Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

ΤΟ ΤΕΕ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ!

  • 25 μαθητές του ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής των Σερρών, μαζί με συνομηλίκους τους από το 4ο Γυμνάσιο, ζωγράφισαν 40 πίνακες με θέμα τη φύση, με σκοπό όχι μόνο να αναδείξουν τις καλλιτεχνικές τους ικανότητες και περιβαλλοντικές ανησυχίες, αλλά και να βοηθήσουν οικονομικά το Σχολέιο τους.
  • Η φύση, αποτέλεσε την έμπνευση νέων με αναπηρίες, να συνδημιουργήσουν με μαθητές του συγκεκριμένου δημόσιου Σχολείου της πόλης, να επικοινωνήσουν μεταξύ τους με γέφυρα την ζωγραφική και αναπτύξουν σχέσεις κατανόησης, σεβασμού και αποδοχής με τους συνομηλίκους τους και με την κοινωνία.
  • Το Τεχνικό Επαγγελματικό Σχολείο Ειδικής Αγωγής των Σερρών και το 4ο Γυμνάσιο, συνέπραξαν στο θέμα αυτό και σε συνεργασία με τον ΣΚΕΠ, καθώς και το Μουσείο Βορρέ όπου και θα εκτεθούν τα έργα τον ερχόμενο Νοέμβριο, έδωσαν αυτή τη δυνατότητα στους μαθητές τους.
  • Από τη συγκεκριμένη δράση, προέκυψαν 40 πίνακες ζωγραφικής, που εκτέθηκαν τις προάλλες σε αίθουσα του ΤΕΕ Ειδ. Αγωγής, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στην οποία τιμήθηκαν οι μαθητές του για τη συμμετοχή και τη διάκριση τους σε διάφορες εκπαιδευτικές και αθλητικές δραστηριότητες της σχολικής χρονιάς που ολοκληρώθηκε.
  • «Καλλιεργούμε την αξία της συνεργασίας και το κίνητρο της δημιουργίας στο Σχολέιο μας» είπε στη στήλη η Διευθύντρια Άννα Κωστοπούλου, που με υπερηφάνεια ανακοίνωνε τα ονόματα των μαθητών του που διακρίθηκαν και παρέλαβαν επαίνους και μετάλλια.
  • Την ίδια υπερηφάνεια για τα παιδιά, είχαν και όλοι οι εκπαιδευτικοί του Σχολείου, ενώ η Κοινωνική Λειτουργός του ΤΕΕ Εδ. Αγωγής και συγγραφέας Σωτηρία Κυρμανίδου, τόνισε μιλώντας στον «Κ» την θετική επίδραση της συγκεκριμένης δράσης πάνω στην ψυχολογία αλλά και την κοινωνικοποίηση των μαθητών που συμμετείχαν, ζωγραφίζοντας μοναδικούς πίνακες, με λάδι και εκφραστικά χρώματα.
  • « Τα παιδιά, λειτούργησαν ελεύθερα και αυθόρμητα. Οι πίνακες που πρόεκυψαν, εκφράζουν την άποψή τους για τη φύση», είπε και ο υπεύθυνος καθηγητής των καλλιτεχνικών Νίκος Ευστρατόπουλος.
  • Φυσικά η προοπτική της έκθεσης των έργων στο κοινό της Αθήνας στο Μουσείο Βορρέ, είναι κάτι που χαροποιεί τους συμμετέχοντες μαθητές, που επίσης ικανοποιούνται και από το γεγονός πως τα χρήματα από την πώλησή τους, θα έρθουν όλα στο Σχολείο τους.
  • Το ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής των Σερρών, λειτουργεί εδώ και 4 χρόνια, προσφέροντας επαγγελματικά εφόδια σε 56 μαθητές, λειτουργώντας δύο ειδικότητες στους τομείς Οικονομίας και Διοίκησης και Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος, ενώ από τη νέα χρονιά, θα ενταχθεί στο πρόγραμμα σπουδών και η ειδικότητα υπαλλήλων ξενοδοχειακών επιχειρήσεων.
ΦΩΤΟ: Α.Π.- Καθρέφτης

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Οι άνθρωποι πρέπει να καταλάβουν πως τα παιδιά με ειδικές ανάγκες δεν είναι άρρωστα, δεν ψάχνουν για θεραπεία, απλά αποδοχή. Αυτή η εβδομάδα είναι για την ειδική αγωγή. 93% των ανθρώπων δε θα το αντιγράψει αυτό. Εσύ θα είσαι στο 7% που θα το αντιγράψουν και θα το αφήσουν στον τοίχο τους τουλάχιστον για μια ώρα....!!!
ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ, ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ, ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ! ΜΠΡΑΒΟ, ΑΡΙΑΔΝΗ!