Κυριακή 6 Ιουνίου 2010

ΡΕΚΟΡ GUINNESS! 3,3 ΤΟΝΟΙ ΤΟ ΡΥΖΟΓΑΛΟ!

Το μεγαλύτερο ρυζόγαλο στον κόσμο είναι γεγονός και παρασκευάστηκε σήμερα στις Σέρρες, οι οποίες κατέγραψαν με αυτή τους την πρωτοβουλία, το τρίτο τους ρεκόρ Γκίνες, ξεπερνώντας μάλιστα ακόμη και τον αρχικό τους στόχο των 3 τόνων, μια και το τελικό προϊόν, ξεπέρασε σε βάρος τα 3.300 κιλά!!!

Η όλη διαδικασία παρασκευής του μεγαλύτερου ρυζόγαλου στον κόσμο, διήρκεσε πάνω από τρείς ώρες.

Ούτε η ξαφνική και δυνατή βροχή δεν εμπόδισε τους μαθητευόμενους ζαχαροπλάστες του ΟΑΕΔ Σερρών, που είχαν αναλάβει το ανακάτεμα του νοστιμότατου ρυζόγαλου, να συνεχίσουν κανονικά τη δουλειά τους, λαμβάνοντας μάλιστα και τα απαραίτητα μέτρα (προστάτεψαν το καζάνι και το περιεχόμενό του με ένα κατάλληλο πλαστικό κάλυμμα) , ώστε το ρεκόρ που θα σημειωνόταν να είναι αδιαμφισβήτητο!

Το ρυζόγαλο, έβρασε μέσα σε καζάνι διαστάσεων 2,5 μ φάρδους και 1 μ. βάθους, που κατασκευάστηκε ειδικά για την εκδήλωση, από τον μεγάλο χορηγό του Φεστιβάλ, τον κ. Γιάννη Παναγιώτου (φωτό κάτω αριστερά, στη μέση), της ΠΑΝ-ΜΑΡΚΕΤ!


Το ρυζόγαλο, ζυγίστηκε παρουσία του Άγγλου εκπροσώπου του «Βιβλίου GUINNESS» και το Ρεκόρ καταγράφτηκε επίσημα, ενώ το σερβίρισμα στον συγκεντρωμένο κόσμο που αδημονούσε να το γευτεί, ξεκίνησε αμέσως υπό την εποπτεία των Σεφ διεθνούς κύρους, της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας.

Σερβιρίστηκαν πάνω από 303 κιλά ρυζόγαλου μέσα σε μισή ώρα (αυτό κατεγράφη ως ΡΕΚΟΡ) και η φυσικά η συνταγή θα ενταχθεί στα μενού των Σεφ της Λέσχης Αρχιμαγείρων.

Το Φεστιβάλ Γαστρονομίας που γίνεται με επιτυχία για τρίτη χρονιά στις Σέρρες, έχει ως σκοπό να προβάλλει τα Σερραϊκά προϊόντα και την τοπική γαστρονομία σε όλη τη χώρα αλλά και την Ευρώπη, με σκοπό την τόνωση της τουριστικής κίνησης στο νομό, την προβολή του αλλά και την ενίσχυσης των εμπορικών σχέσεων με τις χώρες της Ν.Α. Ευρώπης.

Γίνεται, με πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Σερρών, την υποστήριξη της Νομαρχίας και της ΤΕΔΚ και υπό την αιγίδα του ΕΟΤ.

Χορηγός επικοινωνίας ήταν και φέτος η ΕΤ3 που κάλυψε σε έκταση τις τριήμερες εκδηλώσεις με ρεπορτάζ και ζωντανές συνδέσεις σε εκπομπές και Δελτία Ειδήσεων της ΝΕΤ και της ΕΤ3, ενώ σε τοπικό επίπεδο και σε απευθείας σύνδεση, το σύνολο των εκδηλώσεων μετέδωσε με επιτυχία η TVS.

Φωτό: Α.Π. -Καθρέφτης

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Από τον ΕΦΕΤ ετοιμάζεται έκθεση ακαταλλητότητας του υλικού (ξύλο) των αναδευτήρων που χρησιμοποιήθηκαν κατά την παρασκευή του ρυζόγαλου.

Οπότε αναμείνατε την ακύρωση του ρεκόρ.

Ανώνυμος είπε...

με τον καλό τον λόγο βλέπω κύριε ΑΝΩΝΥΜΕ...Αυτή την ιδέα μόνο σου την κατέβασες;