Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

ΑΥΛΑΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ 9η ΜΑΘΗΤΙΑΔΑ!

  • «Λυπάμαι που τέλειωσε. Έκανα φίλους από όλα σχεδόν τα μέρη της γης όπου υπάρχει ελληνισμός και τώρα,…φεύγουμε. Είμαι σίγουρη όμως πως θα κρατήσουμε επαφή με τους νέους φίλους κι αυτό με κάνει ταυτόχρονα χαρούμενη», είπε στη στήλη η Ιωάννα από την Ιθάκη, χθες το μεσημέρι στις αθλητικές εγκαταστάσεις της Πρώτης, λίγο πριν μπει στο λεωφορείο της αποστολής για να γυρίσει στο όμορφο νησί της.
  • Η « 9η Μαθητιάδα» σε λίγη ώρα θα περνούσε στην ιστορία και ό,τι έζησαν αυτές τις έξι ημέρες οι 800 μαθητές από 54 ελληνικά και 30 ομογενειακά Σχολεία, θα γινόταν βίωμα και ανάμνηση ευχάριστη και χρήσιμη.

Οι αποστολές από Κωνσταντινούπολη, Σουδάν, Νότιο Αφρική και Καναδά με τα εμβλήματα των Σχολείων τους και την Ελλάδα στην ψυχή τους, φωτογραφίζονται με τη γράφουσα, πριν το «αντίο»!

  • Φιλίες που θα κρατήσουν, γνωριμίες, επικοινωνία, γνώση, συναισθήματα πλούσια στην χθεσινή τελευταία μέρα της Μαθητιάδας, που παρά την οικονομική στενότητα και την κρίση, κατάφερε και στάθηκε στο ύψος της αξίας της, προσφέροντας για μία ακόμη χρονιά τη δυνατότητα και την ευκαιρία στους 15χρονους μαθητές, ελληνόπουλα της διασποράς και γυμνασιόπαιδες της χώρας να ζήσουν αξέχαστες εμπειρίες.
  • Η συμμετοχή τους στη Μαθητιάδα, ήταν και φέτος μία εμπειρία μοναδική που τους έφερε όλους κοντά στην Ελλάδα του σήμερα έτσι όπως αυτή ζει όχι στην άσφαλτο της πρωτεύουσας, αλλά στην περιφέρεια της χώρας, στους πρόποδες του καταπράσινου Παγγαίου και στα καλντερίμια της Πρώτης των Σερρών.
  • Συγκινημένοι και ευχαριστημένοι και οι συνοδοί δάσκαλοι και γονείς, γέμιζαν χθες με τα ευχαριστώ τους τον εμπνευστή του θεσμού Γιώργο Γάλλο, που μαζί με τον Δήμαρχο Κώστα Αστρίνη (στη φωτό της απονομής), την Πρόεδρο Ζώνη Χαρίση, όλα τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής και φυσικά τους 600 εθελοντές , δεν έλειψαν στιγμή από τους χώρους.
  • Μια οικογένεια κατάφεραν κι έγιναν όλοι. Η νέα γενιά του Ελληνισμού, που για μία ακόμη φορά έδωσε το ετήσιο ραντεβού της στις Σέρρες, για να συναντήσει τα ολυμπιακά ιδεώδη στην πατρίδα τους.

Η κ. Σουλτάνα Ψάρρη και οι γυναίκες της Βιτάστας, εθελόντριες στις περιβαλλοντικές δράσεις της Μαθητιάδας.

  • Οι παράλληλες δράσεις πολιτισμού, επιστήμης και τεχνών, τα πάρτι και οι συναυλίες, οι καλλιτεχνικές και αθλητικές εκδηλώσεις γέμισαν τις ημέρες της φιλοξενίας, που όλοι χθες τελευταία μέρα, ευχόταν να είναι περισσότερες!
  • Η μέρα του αποχαιρετισμού ήταν δύσκολη για όλους και τα βιώματα πολύτιμα στο κλείσιμο της αυλαίας ενός θεσμού πρωτοποριακού, που έδωσε στους συμμετέχοντες τη δυνατότητα να βιώσουν την άμιλλα, τη συμμετοχή και την επικοινωνία, σε μία μεγάλη γιορτή γεμάτη μηνύματα και περιεχόμενο.
  • Οι βαλίτσες των μαθητών θα επιστρέψουν στα σπίτια τους πιο γεμάτες. Όχι μόνο με δώρα και ενθύμια , αλλά και εμπειρίες ζωής. Ό,τι κάνει δηλαδή πολύτιμο τον θεσμό της Μαθητιάδας.
  • Μπράβο στους ανθρώπους της, που και φέτος (στα πολύ δύσκολα δηλαδή), τα κατάφεραν!
ΦΩΤΟ: Α.Π.-Καθρέφτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: