Δευτέρα 17 Μαρτίου 2008

ΣΥΜΒΑΛΛΑΜΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ!

• Δίνει μεγάλη χαρά στη στήλη, να διαπιστώνει πως με τις επισημάνσεις της συμβάλλει μερικώς στην «θεραπεία» κάποιων από τα άσχημα που μας περικυκλώνουν.
Μεγαλύτερη όμως χαρά δίνει η ανταπόκριση των υπευθύνων στα επισημαινόμενα. Δείχνουν έτσι ευαισθησία και ενδιαφέρον.
• Προχθές λοιπόν, φωτογράφισα τις παρεμβάσεις της δημοτικής υπηρεσίας στις σπασμένες κερκίδες του αύλειου χώρου της εκκλησίας του Αη-Νικόλα στον Κουλά και σήμερα τις δημοσιεύω, μαζί με επαίνους για την μέριμνα που επεδείχθη.
• Έγραφα λοιπόν εδώ στις 25/1/08, πως οι φθορές στα συγκεκριμένα σημεία ήταν προσβλητικές για την αξία και την ιστορία του χώρου και πως επέτρεπαν στον κάθε επισκέπτη, να βγάλει άσχημα συμπεράσματα για το μέγεθος του Δημοτικού ενδιαφέροντος απέναντι στα επισκέψιμα και ιστορικά σημεία της πόλης.

Κερκίδες Αη-Νικόλα: Πρίν και τώρα

• Κι έλεγα τότε: «Ο λόφος του Κουλά, είναι χαρακτηρισμένη δασική έκταση και έχει εξ ολοκλήρου παραχωρηθεί, με πράξη του 1953, στο Δήμο Σερρών. Δήμαρχε, βάλε τα συνεργεία να αποκαταστήσουν τις ζημιές, για μην φαίνεται ο χώρος «ακατοίκητος». Αν παραμείνει αφρόντιστος, βάζει ιδέες σε «μερακλήδες». Σαν το ξέφραγο αμπέλι, που το «τρυγούν» πολλοί «ιδιοκτήτες»!
• Να λοιπόν που η επιδιόρθωση ξεκίνησε, και η Άνοιξη που μας ήρθε με ορμή έφηβου, όποιους φυσιολάτρες, περιπατητές και επισκέπτες οδηγήσει στο Βυζαντινό εκκλησάκι, δεν θα τους αφήνει με άσχημες εντυπώσεις.


Ερώτημα προς τον Δήμαρχο: Να περιμένουμε παρεμβάσεις και στα πεζοδρόμια του δρόμου που οδηγεί από την Κοιλάδα στον Κουλά; Θέλουν πλακόστρωση και φωτισμό.


-------------------------------------------------------------------------------------------------
• Για Αντινομάρχη Βασίλη Κοσλίδη: Μας εντυπωσιάσατε με το ταλέντο σας στο τραγούδι το βράδυ του Σαββάτου στους «Καταρράκτες». Καλλικέλαδος! Συναγωνισθήκατε τον επαγγελματία του μαγαζιού! Δικαίως σας επιβράβευσαν με θερμό χειροκρότημα και οι φιλοξενούμενοί σας υπεύθυνοι Αγωγής Υγείας εκπαιδευτικοί, από όλη την Ελλάδα. Μόνο, που θέλαμε κι άλλο τραγούδι!

Δεν υπάρχουν σχόλια: