Πέμπτη 15 Μαΐου 2008

ΤΟ ΝΕΟ ΕΠΑΛ ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΣΕΙ ΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ.

• Πολύ όμορφο και υπερσύγχρονο το νέο διδακτήριο του Τεχνικού Επαγγελματικού Εκπαιδευτηρίου (ΤΕΕ) Σιδηροκάστρου, που εγκαινίασε χθες ο Αρκάδας Υφυπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λυκουρέντζος.
• Μέσα σε δύο μόλις χρόνια ολοκληρώθηκε το κτίριο, και η ΤΕΣ πήρε δημόσιους επαίνους για τη δουλειά της από το Νομάρχη Στέφανο Φωτιάδη.
• Κόστισε περί τα 2,5 εκατομ. € και στους δύο ορόφους του, έχει συνολικά 23 αίθουσες διδασκαλίας, έξι αίθουσες εργαστηρίων, βιβλιοθήκη, πολλούς και σύγχρονους βοηθητικούς χώρους, τεράστια και ασφαλτοστρωμένη αυλή (εγώ θα την προτιμούσα βέβαια πιο πράσινη) και μία κλειστή αίθουσα πολλαπλών χρήσεων σε αμφιθεατρικό σχήμα.



Το ΕΠΑΛ, τα εγκαίνια και η αίθουσα εκδηλώσεων του νέου Σχολείου.



Ωραίο Σχολείο! «Ναυαρχίδα των εκπαιδευτηρίων του Σιδηροκάστρου» το χαρακτήρισε ο Δήμαρχος Αθανάσιος Σπάσης, ο οποίος φαίνεται πως είναι πολύ δημοφιλής εκεί, μια και παίρνοντας το λόγο μετά την τελετή των εγκαινίων, δέχτηκε «ηχηρό χειροκρότημα» από τους μαθητές.
• Λοιπόν πραγματικά σύγχρονο το κτίριο, επαρκές και λειτουργικό.
Όμως τώρα με την αλλαγή του πλαισίου λειτουργίας των ΤΕΕ και τη μετατροπή τους σε ΕΠΑΛ (Επαγγελματικά Λύκεια) και ΕΠΑΣ (Επαγγελματικές Σχολές), το ΤΕΕ Σιδηροκάστρου, κινδυνεύει να χάσει περί τα πέντε από τα Εργαστήριά του!
Διότι αυτά τα πέντε, θα εμπίπτουν σε ΕΠΑΣ και όχι σε ΕΠΑΛ (που θα γίνει το ΤΕΕ Σιδ/στρου).
• Όπως μου έλεγαν καθηγητές του Σχολείου, εργαστήρια όπως αυτό της Κομμωτικής θα πάψουν να υφίστανται στο Σιδηρόκαστρο, αν και είναι τμήματα με ζήτηση και λειτουργούν με 15 και 20 μαθητές (πολλούς δηλαδή).
• Και επιπλέον, η απόσταση από Σέρρες είναι μεγάλη για την καθημερινή μετακίνηση των παιδιών που δεν θα εξυπηρετούνται πια εκεί.



Ο Υφυπουργός τα λέει με μαθητές του ΤΕΕ Σιδ/στρου.


Σωστές είναι οι επισημάνσεις των εκπαιδευτικών, γι` αυτό ρωτήθηκε σχετικά και ο Υφυπουργός.
Τι θα γίνει δηλαδή με το μέλλον ύπαρξης αυτών των Εργαστηρίων (άρα και ειδικοτήτων) που η λειτουργία τους δεν προβλέπεται από τη νέα χρονιά.
• Παραθέτω αυτολεξεί την απάντηση του κ. Λυκουρέντζου, για να έχουν γνώση οι ενδιαφερόμενοι: «Η λειτουργία ΕΠΑγγελματικής Σχολής (ΕΠΑΣ), είναι θέμα των τοπικών οργάνων της εκπαίδευσης. Εμείς δεχόμαστε εισηγήσεις, τις οποίες συνήθως υιοθετούμε. Εάν υπάρχει εισήγηση τεκμηριωμένη, δεν έχω κανέναν λόγο να την αρνηθώ».
Αυτά και περιμένουμε τις εξελίξεις επί του θέματος, καθώς και την υλοποίηση της υπόσχεσης του Υφυπουργού (ήταν τα πρώτα εγκαίνια που έκανε με αυτή την ιδιότητα) για χρηματοδότηση, ώστε να καλυφθούν τα κενά σε εξοπλισμό εργαστηρίων του Σχολείου.
• Πάντως για τον δρόμο πρόσβασης στο νέο διδακτήριο, έδρασε άμεσα (μέσω Παυλόπουλου). Κι αυτό, έδειξε τις καλές του προθέσεις. Να τον αξιοποιήσουμε τον Υφυπουργό.

2 σχόλια:

gskapetis είπε...

Να αυτά είναι...να έρθουμε μέχρις εκεί και να μην γνωρίσουμε μια τόσο αξιόλογη παρουσία΄από δημοσιογραφικής, αλλά και εμφανισιακής πλευράς. Ναι καλά περάσαμε στη Πρώτη και αν ο καιρός δεν μας τα χάλαγε ή αν υπήρχε εναλλακτική λύση(στεγασμένος χώρος) θα περνούσαμε ακόμα καλύτερα, μια που εμείς ήρθαμε για να τραγουδήσουμε και να παρουσιάσουμε τη δουλειά μας και αισθανόμαστε ότι δεν ολοκληρώσαμε αυτό που θέλαμε. Κατά τα άλλα κι επειδή βλέπω ότι είσαι δημοσιογράφος της ΕΡΤ, εγώ έχω αδερφικό φίλο τον εδώ ανταποκριτή τον Χάρη Ζαβουδάκη. Ασχολούμαι κι εγώ ως πάρεργο με το γράψιμο σε τοπική εφημερίδα, ενώ έχω κι ένα "αμαρτωλό" παρελθόν 19 ετών στο κουρμπέτι του ραδιοφώνου. Στη μπλογκόσφαιρα είμαι από τον Νοέμβρη. Χάρηκα που ανταποκρίθηκες, σε έβαλα στα Αγαπημένα μου και θα σε επισκέπτομαι συχνά στο εξής.

ΑΡΙΑΔΝΗ Παπαφωτίου είπε...

Γειά σου Γιώργο από την ωραία Σάμο!!
Σ` ευχαριστώ γιά τα καλά λόγια και γιά το add.
Σίγουρα θα τα λέμε!
Καλό (και πολύ μουσικό)καλοκαίρι!!