Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΙΟ: ΟΙ ΒΡΥΧΗΘΜΟΙ ΤΩΝ ΔΥΝΑΤΩΝ!


  • Υπερθέαμα στο Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών την περασμένη Κυριακή, παρουσία 3.500 τουλάχιστον θεατών από την Ελλάδα και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, που απόλαυσαν τους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες Drift του 2011 αλλά και τον μακεδονικό ήλιο από τις κερκίδες.
  • Η αδρεναλίνη στα ύψη για τους οδηγούς των αυτοκινήτων, που πλαγιοολισθαίνοντας στην πίστα προσέφεραν πλούσιο θέαμα στους πολυπληθείς λάτρεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού, που για μία ακόμη φορά συνέρευσαν στις Σέρρες.
  • 33 αυτοκίνητα –θηρία με πανίσχυρους τροποποιημένους κινητήρες 400 και πλέον ίππων το καθένα και καλά εξοπλισμένους οδηγούς, βρυχήθηκαν στην πίστα των Σερρών, κόβοντας την ανάσα των θεατών.
  • «Είναι κατά τη γνώμη μου ο θεαματικότερος αγώνας» δήλωσε στη στήλη ο διοργανωτής Νίκος Διακάκης, με μεγάλη εμπειρία σε αγώνας του είδους. «Στο Drift, τα αυτοκίνητα κινούνται πλάγια σε σχέση με τον άξονα του δρόμου, πλαγιοολισθαίνουν δηλαδή. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα θόρυβο και καπνούς από τα ελαστικά των τροχών που τρίβονται στο οδόστρωμα, και πολύ θέαμα» σημειώνει.
  • Οι κριτές, σε υπερυψωμένη ράμπα μέσα στην πίστα, παρακολουθούσαν με προσοχή την τεχνική με την οποία κινούνται οι οδηγοί, μόνοι τους ή σε ζευγάρια. Η βαθμολογία τους ήταν ανάλογη με τα λάθη ή τις επιτυχείς κινήσεις τους.
  •  Το Drift, δεν θεωρείται αγώνισμα με την κλασική έννοια. Είναι περισσότερο σόου τεχνικής και δεν υπάρχει χρονομέτρηση. Στο τέλος όμως δίνονται έπαθλα αφού οι οδηγοί βαθμολογούνται για τις επιδόσεις τους.
  • Πάντως, οι καλύτεροι ξένοι και έλληνες οδηγοί, εκπροσωπώντας εννέα (μαζί με την Ελλάδα) χώρες, έκαψαν μπόλικο ελαστικό της περασμένη Κυριακή, πρωταγωνιστώντας σε μία θεματική μάχη οδηγικών ικανοτήτων.
  • «Υψηλό είναι το κόστος τροποποίησης του αυτοκινήτου, αλλά και η αγωνιστική οδήγηση είναι πάθος. Μου κόστισε περί τις 20 χιλ το αμάξι που οδηγώ. Το έκανα μόνος μου αφού είναι και μηχανικός αυτοκινήτων. Σήμερα, θα αλλάξω τουλάχιστον έξι φορές τα λάστιχά μου» είπε στον «Κ» οδηγός των αγώνων.
  • Χορηγός της διοργάνωσης που είχε τον τίτλο «King of Europe -Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Drift» ήταν το ενεργειακό ποτό Hell, που στο περίπτερό του φιλοξενούσε ένα μοναδικό αγωνιστικό αμάξι. Πλαισιωμένο από όμορφες κοπέλες, έγινε αντικείμενο θαυμασμού των επισκεπτών, που έσπευδαν να φωτογραφηθούν κοντά του.
  • Το Αυτοκινητοδρόμιο των Σερρών αναπτύσσεται σε μία έκταση 1.000 στρεμμάτων, η πίστα του έχει μήκος 3.200μ. και πλάτος 12-15, είναι η μεγαλύτερη των Βαλκανίων και έχει κατασκευασθεί το 1998 με προδιαγραφές ασφαλείας επιπέδου Formula3.
  • Η ύπαρξη και λειτουργία του, αποτελεί πλεονέκτημα για τις Σέρρες, μια και φιλοξενεί μεγάλες διοργανώσεις και φέρνει κόσμο από όλη τη χώρα και την Ευρώπη, τονώνοντας την τοπική οικονομία και ταυτόχρονα προβάλλοντας το νομό μας, στους λάτρεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού.
ΦΩΤΟ: Α.Π.-Καθρέφτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: