Τετάρτη 21 Μαΐου 2008

ΧΡΥΣΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΣΤΟ ΣΠΗΛΑΙΟ ΑΛΙΣΤΡΑΤΗΣ


Μεγάλη διάκριση για το Σπήλαιο Αλιστράτης, το χρυσό μετάλλιο που του απονεμήθηκε από την TUI-Thomson.
• Όταν ο μεγαλύτερος τουριστικός οργανισμός της Ευρώπης σου απονέμει ένα τέτοιο βραβείο, σημαίνει πως έχεις ξεπεράσει κατά πολύ τον μέσο ευρωπαϊκό όρο (δεν μιλάμε βέβαια για τον ελληνικό) στις τουριστικές υπηρεσίες!
• Κι αυτό είναι πραγματικά εξαιρετικό για τις Σέρρες και την περιοχή μας.
Ακούραστος ο Διευθυντής του Σπηλαίου Νίκος Καρτάλης στον οποίο και απονεμήθηκε το μετάλλιο, φίλεργοι και φιλότιμοι όλοι οι εργαζόμενοι στην Επιχείρηση του Σπηλαίου. Γι` αυτό και θριάμβευσαν!
Δεν είναι εύκολο να πετύχει ένας τουριστικός προορισμός, αυτή τη χρυσή διάκριση.
• Αρκεί μόνο να σας πω, πως εδώ και οκτώ χρόνια που η TUI-Thomson συνεργάζεται με το Σπήλαιό μας, στέλνοντας κάθε εβδομάδα 50-100 αγγλόφωνους επισκέπτες με οργανωμένα group, οι έλεγχοι που προηγούνται, είναι εξονυχιστικοί.


Επτά τουλάχιστον αντιπρόσωποί της, έρχονται κάθε χρόνο στην Αλιστράτη, κάνουν τη διαδρομή, χρονομετρούν τη διάρκειά της, επιλέγουν τα σημεία στάσης, εγκρίνουν τους χώρους εστίασης, καταγράφουν με ακρίβεια τους χώρους, γευματίζουν με τα πιάτα που θα προσφερθούν στους ταξιδιώτες, ελέγχουν την ξενάγηση και τον τρόπο που αυτή γίνεται μέσα στο σπήλαιο, αλλά κι ό,τι άλλο μπορεί να βάλει ο νους !!
• Κι αυτό, το τονίζω, γίνεται κάθε χρόνο, ανεξάρτητα από το πόσο καλά πήγε η συνεργασία τον προηγούμενο.
• Διότι θέλουν να έχουν ευχαριστημένους πελάτες και οι ίδιοι να διατηρήσουν την αξιοπιστία τους στην άκρως ανταγωνιστική τουριστική αγορά της Ευρώπης.
• Το Σπήλαιο της Αλιστράτης, εντάσσεται σε μία εκδρομή που έχει αφετηρία τη Θάσο, όπου και η βάση των αγγλόφωνων τουριστών. Η εκδρομή, έχει το όνομα (σημαντικό κι αυτό!) “Macedonian experience” (Μακεδονική εμπειρία) και καταλήγει στο Σπήλαιο, αφού προηγουμένως περάσει από τους Φιλίππους.
Όλα παίζουν το ρόλο τους! Κι αυτό το χρυσό μετάλλιο «για την ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρονται στο Σπήλαιο», οι Αλιστρατινοί το κέρδισαν με το σπαθί τους. Όπως και το στοίχημα με τον διεθνή τουρισμό.

• Μήπως αυτό το χρυσό μετάλλιο, μας δείχνει και πόσο επιτακτική είναι πιά η ανάγκη να γίνει επιτέλους «ευρωπαϊκός» και ο δρόμος Σερρών- Αλιστράτης;
• Δεν είναι κρίμα, ο Ευρωπαίος τουρίστας που έτσι κι αλλιώς έρχεται μέχρι το Σπήλαιο, να σταματάει εκεί;


ΑΨΟΓΟΣ ΒΑΣΙΛΗ!
• Προς συνάδελφο σε ΕΡΤ, «Ελευθερία» (κ.α. ΜΜΕ στο παρελθόν), αθλητικό συντάκτη, μέλος της ΕΣΗΕΜΘ και καλό μου φίλο, Βασίλη Αναστασιάδη:

Συγχαρητήρια για τον τρόπο αναμετάδοσης του τελικού Κυπέλλου Ελλάδας (Ολυμπιακός – Άρης), από το Καυταντζόγλειο, για την ΕΡΑ -Σπορ. Ήσουν ζωντανός και ξεχωριστός. Σωστά η ΕΡΤ σε επέλεξε για τον αγώνα, (μαζί με τον «Ολυμπιακάκια» συνάδελφο Β. Παπανικολάου και τον Δ/ντή της ΕΡΑ- Σπορ Νίκο Ασημακόπουλο).
«Κράτησες» στο ραδιόφωνο μέχρι και μένα, που δεν έχω ενδιαφέρον, αλλά και ιδέα από ποδόσφαιρο!

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Επισκέφθηκα το σπήλαιο πέρυσι. Είναι καταταπληκτικό!
Δικαίως χρυσο-βραβεύθηκε.
Μου άρεσε, γιατί πέρα απο πλούσιο διάκοσμο, έχει και εύκολη περιήγηση,μιά και είναι εντελώς επίπεδο.
Μεγάλη ευκολία, ...και ομορφιά. Ιωάννα από Ρέθυμνο.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητή Αριάδνη
Επισκέπτομαι καθημερινά το blog σου.
Πληροφορούμαι και ...θαυμάζω!
Δ.Η.
Ν.Υ.city

Ανώνυμος είπε...

Nαι. Δίκαιη η βράβευση. Pραγματικά οι υπηρεσίες στο Σπήλαιο είναι υψηλού επιπέδου και η συμπεριφορά των εργαζόμενων εκεί, Ευρωπαική!
Όμως, ο δρόμος απο Σέρρες γιά Αλιστράτη, είναι σκέτη ταλαιπωρία.
Εμείς ως Σχολείο από Κατερίνη, προτιμήσαμε την παραλιακή διαδρομή Θεσ/νίκη -Ασπροβάλτα-Καβάλα- Δράμα- Αλιστράτη.
Καταλάβαμε τί ακριβώς γλυτώσαμε, όταν είπαμε να επιστρέψουμε μέσω Σερρών στη θεσ/νίκη!!!
"Χαζό" να παραμελείται έτσι ένας δρόμος που οδηγεί σε έναν απο τους καλύτερους τουριστικούς προορισμούς των Σερρών!
Γιώργος Π.

Ανώνυμος είπε...

Egw lew MPRAVO ston Vasili!
Eftixos pou ypraxoun kai oi akompleksaristoi san ki esena Ariadni, gia na lene ki enan kalo logo gia tous sinadelfous tous!!
Billy, ante kai sto Mountial!!!!
Nick the Greek.

gskapetis είπε...

Επειδή έχω πρόσφατη την εικόνα στα μάτια μου από το σπήλαιο και τον περιβάλλοντα χώρο, δεν εκπλήσσομαι καθόλου για την βράβευση. Αυτοί ξέρουν ποιόν και πώς να τιμούν,μακάρι και οι αρμόδιοι φορείς αυτού του κράτους να έκαναν το ίδιο.

Sirraeus είπε...

Αγαπητή Αριάδνη, στο http://oxistolithanthraka.blogspot.com/ έχω δημιουργήσει ένα μπλογκ για να πούμε ΟΧΙ στο εργοστάσιο λιθάνθρακα που κάποιοι σχεδιάζουν να κατασκευάσουν στον Αστακό Αιτ/νίας. Όλοι μπορούν να συμβάλλουν αφήνοντας απλά ένα πολύ μικρό σχόλιο. Στην προσπάθεια αυτής της μικρής κωμόπολης να κινητοποιηθεί ζητάμε βοήθεια από όλους, κι εγώ προσωπικά από τους μπλόγκερς. Ζητώ συγγνώμη για τη σπατάλη χώρου.

Ανώνυμος είπε...

Καλά και άγια όλα αυτά. Επίσης όντως πολύ καλός ο Βασίλης. Έχω όμως μια απορία.
Πως γίνεται να γράφει ρεπορτάζ αγώνων του Πανσερραϊκού που εκείνος δεν παρακολουθεί; Πως μαθαίνει αυτά που έγιναν; Θα μου πείτε πως έχει πηγές. Ναι...αλλά να κάνεις ποδοσφαιρικό ρεπορτάζ και να κρίνεις με τη γνώμη άλλου, που ξανάγινε;