Τετάρτη 9 Απριλίου 2008

Η ΕΥΡΩΠΗ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΓΑΡΟΥΣ

• Οι τελικές υπογραφές θα μπουν στο τέλος του μήνα στη Σόφια της Βουλγαρίας, αλλά η κρίσιμη συνάντηση των Υφυπουργών Εσωτερικών Ελλάδας – Βουλγαρίας, για τη δημιουργία Κέντρου Επαφής στον Προμαχώνα, έγινε χθες στις Σέρρες.

Οι αποστολές των δύο χωρών, γύρω από το τραπέζι της συζήτησης

• Παρόντες, μαζί με τους Υφυπουργούς και οι επικεφαλής των Αστυνομιών των δύο χωρών.
Εντυπωσιάστηκα από τα Ελληνικά του Βούλγαρου Υφυπουργού Goran Yonov (Γκόραν Γιόνωφ). Άψογα!
• Βέβαια ο άνθρωπος μίλησε στην γλώσσα του όταν έκανε δηλώσεις στους δημοσιογράφους, αλλά οι κατ` ιδίαν συζητήσεις του με τον κ. Παναγιώτη Χηνοφώτη, έγιναν στα Ελληνικά.

Από αριστερά: Οι κ.κ. Veselin Petrov και Krasimir Petrov Αρχηγοί της Αστυνομίας, Goran Yonov Υφυπ. Εσωτερικών Βουλγαρίας, Παν Χηνοφώτης Υφυπ. Εσωτερικών Ελλάδας και Βασ. Τσιατούρας Αρχηγός ΕΛΛΑΣ.

• Η Ελληνοβουλγαρική συνάντηση, πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικό κλίμα, με τους Υφυπουργούς των δύο χωρών να διευρύνουν αποφασιστικά τη συνεργασία τους στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, απέναντι στο έγκλημα.
• Το ρεπορτάζ από τη συνάντηση, που είχε σκοπό να διευθετήσει και τις τελευταίες λεπτομέρειες για τη δημιουργία του Κέντρου Επαφής, θα το διαβάσετε σε άλλη στήλη της εφημερίδας.
• Εδώ σημειώνω απλώς, πως είναι σημαντικό να συγκρατήσουμε το γεγονός πως το Κέντρο αυτό θα γίνει σε Ελληνικό έδαφος (στον Προμαχώνα) και θα στελεχώνεται από Αστυνομικούς και Τελωνειακούς και των δύο χωρών.
• Περνάμε λοιπόν στην πράξη, σε μία νέα φάση σχέσεων με τους γείτονες, οι οποίοι θα εφαρμόσουν τη συνθήκη Sengen από το 2011, και μέχρι τότε, οι έλεγχοι για την αντιμετώπιση του εγκλήματος κάθε είδους, θα γίνονται σε συνεργασία μαζί μας, από το εν λόγω Κέντρο.

Οι κ.κ. Χηνοφώτης και Yonov, ανταλλάσουν αναμνηστικά. Το ίδιο και ο κ. Β. Τσιατούρας με τον ομόλογό του.

Σας παραθέτω φωτογραφίες που τράβηξε η στήλη, από το γεγονός της συνάντησης σε Σερραϊκό έδαφος και καταλήγω με τη σημείωση, πως τα δώρα που αντάλλαξαν οι δύο αντιπροσωπείες, ήταν πολύ όμορφα, λαμπερά και «κυμπάρικα». Ενθύμια, αντάξια της σημασίας της συνεργασίας που είχαν.



1 σχόλιο:

neoinileias είπε...

Καλή η ελληνοβουλγαρικη φιλιά αλλά και εδώ χρειαζόμαστε
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ