Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

Αφού είδαν κι απόειδαν!! ΑΥΤΕΝΕΡΓΟΥΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ... ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ!!

  • Πάνω από 46 χιλιάδες στρέμματα καλλιεργειών του αγροκτήματος Στρυμονικού – Δημητριτσίου και Νιγρίτας, δεν αρδεύονται αυτή την περίοδο, λόγω του μπαράζ των καταστροφικών ενεργειών Βούλγαρων τσιγγάνων, που έβαλαν στο στόχαστρο τις χάλκινες βάνες των αρδευτικών συστημάτων της περιοχής.
  • «Έρχονται με αυτοκίνητα και μόλις βραδιάζει εξορμούν στα χωράφια. Με βαριοπούλα σπάζουν τις βάνες και παίρνουν τα χάλκινο τμήμα τους, καταστρέφοντας έτσι όλο το δίκτυο», είπε στον «Κ» ο Διευθυντής του ΤΟΕΒ Στρυμονικού Γιάννης Χύτας (στη φωτό κάτω αριστερά).

  • Από τη Μεγάλη Εβδομάδα μέχρι και σήμερα, χιλιάδες βάνες εκλάπησαν από όλο τον κάμπο, για να πουληθούν από τους δράστες σε χυτήρια, έναντι ευτελούς ποσού.
  • Το συνολικό κόστος των καταστροφών του τελευταίου διμήνου, υπολογίζεται σε πάνω από 300 χιλιάδες , με απροσδιόριστο το ύψος που μπορεί να φτάσει η συνολική ζημιά, αν συνυπολογιστούν και οι επιπτώσεις στις καλλιέργειες, που θα παραμείνουν απότιστες έως ότου αποκατασταθούν οι φθορές.

  • «Η Αστυνομία, δεν βοηθάει και μείς πήραμε την κατάσταση στα χέρια μας. Βγάζουμε καθημερινά περιπόλους από αγρότες και εποχιακούς εργαζόμενους στους ΤΟΕΒ Στρυμονικού και Νιγρίτας, προκειμένου να προστατέψουμε τον κόπο και την περιουσία μας από την εισαγόμενη εγκληματικότητα» είπαν στη στήλη οι Πρόεδροι των προαναφερόμενων Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων, Φώτης Καταρτζής (φωτό πάνω, δεύτερος από δεξιά) και Δημήτρης Χύτας (φωτό πάνω, δεξιά).

  • Μάλιστα, έστειλαν και επιστολή τόσο στον Υπουργό Προστασίας του πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοίδη και τον Υφυπουργό Σπύρο Βούγια, όσο και στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ., αναφέροντας χαρακτηριστικά:
  • «Δεν είναι δική μας αρμοδιότητα να ξαγρυπνάμε και να καταδιώκουμε κακοποιούς στον κάμπο των Σερρών, την στιγμή που άλλοι κοιμούνται ήρεμα και γαλήνια ως σαν να έπραξαν το καθήκον τους.
  • Δεν αμειβόμαστε εμείς με χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων συμπολιτών μας, για να διακινδυνεύουμε την ζωή και την ακεραιότητα μας, προκειμένου να προφυλάξουμε την περιουσία των αγροτών συναδέλφων μας, άλλοι είναι αρμόδιοι σύμφωνα με το σύνταγμα και τους νόμους.
  • Η περιοχή μας έχει γίνει τον τελευταίο χρόνο στόχος ληστών και κακοποιών στοιχείων, με σωρεία ληστειών τόσο σε δημόσια κτίρια όσο και σε σπίτια ηλικιωμένων, οι οποίοι έπεσαν θύματα κλοπής και ξυλοδαρμών.
  • Ως φορολογούμενοι πολίτες, που ζούμε και δραστηριοποιούμαστε στην Ελληνική ύπαιθρο, αξιώνουμε προστασία και ασφάλεια, αγαθά που είσαστε υποχρεωμένοι να μας παρέχετε και δεν το πράττετε».
  • Η προχθεσινή κινηματογραφική καταδίωξη δύο Βούλγαρων τσιγγάνων από δύο εποχικούς εργαζόμενους του ΤΟΕΒ Στρυμονικού (τον Κωνσταντίνο Πολυχρόνη και τον Γιώργο Βαρσαμούδη), έγινε αιτία τα «λάφυρα» των δραστών να μείνουν πίσω όπως και το αμάξι τους, που οδήγησε και στον επίσημο εντοπισμό του οδηγού του.

  • Ξέρετε πόσες χάλκινες βάνες βρέθηκαν στο πόρτ-μπαγκάζ;
  • Περισσότερες από 300!! Και ήταν λεία μιάς και μόνο βραδιάς!!!
ΦΩΤΟ: Α.Π.-Καθρέφτης

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τα νέα ήθη και έθιμα του ΠΑΣΟΚ από τους τους με το ζόρι νέους συνενοικους μας στον χώρο αυτό που κάποτε λεγόταν Ελλάδα.
Ρατσιστικό το βρίσκω το άρθρο σας.
Βρε πως αλλάζουν οι καιροί

Ανώνυμος είπε...

Επίσης έχουν ρημάξει και το δίκτυο της ΔΕΗ με αποτέλεσμα πάνω από 150 υποσταθμοί που αρδεύουν τον κάμπο να μην μπορούν να λειτουργήσουν.

Πλιάτσικο κανονικό μιλάμε!

Στέλιος Σ. είπε...

Προς τον ανώνυμο: "22 Απριλίου 2010 5:14 μ.μ."

Γιατί ρατσιστικό το άρθρο;

Είναι ψέματα ότι οι Βούλγαροι έχουν κατακλέψει τον Νομό Σερρών;

Κάθε μέρα τα κρούσματα πληθαίνουν..

Στο Παζάρι και στα καταστήματα πορτοφολούδες Βουλγάρες αλωνίζουν.

Στα σπίτια μας Βούλγαροι διαρρήκτες εισβάλουν.

Άσε την εισαγωγή ναρκωτικών..

Τον κάμπο τον καταλήστεψαν απ ότι διαβάζω.

Κάποτε είχαμε (και έχουμε) τους Αλβανούς και αμάν κάναμε να ενσωματωθούν στην κοινωνία μας και να "ηρεμήσουν"..