Παρασκευή 13 Μαρτίου 2009

ΤΟ ΤΡΕΝΑΚΙ ΤΗΣ ΑΛΙΣΤΡΑΤΗΣ, ΠΑΕΙ...ΦΑΡΑΓΓΙ!!!!

• Με έναν νέο τρόπο θα μπορεί κανείς να θαυμάσει τη φυσική ομορφιά του Φαραγγιού του Αγγίτη, ενός από τους πλέον θαυμαστούς τουριστικούς προορισμούς του νομού μας και των Βαλκανίων.
• Το τρενάκι που έβαλε σε κυκλοφορία εδώ και λίγες μέρες η Εταιρία του Σπηλαίου της Αλιστράτης, προσφέρει όμορφες εμπειρίες ξενάγησης, σε μικρούς και μεγάλους.


• Μέσα σε 50 λεπτά της ώρας οι 35 περίπου επιβάτες του μικρού τρένου, που κινείται το «φρύδι» του Φαραγγιού, μπορούν να γνωρίσουν όλη τη φυσική ομορφιά που βρίσκεται γύρω από το Σπήλαιο της Αλιστράτης.
• Μία διαδρομή περίπου δύο χιλιομέτρων, με δύο στάσεις για παρατήρηση. Την πρώτη στο περίφημο «μπαλκόνι» του Φαραγγιού με την καταπληκτική θέα και τη δεύτερη στη Σπηλιά των Βραχογραφιών.
Το Φαράγγι του Αγγίτη και οι μαθητές της ΣΤ Τάξης του Δημοτικού Σχολέιου Αλιστράτης, πάνω στο τρενάκι.

• Ήδη από τις πρώτες μέρες της λειτουργίας του, το τρένο γεμίζει και προσφέρει στους επιβαίνοντες ευκολία μετακίνησης και πρόσβαση σε σημεία πανοραμικής θέας, δυσπρόσιτα αλλά και ενδιαφέροντα, 150 μέτρα πάνω από τον ποταμό Αγγίτη που διατρέχει το φαράγγι.
• Η Νομαρχία Σερρών παρέδωσε το έργο διαμόρφωσης της διαδρομής που ακολουθεί το γαλάζιο τρενάκι με τα δύο (προς το παρόν) βαγόνια, ενώ όσοι το επιθυμούν, μπορούν να περάσουν και στην απέναντι πλευρά, όπου και τα περιπατητικά μονοπάτια, ο ποδηλατόδρομος και τα μπαλκόνια θέας.
Επισκέπτες και μαθητές από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, ολοκληρώνοντας την ξενάγησή τους στο μοναδικό σε διάκοσμο Σπήλαιο της Αλιστράτης, μπορούν πιά βγαίνοντας, να συμπληρώσουν την εικόνα τους για την περιοχή, με μια βόλτα με το τρενάκι!!
Πανευτυχείς (δικαιολογημένα) τόσο ο Δήμαρχος Αλιστράτης Γιώργος Μαδεμλής, όσο και Διευθυντής του Σπηλαίου Νίκος Καρτάλης, για την έναρξη λειτουργίας του μικρού τρένου, το οποίο η Α.Ε. ενοικίασε και επί ένα περίπου χρόνο θα τεστάρει την οικονομική του βιωσιμότητα.


Οι μαθητές στο κιόσκι του Φαραγγιού ακούν την ξεναγό (αριστερά). Δάσκαλοι και μέλη της Διοίκησης του Σπηλαίου (δεξιά).

• Το εισιτήριο είναι 5€ για τους μεγάλους και 2,5 € για τους μαθητές.
• Μάλιστα το Σπήλαιο προσανατολίζεται μέσα στον επόμενο χρόνο, να αγοράσει πλέον ανάλογο όχημα (με περισσότερα βαγόνια) ώστε να μπορεί να εξυπηρετεί άνετα την (ήδη διαφαινόμενη μεγάλη) ζήτηση.
• Σημειωτέον πως το Σπήλαιο Αλιστράτης ως Ανώνυμη Εταιρία, δεν χρηματοδοτείται από κρατικούς πόρους για τις δράσεις του. Όλες τις επενδύσεις του τις πραγματοποιεί με δικά του κεφάλαια.
Ευχόμαστε τα έσοδά του να αυξάνονται συνεχώς, κάτι που φαίνεται πως θα συμβαίνει, μια και κάθε χρόνο τόσο οι τουριστικές συμφωνίες που κλείνει με Ευρωπαικά κράτη όσο και τα Βραβεία που παίρνει για την ποιότητα των υπηρεσιών του, το διασφαλίζουν.
(ΦΩΤΟ: Α.Π.-Καθρέφτης)

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η μεταφραση σας στα Γαλλικα ειναι γεματη λαθοι !!! Εγω μενω στη Δραμα, ειμαι Γαλλιδα, εαν Θελετε μπορω να βοηθησω στη διορθωση...

bentif@mail.gr

ΑΡΙΑΔΝΗ Παπαφωτίου είπε...

Η μετάφραση του Blog είναι αυτόματη υπηρεσία της Google.
Το link που τοποθέτησα πάνω αριστερά, είναι για τη διευκόλυνση των ξενόγλωσσων φίλων του blog.
Δυστυχώς, έχεις δίκιο όσον αφορά την ποιότητα της υπηρεσίας αυτής,
όμως,
είναι σίγουρα καλύτερη από το τίποτα!
:-)