Δευτέρα 9 Μαρτίου 2009

Ε! ΑΣ πληρώσουν!!!



• Παρεμπιπτόντως, για τις ΕΑΣ (Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών), ο ν. 2810/2000 στο άρθρο 14 και στην παράγραφο 5 αναφέρει:

“…5. Τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου ευθύνονται συμμέτρως για κάθε ζημία που προκάλεσαν, με υπαιτιότητά τους, στο συνεταιρισμό κατά την άσκηση των καθηκόντων τους».

--------------------------------------------------------------

Άρα; Οι «φεσωμένοι» αγρότες που παρέδωσαν σε ΕΑΣ και αυτές με τη σειρά τους πούλησαν σε «κανονιέρηδες», μπορούν να ζητήσουν τα χρήματά τους από τα μέλη του Δ.Σ. των ΕΑΣ που «πούλησαν» και δεν πληρώθηκαν;!;

Ας το εξετάσουν όσοι σε Σέρρες ή αλλού, θεωρούν ότι τους ενδιαφέρει η παραπάνω παράγραφος του νόμου.

-------------------------------------------------------------

Εντωμεταξύ σχετικά με την προχθεσινή ανάρτηση για τις "απληρωσιές στη ντομάτα" (βλέπε Σάββατο 7/3/09) ,

η ΣΕΡΚΟ ( ΣΕρραική ΚΟνσερβοποιία), με επιστολή της προς την Ομάδα Παραγωγών Βιομηχανικής Ντομάτας της ΕΑΣ Σερρών, διευκρινίζει πως η πληρωμή των παραγωγών που της έχουν παραδώσει προιόν, θα γίνει έως τις 31/3/2009.

Ακόμη, σημειώνει πως: "Αναφερόμενοι σε μελλοντική μας συνεργασία, σας γνωρίζουμε οτι η εταιρία μας στις 15 Φεβρουαρίου του 2009, εξασφάλισε την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου σχετικά με τις οφειλές της προς τις Τράπεζες, ώστε να συνεχίσει απρόσκοπτα τη λειτουργία της".

Υπογράφει, ο Δ/νων Σύμβουλος της ΣΕΡΚΟ, Δημήτρος Βαβαλίδης.

Από την άλλη Βιομηχανία των Σερρών, την "ΑΡΓΩ", ...κανένα σημείο!!!

2 σχόλια:

Aldrin Iglesias είπε...

!
É grego? Platão (Plato), Aristóteles, Epicuro...

good luck for a braziliam boy.
(sorry my english)

Ανώνυμος είπε...

Τα αναπληρωματικά μέλη των ΕΑΣ...

... στις θέσεις αυτών που τιμωρήθηκαν
.
Aπό το http://farmpress.blogspot.com
.
O ν. 2810/2000 στο άρθρο 15 και στην παράγραφο 9 αναφέρει:«9. Δεν μπορεί να εκλεγεί μέλος στα όργανα διοίκησης της συνεταιριστικής οργάνωσης όποιος καταδικάσθηκε με τελεσίδικη απόφαση σεοποιαδήποτε ποινή για: κλοπή, απάτη, υπεξαίρεση (κοινή ή στηνυπηρεσία), εκβίαση, πλαστογραφία, ψευδορκία, απιστία, δωροδοκία, παράβαση καθήκοντος, υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης, υπεξαγωγή εγγράφου,λαθρεμπορία και εμπορία ναρκωτικών.Εάν κατά τη διάρκεια της θητείας του οργάνου διαπιστωθεί για μέλοςτου η ύπαρξη οποιουδήποτε από το κωλύματα που προαναφέρθηκαν, το μέλος αυτό εκπίπτει αυτοδικαίως από...
μέλος του οργάνου, οπότε εφαρμόζονται οιδιατάξεις της παραγράφου 5 « (δηλ. Οι επιλαχόντες καταλαμβάνουν κενούμενες θέσεις τακτικών μελών μέχρι τη λήξη της θητείας τους).
Επομένως όσοι έκλεψαν, απάτησαν, υπεξαίρεσαν, εκβίασαν, πλαστογράφησαν, εξέδωσαν εικονικά τιμολόγια κ.α σοβαρότερα αδικήματα ΕΚΠΙΠΤΟΥΝ αυτομάτως από το Δ.Σ. και τα αναπληρωματικά μέλη τους αντικαθιστούν. Άρα πολλά μέλη Δ.Σ. των ΕΑΣ που τιμωρήθηκαν για τις παραπάνω παραβάσεις πρέπει να εκπέσουν τουαξιώματός τους και να έρθουν στις θέσεις τους οι αναπληρωματικοί!Αναπληρωματικά μέλη…το καταλάβατε; Μην «τρώτε χορτάρι»… Ζητήστε την συμμετοχή σας στο Δ.Σ. της ΕΑΣ σας μήπως και δούνε οι αγρότες της περιοχής σας μία άσπρη μέρα…

Αναρτήθηκε από press.gr@hotmail.com

ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΕΑΣ Ν. ΣΕΡΡΩΝ ΔΕΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΘΗΚΕ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΓΑΙ ΕΙΚΟΝΙΚΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΜΑΤΑΣ???