Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2009

ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ "ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΣΕΡΡΩΝ".

  • Έχουμε εξαιρετικούς και πολυβραβευμένους φωτογράφους στις Σέρρες και αυτό είναι γνωστό.
  • Έχουμε όμως κι άλλους τόσους με «καλό χέρι» και πολλά επιτυχημένα κλικ που παραμένουν μεν ερασιτέχνες στον τίτλο, ασχολούνται όμως με τη μηχανή, με επαγγελματική ευσυνειδησία!.
  • Έχω πολλούς φίλους με πάθος για τη φωτογραφία. Άλλωστε μου αρέσει κι εμένα πολύ.
  • Οι ερασιτέχνες φίλοι μου, δεν έχουν εκθέσει ποτέ τα έργα τους. Κάποια όμως από αυτά, θα άξιζαν πραγματικά να τα δει περισσότερος κόσμος πέρα από τη στενή τους παρέα.

Τίτλος: «Περιμένοντας» (να ανάψει το φανάρι;) Φωτό: Α. Αθανασιάδης

  • Τώρα με το διαδίκτυο, δίνεται η ευκαιρία αυτή σε όσους το επιθυμούν.
  • Υπάρχουν καταπληκτικά sites, που οι εραστές της φωτογραφίας μπορούν να απολαύσουν εικόνες τραβηγμένες με ταλέντο και ευαισθησία  και να δουν τον κόσμο μέσα από τα μάτια αυτού που πατάει «το κουμπί» της ψηφιακής!
  • Προχθές κάνοντας μια «βόλτα» στο site της Δημόσιας Βιβλιοθήκης έπεσα πάνω στην παρουσίαση των φωτογραφιών ενός τέτοιου φίλου μου, του μαθηματικού, κομπιουτερά και συνεργάτη της ΔΒΣ Θανάση Αθανασιάδη.

Τίτλος: «Πανηγύρι της Σκοτούσσας»

  • Για τον Θανάση (δημιουργός του πολυβραβευμένου μαθητικού site του Γυμνασίου Νέου Σουλίου, και των sites: airphotos.gr και Beatles (μπορεί νάχει κάνει κι άλλα που δεν τα ξέρω) έχω ξαναγράψει και άλλες φορές εδώ.
  • Ανήσυχο πνεύμα, με καλλιέργεια, ευαισθησίες και εργατικότητα είναι τόσο σεμνός που σίγουρα τώρα που θα διαβάζει τη στήλη, δεν θα αισθάνεται καλά.


  • Συγκαταλέγεται ανάμεσα στους αναζητητές και καταγραφείς της ομορφιάς του κόσμου μας και επειδή στο πνεύμα της στήλης ταιριάζει αυτό, σήμερα δίνω χώρο σε μερικές από τις φωτογραφίες – ματιές του Θανάση, υποσχόμενη πως θα επανέλθω και με τις προσπάθειες κι άλλων ταλαντούχων φίλων μου.
  • Καλό σας «ταξίδι» στον κόσμο της φωτογραφικής αποτύπωσης του κόσμου μας!
Πάνω: "Παιχνίδι" και "Στην αγορά του Αλ-Χαλίλι"














Τίτλοι: « Το δέντρο που ήθελε να γίνει άνθρωπος» και «O βιοπαλαιστής»

Δείτε περισσότερα ΕΔΩ κι  ΕΔΩ 

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ απόλυτα για την ανάγκη ύπαρξης μιας τέτοιας λέσχης όντας και εγώ εραστής του φωτογραφικού φακού και θαυμαστής της τέχνης της φωτογράφησης... Όμως; Πολύ σωστά το εξέθεσες εδώ μέσα, συμφώνησα και εγώ, ενδεχομένως και κάπιοι άλλοι. Και ύστερα; Δυστιχώς θα παραμείνει ένα ακόμη 'θέλω' εγκλωβισμένο σε κείμενο όπως τόσα και τόσα άλλα...

Ανώνυμος είπε...

Οι Σέρρες είναι από τις λίγες μεγάλες πόλεις που δεν έχουν φωτογραφική λέσχη. Το παράδοξο είναι ότι υπάρχουν πάρα πολύ καλοί ερασιτέχνες αλλά και επαγγελματίες φωτογράφοι.
Συγχαρητήρια Αριάδνη που αναδείκνυες και προβάλεις ένα τέτοιο θέμα. Παρακολουθώ από κοντά τις δραστηριότητες της φωτογραφικής λέσχης Καβάλας και πιστεύω ότι επείγει η δημιουργία μιας ανάλογης λέσχης και στις Σέρρες.
Το πρόβλημα είναι να βρεθεί ένας χώρος για να στεγασθεί.
Τα οφέλη από την δημιουργία μιας φωτογραφικής λέσχης είναι πολλά.
Εκθέσεις – Ενεργοποίηση νέων – Δημιουργία Φωτογραφικού αρχείου - Εκδρομές με κύριο σκοπό την φωτογράφηση.
Θα πρότεινα μάλιστα και την δημιουργία ενός μουσείου με παλιές φωτογραφικές μηχανές.