Παρασκευή 27 Μαρτίου 2009

11χρονη ΒΡΑΒΕΥΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ UNESCO.

• Το βραβείο της UNESCO πήρε 11χρονη μαθήτρια από την Ηράκλεια, για το παραμύθι που έγραψε με θέμα τη Λίμνη Κερκίνη.
• Το Σχολείο, η οικογένεια και οι συμμαθητές της, γιόρτασαν μαζί της την διάκριση, στέλνοντας μηνύματα περιβαλλοντικής ευαισθησίας σε μικρούς και μεγάλους.
• Μέσα σε δυο χειρόγραφες σελίδες, η μικρή Φωτεινή Δραγοσλή, μαθήτρια της Δ` Τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ηράκλειας, έκλεισε όλη τη φαντασία αλλά και το ενδιαφέρον της για τη Λίμνη Κερκίνη, δίπλα στην οποία γεννήθηκε και μεγαλώνει.

Η Φωτεινή (δεξιά) που εμπνεύστηκε από την Κερκίνη, κρατάει περήφανη το βραβείο της, και ποζάρει στο φακό της στήλης, ανάμεσα στη μητέρα και στην αδελφή της (φωτό κάτω).


• Ο υγροβιότοπος των Σερρών, αποτελούσε το θέμα για το οποίο η UNESCO Σερρών ζήτησε από τους μαθητές όλης της χώρας, να γράψουν ένα παραμύθι.
• Ο διαγωνισμός έγινε πέρυσι τέτοια περίπου εποχή, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα βιοποικιλότητας και πήραν μέρος 200 μαθητές από όλη την Ελλάδα.
• Όπως είπε στη στήλη η μικρή Φωτεινή, που παρεμπιπτόντως είναι και πολύ καλή μαθήτρια, την χαροποίησε ιδιαίτερα το βραβείο.

«Μου αρέσει πολύ να γράφω – είπε στον «Καθρέφτη». Έχω ήδη γράψει κι ένα άλλο παραμύθι. Σ` αυτό που βραβεύτηκε, φαντάστηκα την κακιά μάγισσα να θέλει να καταστρέψει την Λίμνη μας. Όμως τελικά η καλή νεράιδα με τη βοήθεια της θεάς Δήμητρας και των ζώων, κατάφεραν να νικήσει «η δύναμη της ζωής» και να σωθεί η λίμνη και ο τόπος»!
• Το 1ο Δημοτικό Σχολείο της Ηράκλειας είχε χθες πολλούς επισκέπτες. Τηλεοπτικοί σταθμοί πανελλήνιας εμβέλειας (ΕΤ3, ΣΚΑΙ, ΑΝΤ1, ΝΕΤ κ.α.), δημοσιογράφοι από εφημερίδες και κανάλια ενδιαφέρθηκαν για την επιτυχία της μαθήτριας και του Σχολείου της και βρέθηκαν εκεί.
• Ο Διευθυντής Χρήστος Κρυστάλλης, η δασκάλα της Φωτεινής Παναγιώτα Καλλιαντζή και οι συμμαθητές της, ήταν πρόθυμοι να μιλήσουν στα μικρόφωνα και να την επαινέσουν.

Με τους συμμαθητές της μπροστά στο Σχολείο της.


• Το έπαθλο της 11χρονης ήταν μία ψηφιακή φωτογραφική μηχανή, την οποία της επέδωσε η δραστήρια Πρόεδρος της UNESCO Σερρών Καίτη Εμμανουηλίδου, κατά τη διάρκεια της σχολικής γιορτής της 25ης Μαρτίου.
• Η Φωτεινή είπε στη στήλη, πως θα τη χρησιμοποιήσει για να βγάζει φωτογραφίες της οικογένειας, των φίλων της και φυσικά της Κερκίνης, χάρη στην οποία και την απέκτησε.
• Όμως, το όνειρό της είναι να γίνει συγγραφέας – μας τόνισε- και τίποτε δεν θα την βγάλει από τον δρόμο που θα την οδηγήσει στο στόχο της.
Μπράβο Φωτεινή και καλή Πρόοδο!

(ΦΩΤΟ: Α.Π.-Καθρέφτης)

2 σχόλια:

gskapetis είπε...

Αριάδνη η μικρή είναι μυαλό και μακάρι να συνεχίσει το γράψιμο, μην σταματήσει για κανέναν λόγο "επαγγελματικού προσανατολισμού". Δες και τη δική μου ανάρτηση κι αν θέλεις πάρε ό,τι σου αρέσει.

Anestis Ketsetzidis είπε...

Χίλια Έύγε στη δική μας Φωτεινή.
Νάναι πάντα καλά.