
Η όλη διαδικασία παρασκευής του μεγαλύτερου ρυζόγαλου στον κόσμο, διήρκεσε πάνω από τρείς ώρες.

Ούτε η ξαφνική και δυνατή βροχή δεν εμπόδισε τους μαθητευόμενους ζαχαροπλάστες του ΟΑΕΔ Σερρών, που είχαν αναλάβει το ανακάτεμα του νοστιμότατου ρυζόγαλου, να συνεχίσουν κανονικά τη δουλειά τους, λαμβάνοντας μάλιστα και τα απαραίτητα μέτρα (προστάτεψαν το καζάνι και το περιεχόμενό του με ένα κατάλληλο πλαστικό κάλυμμα) , ώστε το ρεκόρ που θα σημειωνόταν να είναι αδιαμφισβήτητο!

Το ρυζόγαλο, έβρασε μέσα σε καζάνι διαστάσεων 2,5 μ φάρδους και


Το ρυζόγαλο, ζυγίστηκε παρουσία του Άγγλου εκπροσώπου του «Βιβλίου GUINNESS» και το Ρεκόρ καταγράφτηκε επίσημα, ενώ το σερβίρισμα στον συγκεντρωμένο κόσμο που αδημονούσε να το γευτεί, ξεκίνησε αμέσως υπό την εποπτεία των Σεφ διεθνούς κύρους, της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας.

Σερβιρίστηκαν πάνω από

Το Φεστιβάλ Γαστρονομίας που γίνεται με επιτυχία για τρίτη χρονιά στις Σέρρες, έχει ως σκοπό να προβάλλει τα Σερραϊκά προϊόντα και την τοπική γαστρονομία σε όλη τη χώρα αλλά και την Ευρώπη, με σκοπό την τόνωση της τουριστικής κίνησης στο νομό, την προβολή του αλλά και την ενίσχυσης των εμπορικών σχέσεων με τις χώρες της Ν.Α. Ευρώπης.
Γίνεται, με πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Σερρών, την υποστήριξη της Νομαρχίας και της ΤΕΔΚ και υπό την αιγίδα του ΕΟΤ.

Χορηγός επικοινωνίας ήταν και φέτος η ΕΤ3 που κάλυψε σε έκταση τις τριήμερες εκδηλώσεις με ρεπορτάζ και ζωντανές συνδέσεις σε εκπομπές και Δελτία Ειδήσεων της ΝΕΤ και της ΕΤ3, ενώ σε τοπικό επίπεδο και σε απευθείας σύνδεση, το σύνολο των εκδηλώσεων μετέδωσε με επιτυχία η TVS.
Φωτό: Α.Π. -Καθρέφτης
2 σχόλια:
Από τον ΕΦΕΤ ετοιμάζεται έκθεση ακαταλλητότητας του υλικού (ξύλο) των αναδευτήρων που χρησιμοποιήθηκαν κατά την παρασκευή του ρυζόγαλου.
Οπότε αναμείνατε την ακύρωση του ρεκόρ.
με τον καλό τον λόγο βλέπω κύριε ΑΝΩΝΥΜΕ...Αυτή την ιδέα μόνο σου την κατέβασες;
Δημοσίευση σχολίου