Τρίτη 24 Μαΐου 2011

ΤΑΞΙΔΙ-ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ!

Έναν μαραθώνιο δωρεάς, ζωής και ελπίδας ξεκίνησε ο Σερραίος μαραθωνοδρόμος και οδηγός ορεινών διαδρομών Γιάννης Φιλιππίδης, που με αρχή της πορείας του τις Καστανιές του Έβρου, θα τερματίσει στη Σητεία, διανύοντας με τα πόδια 6.200 χιλιόμετρα!
Το περασμένο Σάββατο, κατά την άφιξή του στην πόλη των Σερρών, 18ο σταθμό της γιγαντιαίας διαδρομής του, η υποδοχή ήταν θερμή.
Τον μαραθωνοδρόμο που ξεκίνησε το ταξίδι-αγώνα σε όλη την Ελλάδα με σκοπό τη διάδοση του εθελοντισμού και της προσφοράς ζωής μέσω της δωρεάς οργάνων και της αιμοδοσίας, βράβευσαν η UNESCO και ο Σύλλογος Νεφροπαθών του νομού.
Ως επισφράγισμα των εκδηλώσεων υποδοχής του, φυτεύτηκαν τρεις δάφνες στην κεντρική Πλατεία της πόλης, σύμβολα της αναγέννησης της ζωής μέσω της προσφοράς αγάπης στον συνάνθρωπο.
Ο αθλητής, που περπατάει περί τα 40 χιλιόμετρα τη μέρα, θα κάνει συνολικά στάσεις σε 136 πόλεις, τερματίζοντας στην Κρήτη μετά από 34 εβδομάδες πεζοπορίας.  
 Την οργάνωση της εκδήλωσης υποδοχής έκανε η ΕΚΚΑ, η Εθελοντική Κίνηση Κοινωνικής Αλληλεγγύης των Σερρών, της οποίας μέλη είναι η "Αρμονία", Τα ΑΜΕΑ του Πανσερραικού, εθελοντές του ΤΕΦΑΑ κ.α.
ΦΩΤΟ: Α.Π.-Καθρέφτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: