Τρίτη 6 Μαΐου 2008

ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΙΚΗ Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ SITE!

• Από τον περασμένο Νοέμβριο έγραφα για την απογοητευτική εικόνα, της επίσημης ιστοσελίδας του Δήμου Σερρών, με αφορμή παρατήρηση συναδέλφου από τη Ρόδο, που μαθαίνοντας για την παγκόσμια διοργάνωση “6days Enduro” που θα πραγματοποιηθεί στις Σέρρες, έιπε ο άνθρωπος να μας ψάξει στο internet!
• Και μάλλον δεν έκανε καθόλου καλά (για μας), που το επιχείρησε.
• «Με στοιχεία της περασμένης δεκαετίας» μου την περιέγραψε και δεν τον πίστεψα. Όμως σε λίγο το έβλεπα με τα μάτια μου.
Απογοητευτικές για μας οι συγκρίσεις. Δήμοι μικρότεροι από τον δικό μας, χωρίς καν ιδιαίτερο τουριστικό ενδιαφέρον, έχουν όμορφες, οργανωμένες, σύγχρονες και κατατοπιστικές ιστοσελίδες. Λειτουργικές και χρήσιμες για ξένους και δημότες.
• Διότι το διαδίκτυο, είναι πλέον εργαλείο. Βρίσκεται σε όλα σχεδόν τα σπίτια και φυσικά τους επαγγελματικούς χώρους. Δωρεάν, στη διάθεση των χρηστών από όλο τον κόσμο οι πληροφορίες και οι εικόνες του.
• Ε! η Δημοτική μας Αρχή, το μέσον αυτό δεν το αξιοποιεί. Αντίθετα μάλιστα, με το να αφήνει «ανοιχτό» το ξεπερασμένο και πλημμελές site της που «κατασκευάστηκε» το 1995(!), μάλλον …αυτοσυκοφαντείται!


• Για πολλούς λόγους και σε πολλά μάτια. Από αυτά του δημότη μέχρι του υποψήφιου επισκέπτη της πόλης και του τουριστικού πράκτορα που θα αναζητήσει πληροφορίες για τον προορισμό του γκρουπ του.
• Διότι τον τουρίστα τον θέλουμε λέμε. Αλλά ο τουρίστας όταν χτυπήσει για παράδειγμα στο Google «Σέρρες», τι θα βγει; Πρώτη – πρώτη η ιστοσελίδα του Δήμου μας: www.serres.gr. Και είναι καλό αυτό; Όπως καταλαβαίνετε, δεν θα το υποστήριζα!
• Να φανταστείτε πως το πιο επίκαιρο στοιχείο που δίνει η συγκεκριμένη ιστοσελίδα, και φυσικά (;) μόνο στα Ελληνικά, είναι το πρόγραμμα των «Ελευθερίων» του 2007!
• Από κει και πέρα το …χάος!
• Για παράδειγμα στα «ξενοδοχεία – καταλύματα» του νομού, παραλείπονται γνωστές και αξιόπιστες για τις υπηρεσίες τους επιχειρήσεις, πασίγνωστα, ολοκαίνουργια και προβεβλημένα καταλύματα, σε τουριστικά μέρη του νομού μας.
• Δεν μιλάω φυσικά για αγροτουριστικές μονάδες φιλοξενίας, που τόση ζήτηση αλλά και ανάπτυξη έχουν τα τελευταία χρόνια και στην περιοχή μας. Ανύπαρκτες για το Δημοτικό μας site!
• Βέβαια δεν συζητώ και το από πότε έχει να ενημερωθεί ο φάκελος «κέντρα διασκέδασης» της πόλης. Χαρακτηριστικά να σας αναφέρω πως τρία είναι τα μνημονευόμενα «κέντρα» και όλα τους είναι λάθος μια και ή έχουν πια κλείσει ή έχουν μεταφερθεί!
• Φυσικά ούτε λόγος να γίνεται για επικαιρότητα και δημοτικά νέα! Επί ματαίω η αναζήτησή τους.
• Τα μόνα στάνταρ είναι τα ιστορικά στοιχεία για την πόλη. Αυτά, όχι, δεν …πάλιωσαν!!

Δυστυχώς και κακώς που ισχύουν τα παραπάνω. Διότι πέρα από το χιούμορ που θα μπορούσε να κάνει κανείς για την περίπτωση, η αλήθεια είναι μία.
• Στην εποχή του διαδικτύου, ο Δήμος Σερρών είναι πίσω.
• Κι αυτό είναι σίγουρα κακό για μια πόλη, της οποίας ο Δήμαρχος Γιάννης Βλάχος πρόσφατα ταξίδεψε μέχρι την μακρινή Χιλή για να φέρει μαζί με τη Νομαρχία την παγκόσμια διοργάνωση Enduro, στο Αυτοκινητοδρόμιό της και στον Λαϊλιά της,
• και σε λίγες μέρες μαζί με το Επιμελητήριο, θα διοργανώσουν το Φεστιβάλ Γαστρονομίας, με τη μεγαλύτερη Μπουγάτσα του κόσμου, (25 μέτρα!), να διεκδικεί θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Guiness.
Ασυγχώρητη η εικόνα μας!

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κάπως έτσι ήτανε και το site της Νομαρχίας www.naserron.gr το οποίο φέτος ευτυχώς αναβαθμίστηκε.
Πρόσφατα επισκέφθηκα τα Τρίκαλα και πλοηγήθηκα δωρεάν στο Ιντερνετ (Προσφορά του Δήμου στους πολίτες της πόλης). Γύρισα στα Σέρρας και με προσγείωσαν οι λακκούβες της πόλης.

Ανώνυμος είπε...

Για να δημιουργήσεις πολιτισμό θα πρέπει να λύσεις τα καθημερινά προβλήματα.
Προηγούνται τα προβλήματα της καθημερινότητας και έπεται το διαδίκτυο.
Μέχρι να αποκτήσει σελίδα ο δήμος μπορεί να κάνει εκτροπή σε κάποια αξιόλογη Σερραϊκή σελίδα.

Ανώνυμος είπε...

Για να γίνει αυτό το "θαύμα" στα Τρίκαλα βρέθηκε στα "Κοινά" μια ομάδα Νέων ανθρώπων που είχαν γνώσεις πληροφορικής και ήξεραν που βαδίζαν.
Αλήθεια πόσοι από τους Δημοτικούς συμβούλους των Σερρών ξέρουν τι είναι το email.
Θα τους πρότεινα να επισκεφτούν την σελίδα http://www.e-trikala.gr/ και να πάρουν ιδέες.
Είμαι σίγουρος ότι στα επόμενα χρόνια, τα αγαθά των νέων τεχνολογιών θα έρθουν και στην πόλη μας. Απλά με μια καθυστέρηση 10 χρόνων.
Για τους επισκέπτες του blog προτείνω μια επίσκεψη στα παρακάτω site:
http://www.trikala.gr/
http://www.3kala.gr/
http://www.trikalacity.gr/
http://www.oreinatrikala.gr/
http://www.e-trikala.gr/

Ανώνυμος είπε...

Στα θετικά του νυν Νομάρχη είναι ότι απευθύνθηκε σε μια εταιρεία πληροφορικής και του έφτιαξε ένα καλό site. Θα μπορούσε και ο Δήμαρχος να κάνει κάτι ανάλογο και να τελειώσει το θέμα.
Αν θέλουμε Ασύρματα δίκτυα και Ιντερνετ θα πρέπει να ψηφίσουμε στις επόμενες εκλογές συνδυασμό με καθηγητές πληροφορικής…

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχουν Σερραίοι που έχουν ζηλευτά sites που προβάλουν την πόλη και το Νομό. Ας βοηθήσουν αυτοί.
http://www.e-view.gr
http://www.panserraikos.net
http://www.serraios.gr
http://gym-n-souliou.ser.sch.gr/

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ με όλα παραπάνω.Μην περιμένετε τίποτα απο site δημόσιων φορέων να κάνουν καλή δουλειά.Ευτυχώς ο Νομός μας έχει ένα αξιόλογο Τουριστικό Οδηγό
http://www.serrestourism.gr
Ας είναι καλά αυτός που τον έκανε!