Πέμπτη 5 Μαρτίου 2009

ΠΑΛΕΥΟΥΝ ΜΕ ΤΑ "ΦΕΣΙΑ" ΤΟΥ ΕΞΑΦΑΝΙΣΜΕΝΟΥ.

• Σε απόγνωση είναι όσοι αγρότες του νομού έδωσαν τα καλαμπόκια τους στον «κανονιέρη» από τη Λευκάδα, που τους πήρε μεν την παραγωγή εγκαίρως, τους πλήρωσε όμως με …ωραιότατες ακάλυπτες επιταγές.
• Η γράφουσα συνάντησε χθες το πρωί τον πρώτο Σερραίο αγρότη που σφράγισε επιταγή του Λευκαδίτη έμπορα και φυσικά υπέστη τις συνέπειες της εξαφάνισης του αγοραστή.
• Ο Σάκης Κάτος από το χωριό Εμμανουήλ Παπάς, δεν μπορεί να πιστέψει πως εξαπατήθηκε από «έναν κύριο καθόλα σοβαρό, που ήρθε στα μέρη μας με τις καλύτερες συστάσεις να μας αγοράσει τα προϊόντα σε τιμές εξαιρετικά συμφέρουσες», όπως είπε στη στήλη με πόνο.

Ο αγρότης (δεξιά) κρατάει με πίκρα τις ακάλυπτες επιταγές στα χέρια του.

• Ο ίδιος, νέος και αξιοπρεπής, σπέρνει πολλά στρέμματα και βγάζει μεγάλη παραγωγή. Τώρα αναγκαστικά, η ζημιά που έπαθε θα μετακυλιστεί και σε όλους αυτούς που περιμένουν χρήματα από τον ίδιο.
• Είτε αυτοί είναι εργάτες στα χωράφια του, είτε είναι προμηθευτές και γεωπόνοι, είτε είναι συνταξιούχοι του χωριού του, που του νοικιάζουν τα χωράφια τους.
• Μεγάλο το κακό, μεγάλες και οι επιπτώσεις. Κι όλα αυτά ενώ η οικονομική κρίση εξελίσσεται παγκοσμίως και η χώρα μας ταλαιπωρείται από τις συνέπειές της.
«Πλήρωσα στο κράτος όλο τον ΦΠΑ που αναλογούσε στα τιμολόγια πώλησης των προϊόντων μου, πριν εγώ πάρω χρήματα. Πλήρωσα και τον ΕΛΓΑ. Και πάνω που έλεγα ήρθε η ώρα να εισπράξω για να τακτοποιήσω και τα υπόλοιπα, έσκασε το «κανόνι», λέει απογοητευμένος ο Σάκης Κάτος στη στήλη.
• Τώρα ψάχνει τρόπους να δει τι θα κάνει, αν και δεν βλέπει άλλη διέξοδο από τον τραπεζικό δανεισμό, για να μπορέσει να καλύψει τα ανοίγματα που δημιουργήθηκαν.

Η παραγωγή πήγε φέτος καλά, αλλά ο «κανονιέρης» την άφησε στον αέρα!

• Όπως κι άλλοι αγρότες του νομού, κρατάει στα χέρια του τις επιταγές που θα άμειβαν τον κόπο του.
Σκέτα χαρτιά, χωρίς αντίκρισμα είναι. Κοντά 90 χιλιάδες € θα εισέπραττε φέτος, αλλά αυτό που παίρνει τελικά, είναι ταλαιπωρία, πίκρα και άγχος.
• Μαζί του και οι υπόλοιποι Σερραίοι που «πούλησαν» στον …εξαφανισμένο. Οι περισσότερες επιταγές των Σερρών, έχουν ημερομηνία είσπραξης στις 30 Μαρτίου.
• Τα κακά μαντάτα από τις πρώτες ακάλυπτες μούδιασαν και τους υπόλοιπους, που απλώς περιμένουν πιά την ημερομηνία, για να πάνε να τις σφραγίσουν και να μπουν στη διαδικασία διεκδίκησης αποζημίωσης, μέσω κατασχέσεων της περιουσίας του Λευκαδίτη.
• Το κακό όμως έγινε. Ποιός θα τους βοηθήσει να βρουν άκρη;

(ΦΩΤΟ:Α.Π.-Καθρέφτης)

1 σχόλιο:

κωσταντινος είπε...

Αυτο το θεμα ολοι το ηξεραν και το περιμεναν απο τοτε που αγοραζε οπως ειπες ενω η τιμη ηταν 11 αυτος αγοραζε 15
ολα αυτα τα κανονια δειχνουν ποσο επεβεβλημενο ειναι εμεις οι αγροτες να στηριξουμε και να εμπιστευονμαστε την ενωση εκει δεν χανονται ποτε τα λεφτα μας
αλλοιμονο αν φυγει απο την μεση η ενωση θα υπαρχει πληρη ασυδοσια στην αγορα αγροτικων προιοντων