Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2009

ΞΕΨΥΧΗΣΕ 16ΧΡΟΝΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤΜΠΟΛΙΣΤΑΣ ΤΟΥ ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΥ ΣΤΑ ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑ.

Σοκαρισμένη είναι η αθλητική οικογένεια αλλά και η Σερραϊκή κοινωνία από το τραγικό γεγονός που συνέβη σήμερα Πέμπτη στις 6.30 το απόγευμα.

Ο 16χρονος Ανδρέας, μόλις είχε τελειώσει τη βραδινή του προπόνηση με τη βασική ομάδα μπάσκετ του Πανσερραικού της οποίας ήταν επίλεκτο μέλος.

Στις ντουζιέρες των αποδυτηρίων του Κλειστού Γυμναστηρίου των Σερρών, οι συμπαίκτες του δήλωσαν πως τον είδαν να πέφτει στο δάπεδο, να χτυπάει δυνατά στο κεφάλι και αμέσως μετά να έχει σπασμούς.

Έσπευσαν σε βοήθεια όπως και οι προπονητές του, που έκαναν υπεράνθρωπες προσπάθειες να του απελευθερώσουν τον λάρυγγα (είχε γυρίσει η γλώσσα του) και με τεχνητή αναπνοή και καρδιακές μαλάξεις να τον συνεφέρουν.

Το ΕΚΑΒ ήρθε αμέσως, όμως όπως είπαν οι γιατροί του Νοσοκομείου Σερρών ο 16χρονος ήταν ήδη νεκρός όταν έφτασε στα χέρια τους.

Ο αθλητής ήταν στην ομάδα μπάσκετ του Πανσερραικού από 10 χρονών και οι ιατρικές του εξετάσεις δεν έδειξαν ποτέ κανένα πρόβλημα.

Εξετάζεται εάν για το τραγικό γεγονός ευθύνεται η πτώση του ή κάποιο παθολογικό αίτιο που η ύπαρξή του αγνοούνταν.

Σ` αυτό φυσικά θα βοηθήσει η ιατροδικαστική έκθεση.

Σημαντικό είναι να επισημάνουμε πως στο Κλειστό των Σερρών, όπως και σε άλλα Γυμναστήρια ανά τη χώρα, όπου καθημερινά αθλούνται 1000άδες αθλητές, δεν υπάρχει γιατρός ή έστω νοσηλευτής για να προσφέρει τις πρώτες βοήθειες σε ανάλογα περιστατικά.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

RIP Αντρίκο!