Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2009

ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΑΚΙ ΤΗΣ ΚΕΡΚΙΝΗΣ!!

  • Στη μέγγενη της γραφειοκρατίας εξακολουθεί να είναι πιασμένος ο Δήμος Κερκίνης, σχετικά με το ομώνυμο Λιμανάκι και την αξιοποίησή του.
  • Ο Δήμαρχος Ιάκωβος Ιακωβίδης (φωτό κάτω) συνεχίζει τις προσπάθειές του ώστε η παραλίμνια ζώνη να παραχωρηθεί επιτέλους στο Δήμο του και να μπορέσει να αξιοποιήσει το χώρου του Λιμανιού, προς υποδοχή και εξυπηρέτηση του όγκου των επισκεπτών που παραπονιούνται για την εικόνα του.
  • Την περασμένη Τρίτη, το Εφετείο Θεσσαλονίκης του επέβαλλε πρωτοδίκως 12 μήνες φυλάκιση, για «κατάληψη του εν λόγω χώρου», ενώ ποινή 10μηνης φυλάκισης επέβαλε και στον μισθωτή του κτίσματος που υπήρχε στο Λιμανάκι.

  • Αν και ο Δήμαρχος Κερκίνης ζήτησε από το δικαστήριο να αθωώσει τα υπόλοιπα τέσσερα μέλη της Δημαρχιακής Επιτροπής που συναποφάσισαν την «κατάληψη», δεν δίστασε ο ίδιος να αναλάβει εξ` ολοκλήρου την πολιτική ευθύνη για το θέμα.
  • Άσκησε έφεση κατά της απόφασης και δήλωσε στη στήλη πως δεν θα σταματήσει τις ενέργειές του για αξιοποίηση της «βιτρίνας» του Δήμου του «με τον καλύτερο και ωφελιμότερο για την εικόνα του νομού μας και για το περιβάλλον τρόπο, όσο κι αν αυτό ενοχλεί κάποιους».
  • Επειδή η στήλη είχε ασχοληθεί διεξοδικά και κατ` επανάληψη με το θέμα στο παρελθόν, σήμερα απλώς να θυμίσω πως η επίμαχη παραλίμνια ζώνη στη θέση «Λιμανάκι», δεν ανήκει στο Δήμο Κερκίνης, αλλά στο υπουργείο Οικονομικών.
  • Το 1996 έγινε από την τότε Κοινότητα και το Δήμο αργότερα, διαμόρφωση και δύο κτίσματα (εξυπηρέτησης αλιέων και επισκεπτών), καθώς και μία αυθαίρετη προσθήκη λυόμενου κτιρίου το 2004, από ιδιώτη ενοικιαστή (φωτό κάτω). Η τελευταία, γκρεμίστηκε ήδη από πέρυσι.

  • «Ο νόμος που ψηφίστηκε την άνοιξη του 2009 και δίνει τη δυνατότητα παραχώρησης στους οικείους Δήμους των παραλίμνιων ζωνών, είναι για μας το όχημα μετάβασης σε μία ομαλή φάση, στο πνεύμα της ανάπτυξης και του δημόσιου οφέλους» μου είπε ο κ. Ιακωβίδης,
  • διευκρινίζοντας ταυτόχρονα πως θα καταθέσει αίτηση ένταξης στον παραπάνω νόμο, μόλις νομιμοποιήσει τα ήδη υπάρχοντα από το `96 κτίσματα.
  • -----------------------------------------------
  • Το γραφειοκρατικό κομφούζιο σε συνδυασμό με τους αργούς ρυθμούς του Δημοσίου και την απουσία ευελιξίας Υπουργών και Υπουργείων σε θέματα νομοθετικών ρυθμίσεων και πολιτικής γης, κρατούν σε εκκρεμότητα ή ακυρώνουν πολλές αναπτυξιακές δράσεις από φορείς της τοπικής Αυτοδιοίκησης.
  • Όταν όμως απουσιάζει το σύγχρονο πνεύμα διοίκησης που θα εξασφαλίζει την προστασία του περιβάλλοντος, της τοπικής οικονομίας και του τουρισμού από αυθαιρεσίες, είναι σίγουρο πως ούτε η Δικαιοσύνη θα μπορεί να δίνει οριστικές λύσεις σε προβλήματα όπως αυτό στο Λιμανάκι της Κερκίνης.

ΦΩΤΟ: Α.Π.-Καθρέφτης

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

18 Οκτώβρη 1981:
ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Ο ΛΑΟΣ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Η ΔΕΞΙΑ ΜΠΗΚΕ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟΝΤΟΥΛΑΠΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

http://serresdebate.blogspot.com/2009/10/18-1981_18.html

Ανώνυμος είπε...

κρίμα ένα τοπίο τέτοιας ομορφιάς να βασανίζεται έτσι. πολύ ενδιαφέρον το blog σου