Τρίτη 11 Μαρτίου 2008

ΚΑΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ... "ΤΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ Ο ΠΟΘΟΣ"

• Εξεπλάγην ευχάριστα με την ταχύτητα του Βουλευτή Σερρών Μάρκου Μπόλαρη, που διαβάζοντας τη στήλη, πήρε την πρωτοβουλία να καταθέσει χθες κι όλας, ερώτηση στην Βουλή και στον αρμόδιο Υπουργό,
• περί της «ταξιδιωτικής οδηγίας» που «εξέδωσε» ο Προϊστάμενος Β/θμιας Εκπαίδευσης νομού Σερρών, για «απαγόρευση επιβίβασης» Σερραίων μαθητών, στο «Λεωφορείο ο Πόθος» του Κρατικού Θεάτρου Βόρειας Ελλάδας.
• Επειδή έκανα εκτενή αναφορά στο θέμα το περασμένο Σάββατο, να μην επανέλθω σχετικά, μια και μετά το δημοσίευμα, πιστεύω πως θέση στο χώρο αυτό έχουν οι εξελίξεις, οι απαντήσεις και τα σχόλια επί των δημοσιευθέντων.
• Παραθέτω λοιπόν για την ώρα, αυτούσιο το κείμενο της ερώτησης του Βουλευτή, επαινώντας τον παράλληλα, όχι μόνο για τα γρήγορα αντανακλαστικά του, αλλά και για το ενδιαφέρον του για τα τοπικά πράγματα.
• Σε αναμονή λοιπόν της απάντησης του Υπουργού, αλλά και του Προϊστάμενου της Β/θμιας των Σερρών, σας δίνω την ερώτηση που κατατέθηκε:



Αθήνα 11-3-2008

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ


Προς τον Υπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων

Θέμα : Μέρες σκοταδισμού ! Απαγόρευση σε μαθητές παρακολούθησης της θεατρικής παράστασης «Λεωφορείο ο Πόθος» του Κ.Θ.Β.Ε.

Από την τοπική εφημερίδα των Σερρών «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» , φύλλο 8/9 Μαρτίου 2008 που κυκλοφόρησε με πρωτοσέλιδο «ΑΣΕΜΝΟ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ;» και υπέρτιτλο «Μέρες σκοταδισμού στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Σερρών» , οι Σερραίοι έκπληκτοι πληροφορήθηκαν ότι «Ο Προϊστάμενος της Β/Βάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών απαγόρευσε λέει τη μεταβίβαση μαθητών στη Θεσσαλονίκη , όπου θα πήγαιναν για να παρακολουθήσουν με καθηγητές τους , την παράσταση του κλασσικού και πασίγνωστου από το κινηματογράφο έργου, που έχει χαρακτηριστεί ως αριστούργημα και έχει βραβευθεί παγκοσμίως».
Πρόκειται για την παράσταση «Λεωφορείο ο Πόθος», του Τέννεσσυ Ουίλλιαμς, που ανεβαίνει από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος.
Η δημοσιογράφος Αριάδνη Παπαφωτίου στη μόνιμη στήλη της «Καθρέφτης» τονίζει : «Σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης την (όχι αμετάκλητη ελπίζω ) απόφαση του κ. Χατζηβασιλείου, προκάλεσαν εισηγήσεις κάποιων καθηγητών, που του μετέφεραν πως το έργο έχει "άσεμνες σκηνές» ! !
Τα δύο τμήματα των σερραίων μαθητών που έχουν προγραμματίσει να παρακολουθήσουν την παράσταση του πολλαπλώς βραβευμένου θεατρικού έργου υλοποιούν εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα την «ισότητα των δύο φύλλων» και την «γυναίκα στην τέχνη».


Μετά τα ανωτέρω
ΕΡΩΤΑΤΑΙ
ο αρμόδιος Υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων
1) Θα ισχύει το απαγορευτικό που εκδόθηκε από την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών για την «επιβίβαση» των σερραίων μαθητών στο «Λεωφορείο ο Πόθος» , δηλαδή την παράσταση του αριστουργήματος του Τεν.Ουίλλιαμς, που ανεβαίνει από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος ;
2) Θα επιτρέψει ο Υπουργός την επιχειρούμενη δημιουργία κλίματος σκοταδισμού από τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις της Διεύθυνσης , σε βάρος της ποιότητας του εκπαιδευτικού προγράμματος και σε βάρος της ποιότητας της ίδιας παιδείας και των μαθητών ;

Ο ερωτών βουλευτής
Μάρκος Μπόλαρης

Δεν υπάρχουν σχόλια: