Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

ΟΙ ΠΑΛΑΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΝΙΓΡΙΤΑΣ ΣΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ TV!


  • Η παραδοσιακή πάλη στη Νιγρίτα, οι παλαιστές με τα κιουσπέτια και τα λάδια, η παλαίστρα, τα έπαθλα και η λατρεία του κόσμου για το άθλημα, βρέθηκαν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος του Βρετανικού καναλιού ΙTV που επισκέφθηκε διάφορες περιοχές της Ελλάδας για μία σειρά ντοκιμαντέρ και αφιερωμάτων στη χώρα μας.


  • Επικεφαλής του πολυμελούς τηλεοπτικού συνεργείου, που πριν από λίγες ημέρες έκανε την στάση του στη Νιγρίτα η πασίγνωστη στην Αγγλία ηθοποιός και δραστήρια πολίτης Joanna Lumley, που παρουσιάζει και την εκπομπή.
  • Η επίσκεψη του ξένου τηλεοπτικού συνεργείου ήταν προγραμματισμένη για το μεγάλο πανηγύρι της Νιγρίτας, όταν οι παλαιστές συμμετέχουν σε αληθινούς αγώνες, οι θεατές κατακλύζουν τις κερκίδες και τηρείται κατά γράμμα το τυπικό του αγωνίσματος και φυσικά η κατάληξή του, με τα έπαθλα και τις απονομές.
  • Κάποιες καθυστερήσεις και έκτακτα γυρίσματα όμως, ματαίωσαν το ραντεβού. Έτσι, οι Νιγριτινοί χρειάστηκε να επιστρατεύσουν τους ντόπιους παλαιστές τους για έναν «εκτός προγράμματος»  αγώνα στην παλαίστρα του χωριού, με μοναδικό σκοπό μία όσο το δυνατόν αληθοφανή αναπαράσταση των αγώνων που γίνονται στην παλαίστρα της Νιγρίτας στο μεγάλο πανηγύρι της.
  • Και ο σκοπός επετεύχθη..
  • Στο κεφάλαιο «bodies» (σώματα), οι παλαιστές της Νιγρίτας θα έχουν το μερίδιό τους στη βρετανική TV, προβάλλοντας τις ομορφιές και τα έθιμα της χώρας μας στην περιφέρεια.
  • Τοπικοί παράγοντες, ο Δήμος Νιγρίτας, Σύλλογοι και ιδιώτες, επιστρατεύτηκαν και βοήθησαν μαζί με κατοίκους ώστε το σκηνικό και το κλίμα στην παλαίστρα και τις κερκίδες της, να δίνει μία γεύση από την πραγματικότητα.
  • Ζουρνάδες, παλαιστές και χοροί, ήταν μέρος της αναπαράστασης που τελικά φαίνεται πως άφησε πολύ ικανοποιημένο το αγγλικό τηλεοπτικό συνεργείο και την παρουσιάστρια.
  • Με ευγένεια, απλότητα και πολλά χαμόγελα, η  Joanna Lumley έκανε τις συνεντεύξεις της, μίλησε με τους παλαιστές, χόρεψε με τους Νιγριτινούς, δέχτηκε λουλούδια από το Δήμαρχο Δημήτρη Καλαϊτζή και ολοκλήρωσε με επιτυχία το τμήμα της εκπομπής της.
  • Έφυγε με όλο το συνεργείο της αργά το απόγευμα της ίδιας μέρας, συνεχίζοντας για τη Θράκη, προκειμένου να ολοκληρώσει τις απαραίτητες λήψεις. Προηγήθηκαν γυρίσματα σε Πελοπόννησο, Ήπειρο και νησιά του Αιγαίου, με θέματα που αφορούν στην καθημερινότητα των χωριών της χώρας μας.
  • Για όσους δεν έχουν ξανακούσει το όνομα της Joanna Lumley, η στήλη αναφέρει ότι είναι 65 χρονών, δημοφιλής και βραβευμένη ηθοποιός, συγγραφέας, μοντέλο , Bond girl και πολύ μαχητική αγωνίστρια στην Βρετανία.
  • Η εκπομπή θα φέρει τον τίτλο: «Joanna Lumley’s Greek Odyssey» και το επεισόδιο που θα αφορά τη Νιγρίτα Σερρών θα προβληθεί τον Ιανουάριο του 2012.  Πρόκειται για μια γνωστή ταξιδιωτική τηλεοπτική εκπομπή με τη μεγαλύτερη τηλεθέαση στη Μεγάλη Βρετανία.
ΦΩΤΟ: Δημ. Μαυρογιάννης

2 σχόλια:

Serres είπε...

Σπουδαία γυναίκα,"ταξιδιώτρια",μοντέλο,ηθοποιός,ακτιβίστρια η Joanna Lumley!Το ταξίδι της που μου έκανε μεγαλύτερη εντύπωση λόγω της λαχτάρας της να δει το φανόμενο του aurora borealis ήταν αυτό με την επίσκεψη της στον αρκτικό κύκλο,στο βόρειότερο κομμάτι της Σκανδιναβίας!Έχει συμμετάσχει σε πολλές γνωστές βρετανικές σειρέ(όπως το New Avengers με τον Patrick MacNee)και στην ταινία "On Her Majesty's Secret Service" με πρωταγωνιστή τον George Lazenby ως James Bond εν έτει 1969!!

Πραγματικά είσαι τόσο τυχερή που την συνάντησες Αριάδνη,αν το γνώριζα νωρίτερα θα ερχόμουν σίγουρα κι εγώ!Είμαι σίγουρος πως θα αναδείξει τα ήθη και τα έθιμα των Σερρών με τον καλυτερο δυνατό τρόπο,έχοντας ήδη μια μεγάλη γεύση από προηγούμενα ντοκιμαντέρ της!Συγχαρητήρια για το άρθρο

ΥΓ: Εδώ παραθέτω το link από την επίσκεψη της Joanna Lumley στον αρκτικό κύκλο,πραγματικά συγκλονιστικό! (http://www.youtube.com/watch?v=NR5x42AQTSk&playnext=1&list=PL0741DDA064E2F143)

Ανώνυμος είπε...

OSO kai na PALEUETAI . . http://tromaktikoi.blogspot.gr/2012/10/o.html