εκ των 13ων που εξεδήλωσαν ενδιαφέρον. Στόχος το 50% να είναι γυναίκες και με σημαντικό κριτήριο επιλογής των προσώπων το «ποιοι /ες θα είναι διατεθειμένοι να τρέξουν και να δουλέψουν προεκλογικά».

· Το ψηφοδέλτιο θα ανακοινωθεί μέχρι την Παρασκευή και θα προκύψει με αποκλειστική ευθύνη της Ν.Ε. των Σερρών.

· Σ.Σ. Από τους παλιούς και δοκιμασμένους, σίγουρη θεωρείται η συμμετοχή του Φιντία Βελίκη, παίζεται του Ζαχαρία Κατσάνη και αποκλείεται του Χάρη Τσιώνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: