Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2009

ΟΛΟ ΓΚΡΕΜΙΖΟΥΜΕ. ΘΑ ΧΤΙΣΟΥΜΕ ΤΕΛΙΚΑ ΤΙΠΟΤΕ?

  • Εμένα μου αρέσει το κτίριο της Δημοτικής Αγοράς στην Πλατεία Εμπορίου και δεν ξέρω τί πραγματικά τους έχει πιάσει όλους αυτούς που συνηγορούν ή υποδεικνύουν το γκρέμισμά του.
  • Είναι ένα κτίριο πολύ ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής που ξεχωρίζει για την αισθητική του μέσα σε μια άχαρη Πλατεία χωρίς πράσινο και «χαρακτήρα».
  • Χαρακτηριστικό δείγμα της  αισθητικής της δεκαετίας του `60, αποτυπώνει μία περίοδο της πόλης που το λεγόμενο μοντέρνο ήθελε να αποκτήσει θέση μέσα στον πολεοδομικό αχταρμά της λεγόμενης «μεταναστευτικής» περιόδου της χώρας μας.
  • Με τις καμάρες του, τις στοές και τους ισόγειους και υπέργειους χώρους του, το κτίριο της Δημοτικής Αγοράς, αφέθηκε την τελευταία δεκαετία να γεράσει ανεπανόρθωτα, να ξεφλουδιστεί, να μισογκρεμιστεί, μέχρι και να καεί, λόγω της αδιαφορίας των Δημοτικών αρχών.

  • Όλο κάτι θα γινόταν λέει εκεί.
  • Πνευματικό Κέντρο, Πολιτιστικός χώρος, κέντρο εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Δήμου, χώρος σεμιναρίων και εκθέσεων, γραφεία των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου….τί και τί δεν άκουσα κατά καιρούς.
  • Και κάτι μπορεί να ξεκίνησε, κατά καιρούς (πάλι)!
  • Όμως τίποτε που να βασίζεται σε μελετημένη και ολοκληρωμένη πρόταση (και χρηματοδότηση) χρήσης και αξιοποίησης.
  • Μερεμέτια γινόταν πάντα εκεί. Λίγο στοκάρισμα, λίγο βάψιμο και καμιά μοκέτα και κουρτίνα. Για να αφεθούν φυσικά όλα μετά, στο έλεος του χρόνου και της βρωμιάς, όταν άλλαζε η Δημοτική Αρχή, άρα και τα σχέδια για το μέλλον του κτιρίου.
  • Τώρα οι δημότες γίνονται πάλι μάρτυρες ενός ακόμη δημοτικού «καυγά» για το ποιός θα …γκρεμίσει το κτίριο!
  • Είμαι όμως σίγουρη πως όλοι μας άλλα θα θέλαμε.
  • Να ακούγαμε για παράδειγμα το Δήμαρχο να μας ανακοινώνει πως βρήκε τρόπο η Πλατεία Εμπορίου να αποκτήσει το δικό της Κέντρο «Πολιτισμού, Εμπορίου και Αναψυχής»,
  • με την επέκταση και ανάπλαση του χαρακτηριστικού κτιρίου της Πλατείας (γίνεται πια άραγε?), που θα αποκτήσει νέους χώρους, νέους ενοίκους και νέο ρόλο,
  • κρατώντας την ομορφιά και την ιδιαιτερότητα του, με την οποία σφράγισε από κατασκευής του την μεγάλη Πλατεία της πόλης μας.
  • Είναι πολύ όμορφο και «προχωρημένο» αρχιτεκτονικά κτίριο για να θέλουμε να το εξαφανίσουμε, μιλώντας γι` αυτό σαν να φταίει το ίδιο ή ο άξιος αρχιτέκτονάς του, για την κατάντια στην οποία το έφερε η αδιαφορία και η έλλειψη φαντασίας των τοπικών μας ταγών.
  • (ΦΩΤΟ:Α.Π.-Καθρέφτης & airphotos.gr)

    11 σχόλια:

    Ανώνυμος είπε...

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΛΟΥΤΡΟ

    ΟΝΤΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΑΡΧΑΙΩΝ ΜΝΗΜΕΙΩΝ.

    ΑΛΛΑ ΘΑ ΠΩ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΔΕΝ ΑΡΕΣΕΙ ΣΕ ΠΟΛΛΟΥΣ.

    ΛΙΓΟΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ ΓΚΡΕΜΙΣΕ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΝΑΟΥΣ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΚΑΙ ΕΚΛΕΨΕ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΡΓΑ ΤΕΧΝΗΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕ ΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΗΝ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΤΟΥ ΠΛΑΤΩΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕ ΤΗΝ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΓΝΩΣΗ. ΕΚΑΝΕ ΜΑΖΙΚΕΣ ΣΦΑΓΕΣ ΟΠΩΣ Ο ΘΕΟΔΟΣΙΟΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΙΠΠΟΔΡΟΜΟ ΟΔΗΓΩΝΤΑΣ ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟΝ ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟ.
    ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΝΑ ΛΕΝΕ ...Ο ΤΑΔΕ ΑΡΧΑΙΟΣ ΝΑΟΣ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΕ ΑΠΟ ΠΥΡΚΑΓΙΑ, ΞΕΧΝΩΝΤΑΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΣ ΠΟΙΟΣ ΕΒΑΛΕ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ
    ΄Ή ΑΠΟ ΣΕΙΣΜΟ, ΜΟΝΟ ΠΟΥ Ο ΣΕΙΣΜΟΣ ΦΟΡΟΥΣΕ ΡΑΣΑ ΚΑΙ ΜΕ ΑΛΟΓΑ ΤΡΑΒΟΥΣΑΝ ΤΟΥΣ ΚΙΟΝΕΣ ΤΩΝ ΝΑΩΝ ΦΩΝΑΖΟΝΤΑΣ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ "ΕΣ ΕΔΑΦΟΣ ΦΕΡΕΙΝ" ΔΗΛΑΔΗ ΙΣΟΠΕΔΩΣΤΕ ΤΑ...ΑΛΛΑ ΚΙ ΑΥΤΟ "ΞΕΧΝΟΥΝ" ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΠΟΥΝ.

    ΤΕΛΕΙΩΝΟΝΤΑΣ ΘΑ ΠΩ , ΠΙΣΤΕΨΤΕ ΜΕ, ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΘΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗΣ Η ΚΑΚΙΑΣ, ΑΛΛΑ ΑΝΑΛΟΓΙΖΟΜΕΝΟΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΠΑΘΕ Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ...ΘΑ ΠΩ...ΕΕΕΕ...ΚΙ ΑΝ ΕΠΑΘΑΝ ΚΑΤΙ ΤΑ ΕΡΕΙΠΙΑ ΤΟΥ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥ ΛΟΥΤΡΟΥ ΚΙ ΑΝ ΣΚΕΠΑΣΤΗΚΑΝ ΜΕ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΕΣ...ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ, ΜΙΚΡΟ ΤΟ ΚΑΚΟ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΙ...


    ΤΟ ΕΙΠΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ...ΔΕΝ ΘΑ ΑΡΕΣΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΩ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ ΣΥΝΕΒΗΣΑΝ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ...

    ΣΕΙΡΙΟΣ

    sabouras είπε...

    Η απόφαση του Ευγ. Χαιτιδη να στηρίξει την υποψηφιότητα του Αχ. Καραμανλή , είναι οριστική Ήδη στενοί του συνεργάτες, έρχονται σε επαφή με στελέχη του πολιτικού του γραφείου, τα οποία ενημερώνουν για την απόφαση του . Δεν αποκλείεται τις επόμενες μέρες να υπάρξει και δημόσια δήλωση του τέως βουλευτή .
    Αναρτήθηκε από ΣΑΒΟΥΡΑΣ1 στις 8:41 μμ

    Στέλιος Σ. είπε...

    Καλά τα παραπάνω σχόλια για το Βυζάντιο θα κάνω πώς δεν τα είδα γιατί με κάτι τέτοια θα μας πάρουν και την Μακεδονία...
    Αλλά ρε παιδιά αυτό το κτίριο πως να το κάνουμε.. δεν στέκει ούτε από ομορφιά,και δεν στέκει σε οτιδήποτε μπορώ να σκεφτώ.
    Είναι γενικά ένα έκτρωμα!

    Ανώνυμος είπε...

    ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ ΤΑ ΕΙΔΕΣ ΔΕΝ ΤΑ ΕΙΔΕΣ, ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΔΙΣΤΥΧΩΣ ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΣΤΡΟΥΘΟΚΑΜΗΛΟ...

    Στέλιος Σ. είπε...

    Να ξέρεις κύριε ΣΕΙΡΙΕ το Βυζάντιο και η Ορθοδοξία είναι Ελλάδα και όσο τα κτυπάμε τόσο θα μας περιμένουν οι άλλοι στην γωνία.
    Αλλά εδώ βγήκαμε εκτός θέματος..
    Τι σχέση έχει η σαβούρα της δημοτικής αγοράς με το Βυζάντιο και την Ορθοδοξία;

    Ανώνυμος είπε...

    Ισως να ειναι εκτος θεματος αυτα που ειπα, απλως οταν ειδα βυζαντινα ερειπια σκεφτηκα τα αρχαια ερειπια και δεν μπορω να μη σκεφτω μετα, οτι την ελληνικη αρχαιοτητα την καταντησε ερειπιο το βυζαντιο και το ιερατειο του.
    Ειπα και πιο πανω πως αυτο ειναι μια αληθεια που μενει κρυμενη…οχι ομως για ολους.
    Οπως καλα κρυμενη ειναι και η Σκυθοπολη, η οποια ηταν μια ελληνιστικη πολη της παλαιστηνης. .Εκει με διαταγη του Αυτοκρατωρα Κωνσταντιου , δευτεροτοκου γιου του Κωνστανινου , διμιουργηθικε στρατοπαιδο συγκεντωσεως και εξωντοσης των ελληνων εθνικων που δεν ασπαζοταν το νεο δογμα. Αυτο λειτουργησε 2 δεκαετιες και οι ελληνικες ψυχες που εξωντωθηκαν εκει υπολογιζονται σε εκατομυρια.
    Αυτο ποσοι ελληνες το ξερουν?
    Αργοτερα οι Ιουστινιανιοι και Θεοδοσιανοι κωδικες εφεραν τρομο στους ελληνες που προσεχαν ακομη και πως θα ντυθουν για να μην τους νομιζουν για φιλοσοφους και οτι ελληνιζουν. Η ποινη ηταν θανατος και δημευση της περιουσιας που βεβαια πηγαινε στην εκκλησια.Χαθηκε η ελληνικη εθνικη συνειδηση διοτι ο ελλην ηταν θρησκευτικος ορος τοτε, δηλαδη ειδολολατρης. Αρα αν εισουν χριστιανος δεν μπορουσες να εισαι ελληνας.Στο βυζαντιο δεν ενδιεφερε απο που κραταει η σκουφια σου αρκει να εισαι χριστιανος. Με χαμενη εθνικη συνειδηση φτασαμε στο 1452 που ακουσον ακουσον. ΓΙΝΟΤΑΝ ΟΔΟΜΑΧΙΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΜΕΤΑΞΥ ΔΥΟ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΓΙΑΤΙ??? ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΟΙ ΑΓΓΕΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΦΥΛΟ. ΣΕ ΤΕΤΟΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΠΑΡΑΚΜΗΣ ΕΦΤΑΣΑΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΟΡΦΩΣΗ.Αυτα το 1452 τον δεκεμβριο και σε 6 μηνες επεσε η Πολη. Κατι που ηταν επομενο αφου 120000 νεοι ηταν καλογεροι και ο ηρως Παλαιολογος μαχοταν με 7000 μονο στο πλευρο του. Πριν την πτωση της Πολης κατεληφθει η Θεσσαλονίκη με προδοσια. Μοναστηρι φανερωσε στους τουρκους τον αγωγο της υδρευσης τον οποίον κατεστρεψαν, διψασε η Θεσσαλονίκη και παραδωθηκε.Το μονατηρι είχε ως ανταλαγμα καλη μεταχειρηση και προνόμια.
    Θυμησου φιλε μου τους αφορισμους της επαναστασης του 21…στον κολοκοτρωνη στην μπουμπουλινα και πολλους αλλους.
    Στην εποχη μας το 2004 υπαρχει επιστολη απο το αγιο ορος προς την κυβερνηση να μη γινουν οι γιορτες «του διαβολου» οι ολυμπιακοι αγωνες…και απο μοναστηρι εγινε ειδικη προσευχη ωστε την ημερα της τελετης εναρξης της ολυμπιαδας να πεσει κατακλησμος…!!!!!!
    Ολα αυτα τα ειπα διοτι λες πως ορθοδοξια και ελληνισμος ειναι ενα…μετα απο ολα αυτα πως ειναι ενα δεν καταλαβαινω. Και αυτα δεν ειναι τιποτα μροστα σε ολα που συναιβησαν τα τελευταια 1700 χρονια. Και 1700 χρονια του χριστιανισμου που επιβληθηκε με βια, ειναι μολις χθες μπροστα στις χιλιαδες χρονια του ελληνισμου.
    Σήμερα στην εποχή μας κάθε χρόνο την κυριακη της ορθοδοξιας την ωρα της λειτουργειας ψαλωνται 7 αναθεματισμοι 52 φορες ενατιων του ελληνισμου.αυτοι που εκκλησιαζονται ξέρουν τι ακουν? Αυτό είναι παγκοσμια πρωτοτυπια.

    Και μη φοβασαι με αυτά που λέω δεν παθαινει τιποτα το εθνικο φρονημα. Το εθνικο φρονημα δεν είναι στην συγκεκρημενη θρησκεια αλλά στο DNA .
    ….τι λες? Οι ηρωες του 1821 αν ήταν βουδιστες δεν θα επαναστατουσαν?

    Το αγιο ορος φυσικα κατα την αρχαιωτητα δεν ειχε την μορφη που εχει τωρα.
    Ξερει κανεις τι υπηρχε στον Αθω μεχρι το 321 μ.χ. ???
    Και με ποιον τροπο εγινε η μεταλαξη και εχουμε αυτο που ειναι σήμερα/?

    …δεν θα το πω γιατι δεν θελω να ερεθησω αλλο με κρυμενες αληθειες που πονουν.Αρκετα ερεθησα, αλλα καποια πραγματα οι ελληνες θα επρεπε να τα γνωριζουν.
    Ευχαριστω την διαχειρηση του blog για το βημα. Και μια και ημουν εκτος θεματος Δεν θα επανελθω.

    Σειριος

    Στέλιος Σ. είπε...

    Ξέρω ότι δεν θα σε πείσω αλλά εάν θέλεις τις διαβάζεις.

    http://www.oodegr.com/neopaganismos/romi/romi.htm

    http://www.egolpio.com/SUBS/PAGANISMOS_sub.htm

    Ευχαριστώ.

    Ανώνυμος είπε...

    Φίλε Στελιο
    Κανουμε καταχρηση του χωρου με την συζητηση που ανοιξαμε. Το συγκεκριμενο blog δεν έχει τέτοια θεματολογια και ζητω συγνωμη από την κυρια Αριαδνη. Αλλά με αναγγαζεις να απαντησω όχι για να έχω τον τελευταιο λόγον. Μπορεις να τον έχεις εσυ. Αυτήν την φορα δεν θα επανελθω.
    Ειχες δικιο που ειπες πως δεν θα με πεισεις, όχι επειδη ειμαι ισχυρογνωμων, αλλά επειδη δεν μ αφηνουν τα γεγονότα. Και το λέω αυτό γιατί οι σελιδες που με παρεπεμψες, ψευδονται. Λένε πως ότι καταστροφες που υπετησαν οι έλληνες και οι ναοί τους, ήταν πριν τον μεγα Κωνστανινο. Και μετά από αυτόν δεν εγινε καμια ζημια. Αυτά που αναφαιρω στο πιο πάνω κειμενο μάλλον δεν τα διαβασες. Ξεκινησα από την σκηθουπολη που είναι εργο του γιου του κωνστανινου και φτανω μέχρι τους αφορισμους που ακουμε σήμερα. Βεβαια δεν τα εδωσες σημασία όλα αυτά γιατί δεν πιστεύεις ότι είναι αληθεια. Και πίστη δεν είναι αυτό που κάποιος άλλος σου είπε να πιστεύεις, αλλά αυτό που μόνος σου ανακάλυψες ότι είναι η κρυμμένη αλήθεια. Και όλα αυτά που λέω ευκολα μπορεί κανεις να τα ερευνησει.

    Οι έλληνες εθνικοι εγιναν χριστιανοι με την βια, … και για πολλους αιωνες υπήρχε αντισταση στο μετρο του δυνατου. Όμως πόσο να αντεξει κανεις όταν κινδυνευει η ζωη του και η ζωη των παιδιων του?
    Οι διωξεις και οι σφαγες που εκαναν οι χριστιανοι κατά των εθνικων συνεχιστικαν μέχρι το 900μ.χ.
    Ενδικτικα αναφαιρω.

    609 μ.χ Νέες σφαγές εθνικών στην Ιλλυρία, την Μέση Ανατολή και τη Μικρά Ασία. Το Ελληνικο Πάνθεον μετατρέπεται σε Εκκλησία της “Σάντα Μαρία Ροτόντα”.
    804 μ.χ Οι Έλληνες εθνικοί της Λακωνικής αντιστέκονται με επιτυχία στην απόπειρα του Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως Ταρασίου να τους εκχριστιανίσει.
    Και ερχετε το τελειωτικο χτυπημα
    850 – 900 μ.χ Από τον προσηλυτιστή Νίκωνα τον “Μετανοείτε” και τους ένοπλους μοναχούς του, εκχριστιανίζονται με τη βία οι τελευταίοι Έλληνες εθνικοί της Λακωνίας και κατασφάζονται οι ιερείς τους. Οι μανιατες στον μυστρα ήταν οι τελευταιοι που εκχριστιανιστικαν.
    Έτσι έγιναν οι έλληνες χριστιανοι, αλλά δεν το ξέρουν, γιατί όλα αυτά τα αισχη χωθηκαν σαν σκουπιδια κατω από το χαλι. Ομως ανοιξε ο ασκος του αιολου, φυσιξε αερας και γυρισε το χαλι αναποδα…
    Σειριος

    Στέλιος Σ. είπε...

    Χωρίς να θέλω να σε προσβάλω γιατί όπως προείπα ξέρω δεν θα σου αλλάξω γνώμη,κατά την ταπεινή μου άποψη αυτά που γράφεις και διαβάζεις εσύ ψεύδονται.

    Αυτό που δεν καταλαβαίνουν οι σύγχρονοι εθνικοί, είναι ότι εκείνη την εποχή, οι χριστιανοί δεν ήταν κάποιο άλλο έθνος που ήρθε από μακριά, και επέβαλλε τη θρησκεία του στους ειδωλολάτρες καταστρέφοντας τους ναούς τους.
    Ήταν οι ίδιοι αυτοί οι εθνικοί, ειδωλολάτρες...κάτοικοι της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας που έπαψαν να πιστεύουν στα είδωλα και το πλήθος των Θεών τους και έγιναν Χριστιανοί, και φυσικά όταν έπαψαν να πιστεύουν στα είδωλα, κατέστρεψαν τους ναούς τους για να τους μετατρέψουν σε Εκκλησίες!!!

    Όταν μάλιστα ο Κωνσταντίνος ανακήρυξε τον Χριστιανισμό επίσημη θρησκεία της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας δεν έκανε τίποτα άλλο από το να παραδεχτεί την τότε υφιστάμενη κατάσταση...ότι δηλαδή το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού της αυτοκρατορίας ήταν Χριστιανοί...και οι ειδωλολάτρες μειονότητα.

    Αφού λοιπόν δεν πίστευαν πλέον στα είδωλα, είναι φυσικό να καταστρέφουν τους ναούς των ειδώλων...δεν υπήρχε τότε τουρισμός για να τους κρατήσουν για αξιοθέατα.

    Να μην αναλύω το θέμα και πολύ απλώς να σου επισημάνω κάτι.

    Έγραψες το εξής:Σήμερα στην εποχή μας κάθε χρόνο την κυριακη της ορθοδοξιας την ωρα της λειτουργειας ψαλωνται 7 αναθεματισμοι 52 φορες ενατιων του ελληνισμου.αυτοι που εκκλησιαζονται ξέρουν τι ακουν? Αυτό είναι παγκοσμια πρωτοτυπια.

    Ρώτα κάποιον που ασχολείται με τα της Εκκλησίας και θα σου απαντήσει τις ερμηνείες.

    Κυρία Αριάδνη ευχαριστώ για την φιλοξενία.

    Ανώνυμος είπε...

    ΕΙΠΑ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΩ, ΔΙΟΤΙ ΕΒΛΕΠΑ ΟΤΙ , ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΟΗΜΑ Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ..

    ΕΠΑΝΕΡΧΟΜΑΙ ΟΜΩΣ ΑΦΟΥ ΜΕ ΕΚΠΛΗΞΗ ΕΙΔΑ ΟΤΙ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΣ ΜΕ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΜΟΥ.


    ΕΙΠΕΣ «… έγιναν Χριστιανοί, και φυσικά όταν έπαψαν να πιστεύουν στα είδωλα, κατέστρεψαν τους ναούς τους για να τους μετατρέψουν σε Εκκλησίες!!!»


    Η ΑΙΤΙΑ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΥ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΝΑΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΓΙΝΑΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ.

    ΕΣΥ ΤΟ ΕΙΠΕΣ.

    ΑΡΑ Η ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ
    ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ.


    ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΜΕ.


    ΔΕΝ ΕΓΙΝΑΝ ΟΜΩΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΟΛΟΙ ΕΝΑ ΠΡΩΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΖΟΥΝ…. ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΙΧΑΝ ΑΛΛΗ ΓΝΩΜΗ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 900 μ.Χ. ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΝΔΙΕΦΕΡΕ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ «ΑΝΕΞΙΘΡΗΣΚΕΙΑ» ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ..

    ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΟΤΙ ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΜΕ ΠΩΣ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΤΑ ΓΚΡΕΜΙΣΕ ΟΛΑ.

    Υ.Γ. Στο Ωραιοκαστρο Θεσσαλονικης οι φιλοτημες προσπαθειες κάποιων, με αγαπη προς τους προγονους μας, εχτισαν έναν ελληνικο ναο πολύ κατωτερο βεβαια σε μεγεθος και καλλος από τους αρχαίους…παντως τον εχτισαν και είναι εκει…μηπως βαζω ιδεες?
    Σειριος

    Στέλιος Σ. είπε...

    Στην τακτική του να χαλάς το νόημα των εγγραφόμενων μου,δεν θα πέσω..
    Άλλα σου γράφω και άλλα (μάλλον θέλεις να)διαβάζεις!
    Με λίγα λόγια:Πετάει ο γάιδαρος; Πετάει!