Τρίτη 1 Απριλίου 2008

ΣΥΝΕΛΑΒΑΝ ΤΟΥΣ ΓΥΜΝΟΥΣ ΑΚΤΙΒΙΣΤΕΣ

• Μία ιδιαίτερη, όσο και πρωτοφανής για τις Σέρρες διαμαρτυρία έγινε χθες το απόγευμα στο κέντρο της πόλης.
Εξ αιτίας δε της εξέλιξής της, τουλάχιστον 5 άτομα βρέθηκαν στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σερρών και σήμερα γύρω στη 1.00 το μεσημέρι, αναμένεται να οδηγηθούν στον Εισαγγελέα, με τις κατηγορίες της προσβολής της δημόσιας αιδούς.
• Πρόκειται για ακτιβιστές της συμπρωτεύουσας αλλά και των Σερρών, που όπως και σε άλλες πόλεις, διοργάνωσαν κι εδώ, διαμαρτυρία για την υπερθέρμανση του πλανήτη και τις κλιματικές αλλαγές, εξακτινώνοντας και στην περιφέρεια, τις πρόσφατες εκδηλώσεις που έγιναν σε όλες τις μεγαλουπόλεις του κόσμου.
Μερίδα λοιπόν των διαδηλωτών, που συγκεντρώθηκαν μπροστά στη Νομαρχία, κάνοντας σιωπηλή διαμαρτυρία και κρατώντας πλακάτ με καταγγελίες για περιβαλλοντικά εγκλήματα, ξαφνικά «απελευθερώθηκε» σχεδόν εντελώς από τα ρούχα της, αποκαλύπτοντας εκτός από τα σώματα των τολμηρών, και τα συνθήματα, που ήταν γραμμένα πάνω τους.

Η γύμνωση, ήταν μέρος της ειρηνικής διαμαρτυρίας, αλλά...!


• Το «χάπενινγκ» δεν κράτησε πολύ, όμως η Αστυνομία ειδοποιήθηκε όπως φαίνεται αμέσως από «ενοχλημένους» περαστικούς, και κατέφθασε επιτόπου ταχύτατα, προχωρώντας σε συλλήψεις των ατόμων που εκτίμησε πως ενεπλάκησαν, στην (εκτός από «σιωπηλή», και) «γυμνή διαμαρτυρία».
• Το γεγονός της σύλληψής τους κυκλοφόρησε γρήγορα, ακόμη και σε Μέσα Ενημέρωσης εκτός Ελλάδας, δημιουργώντας κινητικότητα και πρόσθετο ενδιαφέρον, ενώ η συνέχεια αναμένεται να δοθεί σήμερα στα Δικαστήρια των Σερρών.
• Σύμφωνα με μαρτυρίες συμμετεχόντων στην εκδήλωση διαμαρτυρίας, οι τολμηροί ακτιβιστές, δεν έκαναν καμία προσβλητική προς τρίτους ενέργεια και η γύμνωσή τους ήταν ολιγόλεπτη και συμβολική. Δεν προέβαλλαν καμία αντίσταση κατά την ώρα της σύλληψής τους, και δεν έγινε κανένα επεισόδιο.
• Ως ακτιβιστές, έδρασαν ακαριαία και απροειδοποίητα. Μάλιστα, μαγνητοσκόπησαν την διαμαρτυρία τους αλλά και τις συλλήψεις, με δικά τους μέσα, με σκοπό να διαχειριστούν και να προωθήσουν το υλικό, οι ίδιοι.
• Μέλη ανθρωπιστικών, ειρηνιστικών, αλλά κι άλλων οργανώσεων, έχουν προγραμματίσει εκδήλωση συμπαράστασης στους συλληφθέντες, ενόψει του σημερινού αυτόφωρου.
• Η συγκέντρωση, θα γίνει στη 1.00 το μεσημέρι, μπροστά στα Δικαστήρια.
• Η Αστυνομία που είναι σε επιφυλακή για τη συγκέντρωση των συμπαραστεκόμενων, αναμένεται να κάνει πλήρη ενημέρωση για τα γεγονότα, σήμερα μετά τις 2.00 μ.μ.

Σ.Σ. Η αποκλειστική φωτογραφία που εξασφάλισε και δημοσιεύει η στήλη (φυσικά με τις απαιτούμενες «επικαλύψεις»), είναι τραβηγμένη από κινητό τηλέφωνο περαστικού συμπολίτη μας, που ήταν μάρτυρας των γεγονότων και ευγενικά μας την παραχώρησε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: