Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Β. ΚΑΛΑΘΑΣ: ΔΗΜΟΠΡΑΤΟΥΜΕ ΤΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ ΠΑΡΚΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ. . «500 χιλ € θα μπαίνουν στα ταμεία του δήμου Εμμ. Παπά». . «Η αντιπολίτευση πίσω από τις αντιδράσεις».


Ο δήμαρχος Εμμ. Παπά Βαγγέλης Καλαθάς μιλάει στον «Π» και την Α.Π. για τα Φωτοβολταϊκά πάρκα που σχεδιάζει στο Δήμο του και την ταυτότητα των επενδυτών, κατηγορώντας ταυτόχρονα την αντιπολίτευση πως «ανέλαβε εργολαβικά την παραπληροφόρηση των κατοίκων».
Υποστηρίζει πως με σκληρές διαπραγματεύσεις πέτυχε το υψηλότερο δυνατό οικονομικό όφελος, υπολογίζοντας στις 500 χιλ ευρώ τα ετήσια έσοδα του Δήμου, και ξεκαθαρίζοντας πως «η ηθική του είναι αδιαπραγμάτευτη», τονίζει πως θα μπουν όροι στα συμβόλαια για την προστασία της γεωργίας και κτηνοτροφίας του δήμου.


-Πώς σχολιάζετε κ. Καλαθά τις αντιδράσεις του κόσμου σχετικά με τα φωτοβολταϊκά πάρκα που σχεδιάζετε στα όρια του Δήμου σας;
Είναι σημαντική παράμετρος. Εμείς αφουγκραζόμαστε τις αγωνίες του κόσμου ακόμη και τις φοβίες του. Προσπαθούμε να εξηγήσουμε με επιστημονική οπτική, ότι είναι λάθος να φοβούνται. Προσπαθούμε όμως ταυτόχρονα, να αναδείξουμε τα μείζονα προβλήματα της περιοχής μας και τις προοπτικές για την επίλυσή τους.

-Τις θεωρείται μερικώς έστω δικαιολογημένες;
Πιστεύω ότι είναι προϊόν παραπληροφόρησης. Φαίνεται ότι μερικοί στο χωριό Εμμ. Παπάς ανέλαβαν με οργανωμένη εργολαβία να παραπληροφορήσουν τους πολίτες. Ξέρω ότι πίσω από αυτούς βρίσκονται πολιτικές αντιπαραθέσεις, αν θέλετε τοπικιστικές φοβίες, μια γενικότερη φοβικότητα που αφορά οποιαδήποτε αναπτυξιακή πρωτοβουλία στην περιοχή. Ταυτόχρονα, υπάρχουν μερικοί κτηνοτρόφοι που έχουν μία ιδιοκτησιακή αντίληψη για το σύνολο των στρεμμάτων που είναι περίπου 26 χιλιάδες στο βουνό και αντιστέκονται κάθε φορά που ο Δήμος προσπαθεί να αξιοποιήσει ένα κομμάτι των περιουσιακών του στοιχείων.

Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΥΠΟΚΙΝΕΙ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ
-Τί εννοείτε λέγοντας ότι υπάρχουν άλλοι πίσω τους;
Κοιτάξτε. Ο ρόλος του συνόλου της Αντιπολίτευσης του Δημοτικού μας Συμβουλίου δεν είναι ξεκάθαρος σ` αυτή την περίπτωση. Φρακάρουν κάθε φορά τις πρωτοβουλίες μας με λαϊκισμούς και τοπικιστικές αντιλήψεις, δεν παίρνουν ξεκάθαρη θέση για τα θέματα που αντιμετωπίζει σήμερα ο Δήμος κι αυτό προκαλεί σύγχυση στους δημότες. Εναντιώθηκαν στην πρωτοβουλία που πήραμε για το φωτοβολταϊκό πάρκο, επειδή όπως είπαν το Τοπικό Συμβούλιο δεν συμφώνησε. Στην περίπτωση όμως του Χρυσού, όπου το Τ. Σ. συμφώνησε, πάλι εναντιώθηκαν «ανακαλύπτοντας» το γόνιμο και παραγωγικό του εδάφους για να έρθουν  σε αντίθεση με το Τ.Σ. Υπερασπίζονται δηλαδή με τη στάση τους σε κάθε ευκαιρία, την άποψη ότι είναι  ενάντια σε οποιαδήποτε επενδυτική προσπάθεια κάνει ο Δήμος.

-Δηλαδή η Αντιπολίτευσή σας κινεί τα νήματα των αντιδράσεων;
Θεωρώ ότι η Αντιπολίτευση του Δήμου, τελεί υπό πλήρη σύγχυση. Το απέδειξε τώρα που ανοίγουν μεγάλα ζητήματα στο Δήμο, όπως για παράδειγμα αυτό των συνενώσεων όπου αρχικά είχαν αρνητική θέση και μετά όταν είδαν ότι  οι πολίτες συμφώνησαν με την δική μας άποψη, τα γύρισαν. Ύστερα, στο εσωτερικό τους υπάρχει και μια κούρσα διαδοχής για την επόμενη μέρα. Όμως οι προσωπικές τους φιλοδοξίες φρονώ ότι δεν είναι τα σημαντικές για τους δημότες μας.  

ΟΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΚΑΙ Η ΕΠΕΝΔΥΣΗ
-Να εστιάσουμε στο θέμα του φωτοβολταϊκού πάρκου στον Εμμ. Παπά. Πώς προέκυψε το ενδιαφέρον των εταιριών για την συγκεκριμένη έκταση;
Οι συγκεκριμένες εταιρίες, ξεκίνησαν την αδειοδοτική τους διαδικασία το 2009, όταν πήραν διαβεβαίωση από την ελληνική πολιτεία ότι η συγκεκριμένη περιοχή είναι δημόσια έκταση. Όταν τον Φεβρουάριο του 2011 αναλάβαμε τον Δήμο, ήρθαν και μας επισκέφτηκαν. Τότε διαπιστώσαμε ότι δεν πρόκειται για δημόσια, αλλά για δημοτική έκταση. Ξεκίνησε ένας κύκλος συζητήσεων σχετικά με τη πρόθεση διάθεσης των συγκεκριμένων εκτάσεων. Οι συζητήσεις αυτές κατέληξαν στην έκφραση πρόθεσης ενοικίασης από την πλευρά μας με κατ` ελάχιστον 300 ευρώ το στρέμμα. Με αυτή την τιμή ως κατώφλι, θα δημοπρατήσουμε. Είναι φανερό πως εάν παρουσιαστούν για την ίδια έκταση κι άλλοι ενδιαφερόμενοι στη δημοπρασία, μπορεί να πετύχουμε ακόμη υψηλότερη τιμή. Βέβαια, μπορεί ο διαγωνισμός να αποβεί και άγονος, όπως πρόσφατα έγινε στη Δράμα. 

-Οι εταιρίες αυτές έχουν κάποια σχέση με τις Σέρρες;
Όχι καμία. Είναι Γαλλικών συμφερόντων, με συνδετικό τους κρίκο με την ελληνική πολιτεία και τις υπηρεσίες  την «Ενεργειακή Α.Ε.» που είναι ελληνική εταιρία.

-Μήπως η «Ενεργειακή» έχει κάποιον Σερραίο μέτοχο;
Όχι. Δεν μου προέκυψε τέτοια πληροφορία.

-Κι έφτασαν στις Σέρρες αναζητώντας έκταση εγκατάστασης της επένδυσής τους;
 Απλώς εντόπισαν τη συγκεκριμένη περιοχή, η οποία πράγματι είναι άγονη, διότι τίποτε δεν φυτρώνει εκεί για να πούμε ότι αφαιρούμε και βοσκοτόπια. Δεν συμβαίνει αυτό. Ζήτησαν την άδεια από το ελληνικό δημόσιο, το Δασαρχείο διαβεβαίωσε ότι επρόκειτο για δημόσια γη. Εμείς όμως διαπιστώσαμε ότι  ήταν δημοτική και μας ανήκε, οπότε οι συνομιλίες των εκπροσώπων της εταιρίας συνεχίστηκαν με το Δήμο κατά τον τρόπο που προανέφερα.


-Για πόσα στρέμματα έχουν άδεια;
Σε πρώτη φάση έχουν άδεια εγκατάστασης σε 130 στρέμματα τα οποία θα φιλοξενήσουν πάνελ που θα παράγουν ηλεκτρικό ρεύμα 8 μεγαβάτ.  Αυτά θα δημοπρατήσουμε εμείς μόλις πάρει απόφαση το Δημοτικό μας Συμβούλιο. Η προοπτική είναι, στο σύνολο της επένδυσης που θα κάνουν.  Υπάρχουν αιτήσεις τους για πάρκο 10 ακόμη μεγαβάτ που θα καλύψει άλλα 230 περίπου στρεμ. Όταν μας ζητηθεί έκταση και γι` αυτό το δεύτερο πάρκο, θα είμαστε έτοιμοι μετά να ξαναδημοπρατήσουμε.

-Δηλαδή ο δήμος σας είναι διατεθειμένος να ενοικιάσει γύρω στα 360 στρέμματα.
Ναι. Για 25 χρόνια.

«ΠΕΤΥΧΑΜΕ ΤΗΝ ΥΨΗΛΟΤΕΡΗ ΤΙΜΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ»
-Διαπραγματευθήκατε μόνος σας μαζί τους κ. Δήμαρχε;
Με την εκτελεστική ομάδα, η οποία αποτελείται από τους Αντιδημάρχους, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, τους Προέδρους των νομικών προσώπων και τον Δ/ντή της Τεχνικής μας Υπηρεσίας. Δεν ήταν εύκολες οι διαπραγματεύσεις. Ξεκίνησαν με μία προσφορά από την πλευρά τους, της τάξης των 90 ευρώ / στρ. Τους απαντήσαμε ότι είναι πολύ χαμηλό το τίμημα. Ανέβηκαν στα 200 ευρώ/στρ. και όταν εμείς φανήκαμε ανυποχώρητοι στα 300/στρ, μετά από αρκετό καιρό, αποδέχθηκαν την πρότασή μας. Έτσι καταφέραμε να ορίσουμε το «κατώφλι», δηλαδή την ελάχιστη τιμή της έκτασης που θα δημοπρατήσουμε με ανοιχτό πλειοδοτικό διαγωνισμό, ο οποίος εκτιμούμε πως θα γίνει μέσα στον Ιανουάριο, αφού προηγηθεί βεβαίως η απόφαση του Δ.Σ.

-Πιστεύετε πως εξαντλήσατε τα διαπραγματευτικά περιθώρια με τους επενδυτές; Δεν υπήρχε δυνατότητα  περεταίρω βελτίωσης της συμφωνίας;
Είναι μπροστά μας το καλύτερο. Ξεκινάμε με τα 300/στρ και αναμένουμε πλειοδοσία. Σημειώνω πως η τιμή εκκίνησης είναι η καλύτερη τιμή που πέτυχε ποτέ Δήμος της χώρας για τέτοιο πάρκο.

ΜΕ ΟΡΟΥΣ
-Τι θα γίνει κ. Δήμαρχε με το βοσκότοπο; Αν οι επενδυτές επιβάλλουν απαγορεύσεις; Δεν θα πρέπει να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα της κτηνοτροφικής ασχολίας εκεί;
Στη διάθεση των κτηνοτρόφων του χωριού, υπάρχουν 26 χιλιάδες στρέμματα στην περιοχή εκείνη. Αντιλαμβάνεστε λοιπόν πως τα 360 στρέμματα που πρόκειται να δημοπρατήσουμε ως Δήμος, είναι σταγόνα στον ωκεανό. Υπάρχει μία ολόκληρη και αχανής έκταση για τους κτηνοτρόφους. Εμείς είμαστε δίπλα τους. Προσωπικά πιστεύω στη γεωργία και την κτηνοτροφία. Όμως και αυτοί πρέπει να αναγνωρίσουν το δικαίωμα του Δήμου να επενδύσει όχι μόνο για να αυξήσει τα έσοδά του, αλλά και για να καταθέσει την πρότασή του απέναντι στο απειλητικό φαινόμενο της υπερθέρμανσης του πλανήτη. Αυτή είναι η ευθύνη του Δημοτικού μας Συμβουλίου.

-Υπάρχουν ενστάσεις και φόβοι αλλοίωσης της εικόνας της περιοχής, αλλά και φόβοι περιβαλλοντικών επιπτώσεων από το πάρκο. Για παράδειγμα επίδραση στο μικροκλίμα λόγω του μεγάλου αριθμού των πάνελς. Εσείς ο ίδιος έχετε πειστεί ότι δεν απειλείται το οικοσύστημα της περιοχής;
Η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα, πρόκρινε το αβλαβές της συγκεκριμένης δράσης. Σε μένα δεν πέφτει λόγος ν` αποδείξω ότι τα φωτοβολταϊκά και τα άλλα συστήματα χρήσης των ΑΠΕ (ανανεώσιμων πηγών ενέργειας) είναι μονόδρομος για την εξασφάλιση ενέργειας τα επόμενα χρόνια. Αυτό, το λένε οι επιστήμονες.

-κ. Καλαθά, στην περίπτωση των αιολικών πάρκων το ποσό που λαμβάνει ο γειτονικός με το πάρκο Δήμος, ορίζεται από το κράτος στο 2,5% επί των εσόδων της εταιρίας από το παραγόμενο και πωλούμενο ρεύμα. Είναι γνωστό ότι για τα πάρκα φωτοβολταικών δε υπάρχει κάτι αντίστοιχο, όμως το ποσοστό αυτό είναι ένας μπούσουλας.  Είστε κοντά στα χρήματα αυτά με τη διαπραγμάτευση που κάνατε;
Με υπολογισμούς που έκανε η Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών όταν της το ζήτησα,  διότι αναρωτήθηκα κι εγώ μήπως μας ρίχνουν τελικά σε σχέση με αυτή την πρόβλεψη για τα αιολικά που αναφέρατε, μου απάντησαν ότι είμαστε πολύ πιο πάνω απ` αυτά που θα παίρναμε εάν ζητούσαμε ποσοστό 2,5% επί της παραγόμενης. Και μάλιστα αρκετά πολύ πιο πάνω. Μάλιστα να σας πω πως στο διαγωνισμό που βγάλαμε για την έκταση στο Χρυσό, προβλέπουμε και τιμαριθμική αναπροσαρμογή του ενοικίου. Το ίδιο θα προβλέψουμε και στον Εμμ. Παπά.

-Θα βάλετε όρους στα συμβόλαια με τους επενδυτές; Για παράδειγμα θα εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη διέλευση των ποιμνίων στην έκταση;
Εγώ με τους κατοίκους, συζητώ. Εάν πράγματι προβληθεί από την πλευρά τους ως μείζον το θέμα της πρόσβασης και βολεύει για παράδειγμα το πάρκο να γίνει σε δύο κομμάτια γης, είμαι πρόθυμος να το συζητήσουμε. Πάντως μέχρι στιγμής δεν το έθεσαν και δεν νομίζω πως είναι και μείζον. Εάν προκύψει, μπορούμε να το βάλουμε στους όρους διακήρυξης που θα συνδιαμορφωθούν από την οικονομική Επιτροπή του Δήμου που είναι διαπαραταξιακή  και την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου.


ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΣΤΟ ΧΡΥΣΟ
-Όσον αφορά την έκταση στο Χρυσό; Θα γίνει κι εκεί Φωτοβολταϊκό πάρκο και μάλιστα σε τμήμα καλλιεργήσιμης έκτασης.
Είναι μία έκταση που παλιά ήταν βοσκότοπος. Κάποια στιγμή οι τότε Κοινοτάρχες άλλαξαν τη χρήση της και την ενοικίασαν σε αγρότες για καλλιέργεια. Οι δημοπρασίες όμως και το ενοίκιο των 115 ευρώ /στρμ, εξώθησαν τους αγρότες που τα πήραν, σε πλήρη οικονομικά αδιέξοδα. Σήμερα μέρος αυτής της έκτασης των 600 στρεμμάτων, δηλαδή τα 280 στρμ, την δημοπρατούμε για πάρκο φωτοβολταικών και θα ελέγξουμε το ενδιαφέρον των επενδυτών. Η υπόλοιπη έκταση, φυσικά παραμένει για καλλιέργεια. Μάλιστα σκεφτόμαστε να τη χωρίσουμε σε μικρότερα τμήματα για να μπορέσουν περισσότεροι αγρότες να ωφεληθούν.

-Σκεφτήκατε πως αντί για φωτοβολταϊκά θα μπορούσε ο Δήμος σας εκεί να υλοποιήσει πρόγραμμα όπως αυτό που τρέχει τώρα πανελλαδικά με την προσφορά δημόσιας γης σε νέους αγρότες, ώστε να τονωθεί η παραγωγή και να ενθαρρυνθεί η επιστροφή στην περιφέρεια;
Είμαστε ανοιχτοί να συζητήσουμε τα θέματα αυτά με τους αγρότες. Το ενδιαφέρον της Δημοτικής Αρχής για τα αγροτικά αποδεικνύεται  και από τη δημιουργία ενός Κέντρου Σποροέρευνας στο Ν. Σκοπό, ώστε να βοηθήσουμε στην εξέλιξη και βελτίωση της παραγωγής μας.

-Μα αφού λέτε πως ήδη ξεκινάτε τη δημοπρασία των 280 στρμ εξ αυτών των εκτάσεων. Άρα μειώνετε τη διαθέσιμη για καλλιέργεια γη.
Κοιτάξτε. Αναγνωρίσαμε δύο μεγάλα προβλήματα που έχουμε στο δήμο μας και έχουμε ευθύνη να τα λύσουμε. Πρώτον ότι τα οικονομικά του δήμου όπως και των υπόλοιπων της χώρας, θα είναι μεγάλα τα επόμενα χρόνια. Πρέπει να φροντίσουμε για την οικονομική βιωσιμότητα του δήμου μας. Και αυτό μπορεί να γίνει με δύο τρόπους. Ή θα δημιουργήσουμε ίδια έσοδα ή θα υπερφορολογήσουμε τους δημότες. Όμως το 60% του πληθυσμού μας είναι συνταξιούχοι αγρότες με ελάχιστη φοροδοτική ικανότητα. Έτσι, η αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας (που είναι το δεύτερο πρόβλημα) είναι μονόδρομος. Αντιλαμβανόμαστε ότι η έκταση στο Χρυσό, είναι γη υψηλής παραγωγικότητας. Αλλά σας λέω ότι κρατούμε ένα μεγάλο κομμάτι της  για καλλιέργεια και μπορούμε να συζητήσουμε με τους αγρότες  για την αξιοποίησή της.


ΜΕ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗ
-Δηλαδή ο φόβος για τα μελλοντικά οικονομικά του Δήμου καθόρισε τις επιλογές σας.
Δεν πάμε καλά κ. Παπαφωτίου. Έγιναν αδιανόητες μειώσεις στους πόρους των δήμων. Αντιλαμβάνεστε ότι τα επόμενα χρόνια, και το λέω σχηματικά, δεν θα είμαστε σε θέση ούτε τα σκουπίδια να μαζεύουμε. Άρα από σήμερα θα πρέπει να αξιοποιήσουμε ως Δήμος όλα μας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα.

-Ενδεχόμενη απαξίωση της γύρω από τα πάρκα περιοχής την εξετάσατε;
Εγώ πιστεύω το εντελώς αντίθετο. Ότι ένα φωτοβολταϊκό πάρκο είναι πόλος έλξης και για τα Σχολεία και για τους πολίτες. Όσες φορές στο εξωτερικό επισκέφθηκα τέτοια μεγάλα πάρκα, το είδα αυτό. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος σήμερα πλην των  ΑΠΕ, για να υπηρετήσουμε αυτή τη μεγάλη ανάγκη της ανθρωπότητας για ενέργεια. Εμείς από το επίπεδο εξουσίας που υπηρετούμε, εδώ στο δήμο Εμμ. Παπά, συνεισφέρουμε με αυτόν τον τρόπο.

- Σωστά διαπιστώνω κ. Δήμαρχε μία αλλαγή στον τρόπο που θα παραχωρήσετε την έκταση στον Εμμ. Παπά; Δεν μιλήσατε εξ` αρχής για πλειοδοτικό διαγωνισμό εκεί.
Ο διαγωνισμός επιβάλλεται από τον Καλλικράτη και τον ΚΔΚ. Ούτως ή άλλως θα γινόταν δημοπρασία. Το μόνο που έχει να κάνει το Δημοτικό μας Συμβούλιο είναι να πάρει απόφαση για δημοπράτηση. Εάν λειτουργούσαμε αλλιώς δεν θα ήταν σύννομο και θα μπορούσε η πρωτοβουλία μας να προσβληθεί από τον οποιονδήποτε. Ποτέ δεν είχαμε την πρόθεση να κάνουμε κάτι διαφορετικό. Τα νόμιμα μόνο, που θα διασφαλίσουν και τα συμφέροντα του Δήμου.

- Εάν υπάρξει ένας ενδιαφερόμενος, δηλαδή η εταιρία με την οποία διαπραγματευθήκατε, ο Δήμος μένει στα  300ευρώ /στρέμμα.
Σωστά. Αλλά στον διαγωνισμό που θα γίνει, δεν αποκλείει κανείς κανέναν να συμμετέχει.

«ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗ Η ΗΘΙΚΗ ΜΟΥ»
- Όταν συζητήθηκε το θέμα στο Δημοτικό σας Συμβούλιο, ξιφουλκήσατε με δημότες. Πολλοί είπαν βλέποντας τις αντιδράσεις σας ότι παραφερθήκατε. Εξοργίζεστε πάντα με τα επιχειρήματά όσων έχουν αντίθετη με σας άποψη;
Με εξόργισε ο τρόπος όχι τα επιχειρήματα. Και είναι αλήθεια ότι ξέφυγα από το μέτρο μου. Αλλά έτσι αντιδρώ πάντοτε όταν διακυβεύεται η ηθική μου υπόσταση. Όταν μερικοί ήρθαν εκεί όχι για να κάνουν κριτική στην πολιτική μας απόφαση να αξιοποιήσουμε τη δημοτική περιουσία, αλλά για να καταθέσουν τη δυσπιστία τους στην ηθική μας, εκεί ήταν που εξοργίστηκα και θεωρώ ότι πραγματικά έκανα λάθος. Πρέπει να καταλάβουν αυτοί οι ελάχιστοι, ότι παίζουμε καθαρά. Εξάλλου το αποδεικνύει αυτό που καταφέραμε, και μιλώ για τα 300ευρώ/στρμ, που επαναλαμβάνω ότι είναι μοναδικό στην Ελλάδα. Για να καταλάβετε, με 300 ευρώ αγοράζει κανείς χωράφια στο Χρυσό. Αυτό, έπρεπε να πείσει και τους πλέον δύσπιστους.

-Τι ποσό θα εισρέει κατ `έτος κ. Δήμαρχε στα Δημοτικά Ταμεία, από τις επενδύσεις αυτές;
Από την έκταση στον Εμμ. Παπά θα είναι 105 περίπου χιλ ευρώ, κι άλλα τόσα από το πάρκο στο Χρυσό. Συνεχίζοντας με την έκταση στην Πεντάπολη αλλά και την ερευνητική προσπάθεια των τοπικών υπηρεσιών για αιολικά πάρκα στο Μενοίκιο, φιλοδοξούμε τα επόμενα δύο χρόνια που θα ολοκληρωθούν οι επενδύσεις, ο Δήμος μας να εξασφαλίζει περίπου 500χιλ ευρώ τον χρόνο. Τότε θεωρώ πως θα είμαστε οικονομικά εύρωστοι και σε θέση να επιλύσουμε προβλήματα των δημοτών και ν` αλλάξουμε τη μορφή των χωριών μας.

-Τι πιθανότητες δίνετε για θετική απόφαση του Δημοτικού σας Συμβουλίου με ενισχυμένη πλειοψηφία;
 Πιστεύω πως όλα θα πάνε καλά. Οι κάτοικοι του Εμμ. Παπά, οι λίγοι που έμειναν να αντιδρούν, γιατί   είναι πάρα πολύ λίγοι αυτοί που δημιουργούν θόρυβο, θα ενστερνιστούν τις απόψεις μας, θα αποβάλλουν τις αδικαιολόγητες φοβίες τους και θα συμφωνήσουν μαζί μας ότι υπηρετούμε το σωστό και το δέον. 

-Σας ευχαριστώ κ. Δήμαρχε
Κι εγώ κ. Παπαφωτίου

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

http://www.ipetitions.com/petition/oxististeratodeisependyseisidiotonsefotovoltaika/

Ανώνυμος είπε...

Τέτοιου είδους ενέργειες σε σχέση με τα φωτοβολταικα πρέπει να πριμοδοτούνται κι όχι να τις σταματούν γιατί δεν εξυπηρετούνται συγκεκριμένα συμφέροντα.

Στέφανος είπε...

αναλυτικη συνετευξη!φωτοβολταικα