Τρίτη 24 Μαΐου 2011

WIKIPEDIA: ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ.

 Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 10 χρόνων ύπαρξης και λειτουργίας της ΒΙΚΙΠΕΔΙΑ, της διαδικτυακής εγκυκλοπαίδειας που συντάσσεται από εκατομμύρια ανθρώπους απ` όλο τον κόσμο, διοργανώθηκε στη Δημόσια Βιβλιοθήκη των Σερρών εκδήλωση βιωματικής εμπειρίας με την ελληνική της έκδοση και με σκοπό τον εμπλουτισμό της.
Πάνω από 50 Σερραίοι συμμετείχαν στην ημερίδα ενημέρωσης και εξοικείωσης με την Βικιπέδια, την μεγαλύτερη ηλεκτρονική εγκυκλοπαίδεια του κόσμου που εδώ και 10 χρόνια υπάρχει ως δομή ανοιχτού περιεχομένου και διαδικτυακών συλλογικοτήτων, με εκατομμύρια χρήστες σ` ολόκληρο τον πλανήτη.
Η Ελλάδα υπολείπεται των άλλων χωρών σε αριθμό καταχωρημένων λημμάτων.
Η ενημερωτική εκδήλωση των Σερρών όπως και άλλες που θα ακολουθήσουν σε όλη τη χώρα, στόχευσε στον εμπλουτισμό της ΒΙΚΙΠΕΔΙΑ ώστε η ελληνική της έκδοση να γίνει από τις καλύτερες και πλουσιότερες διεθνώς.
Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη των Σερρών, στηρίζοντας την προσπάθεια, παρείχε όλες τις διευκολύνσεις στους συμμετέχοντες.
Η δράση, ενεργοποίησε ομάδες και φυσικά πρόσωπα που αισθάνονται ότι είναι μέρος της κοινωνίας της γνώσης, μιας γνώσης που δεν περιορίζεται στους επαΐοντες, αλλά αναπτύσσεται με την εθελοντική συνεισφορά, την τεκμηρίωση ή και την αμφισβήτηση.
Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τη ΔΚΒΣ, το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας, την Εταιρία Ελεύθερου Λογισμικού και Ανοιχτού Κώδικα και φυσικά τους συντάκτες της ΒΙΚΙΠΕΔΙΑ.

ΦΩΤΟ: Α.Π.-Καθρέφτης

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μπορείτε σας παρακαλώ να διορθώσετε του αντιδάνειο "ΒΙΚΙΠΕΔΙΑ" σε ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ, όπως αναφέρεται και στον επίσημο ιστοχώρο : http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A0%CF%8D%CE%BB%CE%B7:%CE%9A%CF%8D%CF%81%CE%B9%CE%B1