Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2009

ΑΛΟΓΑ ΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ-ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ.

  • Πολύ καλά πάνε τα πράγματα για το Κέντρο Θεραπευτικής Ιππασίας των Σερρών, με τον κλειστό στίβο του να ολοκληρώνεται οσονούπω, για να εξασφαλιστεί έτσι η απρόσκοπτη συνέχεια της ιπποθεραπείας και μέσα στον χειμώνα.

Αριστερά: Βασ. Κετσετζής, Μαρία Λίγκα και η Φιλανδέζα Ιπποθεραπεύτρια Μίνα Μιεμίνεν. Δεξιά: Η κλειστή αρένα.



  • Είναι πολύ σημαντικό πως μία ομάδα επιστημόνων-εθελοντών, μέσα σε δύο χρόνια, με την επιμονή και το μεράκι της προσφοράς, κατάφερε να δημιουργήσει ένα πρωτοπόρο «κέντρο θεραπευτικής αγωγής» στις Σέρρες βοηθώντας ανθρώπους κάθε ηλικίας, με σοβαρά κινητικά και νευρολογικά προβλήματα.
  • Η φυσικοθεραπεύτρια Μαρία Λίγκα με την ομάδα της και με ενεργό συμπαραστάτη το Δήμαρχο Στρυμόνα Βασίλη Κετσετζή που παραχώρησε στο ΚΕΘΙΣ μεγάλη έκταση έξω από το Νέο Σκοπό για την ανάπτυξη των εγκαταστάσεων,
  • έχει διοργανώσει μέχρι στιγμής δεκάδες επιστημονικές δράσεις με τη μορφή σεμιναρίων, πρακτικής εξάσκησης, θεραπευτικών επιδείξεων και συνεδρίων, με θέμα την Ιπποθεραπεία και τα αποτελέσματά της στους πάσχοντες.
  • Με συμμετοχές ειδικών επιστημόνων από την Ευρώπη και όλο τον κόσμο, οι δράσεις αυτές, αποτέλεσαν σημείο αναφοράς για τους επιστήμονες που επιζητούσαν ενημέρωση και επιμόρφωση πάνω στο θέμα, θέλοντας να ανεβάσουν το επίπεδο της σχετικής γνώσης αλλά και θεραπείας στη χώρας μας.


Η διεθνής επιστημονική ομάδα γνωρίζει τις ομορφιές των Σερρών. Εδώ έξω από το Σπήλαιο Αλιστράτης.

  • Τον περασμένο μήνα (μέσα στην προεκλογική περίοδο δηλαδή, που «κατάπιε» τη δημοσιότητα της πρωτοβουλίας), ήρθαν στις Σέρρες 30 εξειδικευμένοι επιστήμονες, αλλά και άτομα με κινητικά προβλήματα από πέντε χώρες, προκειμένου να συμμετάσχουν σε πρόγραμμα με θέμα: «Η θεραπευτική ιππασία ενώνει τους νέους της Ευρώπης».
  • Φιλανδοί, Αυστριακοί, Πολωνοί, Βούλγαροι και φυσικά Έλληνες εκπαιδευτές και ειδικοί, αντάλλαξαν λοιπόν σ` αυτό το πρόγραμμα απόψεις και εμπειρίες, κάνοντας και επίδειξη των μεθόδων που εφαρμόζουν.

  • Πολωνοί αθλητές με κινητικά προβλήματα, κάνουν επίδειξη με τα άλογα του ΚΕΘΙΣ.


  • Η γράφουσα, καλύπτοντας το ρεπορτάζ που μεταδόθηκε από την ΕΤ3, για μία ακόμη φορά είδε από κοντά τον εξαιρετικό τρόπο δουλειάς των εθελοντών του ΚΕΘΙΣ, αλλά και την ικανοποίηση των ασθενών, από τα αποτελέσματα της ιπποθεραπείας.
  • Μάλιστα, πολλοί είναι οι γονείς που έρχονται από γειτονικούς ή και μακρινότερους νομούς για να τύχουν τα παιδιά τους των ευεργετημάτων της αγωγής αυτής, ενώ υπάρχουν και οι οικογένειες που για τον ίδιο λόγο, έχουν μετακομίσει στις Σέρρες.
  • Να σημειώσω πως τα πανέμορφα και εκπαιδευμένα άλογα του ΚΕΘΙΣ, αλλά και το σύνολο των χώρων του ιππικού στίβου, προσφέρονται για χρήση και από τους μη πάσχοντες, μια και δίνονται μαθήματα ιππασίας κάποιες μέρες της εβδομάδας.
  • Μάλιστα όταν ολοκληρωθεί και η διαμόρφωση των 12 στρεμμάτων στο Ν. Σκοπό, με ποδηλατόδρομους, χώρους αναψυχής, περιπάτου, άθλησης ακόμη και φιλοξενίας, τότε θα μπορούμε να μιλάμε για ένα πραγματικά πρότυπο Κέντρο θεραπείας, εκπαίδευσης και αναψυχής, μοναδικό στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια.
ΦΩΤΟ: Α.Π.-Καθρέφτης

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

συγχαρητηρια Αριαδνη για την εμπεριστατωμενη αναφορά σου στο ΚΕΘΙΣ!!! Με κάθε λεπτομέρεια και προπαντός χωρίς ανακρίβειες...