Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

ΣΧΕΔΟΝ ΕΤΟΙΜΟ ΤΟ "ΣΠΙΤΙ" ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ!


  • Με σταθερούς ρυθμούς προχωράει η ανακαίνιση του κτιρίου του Εργατικού Κέντρου Σερρών επί της οδού Μεραρχίας, με πρόβλεψη να ολοκληρωθεί πλήρως και φυσικά να παραδοθεί μέσα στο επόμενο τρίμηνο και πάντως μέχρι το τέλος του καλοκαιριού.
  • Με τις εργασίες να έχουν ξεκινήσει από το 2008 επί προεδρίας Ηλία Αντωνίου, συμπληρώθηκαν αισίως τρία χρόνια που ο φορέας βρίσκεται στο ενοίκιο.
  • «Πριν από ένα μήνα, η Πρόεδρος του Οργανισμού Εργατικής Εστίας κ. Βάσω Τσιμπίδα, με διαβεβαίωσε πως εξασφαλίστηκε από την πλευρά του ΟΕΕ η τελευταία δόση των χρημάτων που απαιτούνται ώστε να πληρωθούν οι υπάρχουσες οφειλές και να ολοκληρωθεί το έργο. Χρειάστηκαν πολλές προσπάθειες από την πλευρά μας για να φτάσουμε ως εδώ» είπε στη στήλη ο Πρόεδρος του Ε.Κ. Άλκης Απιδόπουλος.
  • Η αρχική πρόβλεψη ήταν οι παρεμβάσεις να μην κρατήσουν πάνω από 18 μήνες. Όμως στην πορεία των εργασιών διαπιστώθηκε πρόβλημα στην στατικότητα του κτιρίου, η ενίσχυση της οποίας απαιτούσε πρόσθετο χρόνο και φυσικά χρήμα.
  • Η Πολεοδομία Σερρών ανέλαβε και εκπόνησε σε χρόνο ρεκόρ τη μελέτη στατικότητας, ενώ ο Πρόεδρος Α. Απιδόπουλος και η Διοίκηση του Ε.Κ., κατόρθωσαν να εξασφαλίσουν επιπλέον 400 χιλ για τις εργασίες που έπρεπε να γίνουν.
  • Στο ανακαινισμένο κτίριο, θα στεγαστούν όλες οι υπηρεσίες του Εργατικού Κέντρου, καθώς και τα Σωματεία του νομού.
  • Η μεγάλη αίθουσα προβολών και εκδηλώσεων των 300 περίπου θέσεων στο ισόγειο του κτιρίου, ανακατασκευάζεται και εκσυγχρονίζεται ριζικά. Μονωμένοι τοίχοι, δικτύωση για ήχο, εικόνα και κλιματισμό, βελτιώσεις στον εξώστη και τους βοηθητικούς του χώρους,
  • αλλά βασικά η επέκταση της σκηνής της κατά 2,5 περίπου μέτρα καθώς και η κατασκευή παρασκηνιακών χώρων, την αναβαθμίζουν σε σύγχρονο χώρο συγκέντρωσης ανθρώπων, με δυνατότητα φιλοξενίας ακόμη και θεατρικών παραστάσεων.
  • Να σημειωθεί πως στην πλατεία της θα χρησιμοποιηθούν οι καρέκλες που ήδη υπάρχουν κι έχουν φυλαχθεί όταν άδειασε το κτίριο, μια και είχαν πρόσφατα αγοραστεί και πληρούν τους όρους της νέας αισθητικής του χώρου.
  • Ο εξοπλισμός του υπόλοιπου κτιρίου, έπιπλα, γραφεία, υπολογιστές κλπ είναι σε διαδικασία προμήθειας, μετά από σχετικό διαγωνισμό που έκανε ο ΟΕΕ, ενώ για τη θέρμανση θα αξιοποιηθεί το δίκτυο τηλεθέρμανσης.
  • Κανείς χώρος δεν έμεινε χωρίς παρεμβάσεις. Τα γραφεία του ορόφου, η αίθουσα συσκέψεων, τα γραφεία του ισογείου, όλα τους απέκτησαν νέα μορφή, κατασκευάστηκαν πρόσθετα WC (και για ΑΜΕΑ) ενώ η κεντρική είσοδος διαπλατύνθηκε με πρόβλεψη κυλικείου στο ευρύχωρο φουαγιέ της.
  • Το σύνολο των χρημάτων που θα απαιτηθούν μέχρι την ολοκλήρωσή του, ανέρχεται σε 1,8 εκ. και όλα τους προέρχονται από τα ταμεία της Εργατικής Εστίας.
ΦΩΤΟ: Α.Π.-Καθρέφτης

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Α ρε Άλκη. Κατάφερες τελικά παρόλες τις δυσκολίες να τελειώσεις το μνημειώδες έργο.

Ανώνυμος είπε...

ήταν ανάγκη να γίνει ; έχει χάσει πλέον την αξία του το εγρατικό κέντρο ... μια σοβαρή παρέμβαση δεν κάνει για εργατικά παρά μόνο μια πορεία τη 1μάη και ευχές .. όλοι εκεί είναι δημόσιοι υπάλληλοι..αν το ΔΣ ήταν οικοδόμοι,ηλεκτρολόγοι κτλ κτλ μπορεί να είχε μια αξία

δυστηχώς αυτή η γενιά πέταξε κάθε αξία, που για μένα πλέον φαντάζει ηλίθια ... δυστηχώς αλλά έτσι είναι

το άσχημο είναι ότι είμαι μόνο 30 χρονών .. μας ξεφτιλίσατε

άντε να δούμε ποιος θα πρωτοφάει ξύλο ...