Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

65 ΝΗΠΙΑ ΧΩΡΙΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑ. ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ Ο.Ε.Ε.


Σε λευκή απεργία βρίσκονται από τις αρχές της εβδομάδας οι εργαζόμενοι στον παιδικό Σταθμό του Οργανισμού Εργατικής Εστίας (ΟΕΕ).
Η προοπτική να κλείσει ο Οργανισμός όπως ρητά αναφέρεται στο Μνημόνιο ΙΙ, τους ανακοινώθηκε το πρωί της περασμένης Παρασκευής και η είδηση τους χτύπησε σαν κεραυνός. 

Δεκαέξι συνολικά εκπαιδευτικοί εργάζονται στον Π.Σ. του ΟΕΕ Σερρών, όλοι τους μόνιμοι υπάλληλοι με πρόσληψη μέσω ΑΣΕΠ, που φροντίζουν συνολικά 65 παιδιά.


 Κοινωνικό πρόβλημα
Ο Παιδικός Σταθμός στεγάζεται σε κτίριο κόσμημα στο δρόμο για τον Σιδηροδρομικό Σταθμό της πόλης και εξυπηρετεί δεκάδες οικογένειες, φροντίζοντας βρέφη και νήπια, όσο οι γονείς τους εργάζονται.
«Η ξαφνική αυτή απόφαση, μας βρίσκει αντίθετους. Δημιουργεί σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα όχι μόνο σε μας τους εργαζόμενους που εντελώς αδικαιολόγητα θα βρεθούμε στο δρόμο, αλλά και στα 65 παιδιά του Σταθμού.
Ο Οργανισμός χρηματοδοτείται από τις εισφορές των εργαζόμενων κι όχι από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Ο παιδικός Σταθμός των Σερρών, λειτουργεί από το 1996 ως πρότυπο Π.Σ. και έχει αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια την αξία και τη χρησιμότητά του.
Οι γονείς είναι συμπαραστάτες μας. Μαζί αγωνιζόμαστε, μαζί αγανακτήσαμε με την αναπάντεχη είδηση, μαζί διαμαρτυρόμαστε» δήλωσε στον «Π» η Νηπιαγωγός και υπεύθυνη λειτουργίας του Π.Σ. των Σερρών κ. Βίκυ Τέρση.

Στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν και οι δύο διοικητικοί υπάλληλοι του ΟΕΕ των Σερρών.
«Προγράμματα όπως η διανομή των δελτίων Κοινωνικού Τουρισμού, των κουπονιών για τα θέατρα ή την αγορά βιβλίων είναι παροχές που βοηθούν τους εργαζόμενους.
Το ίδιο βοηθούν και την τοπική οικονομία, τους καταστηματάρχες ή τους ξενοδόχους που εντάσσονται στα προγράμματα αυτά.
Ο Οργανισμός ανήκει στους εργαζόμενους της χώρας, με περιουσία που ξεπερνάει τα 500εκ ευρώ. Δεν πρέπει να ξεπουληθεί» τόνισε και η κ. Δέσποινα Παπαπαναγιώτου υπάλληλος του ΟΕΕ.

 Στο πόδι οι γονείς
Οι γονείς είναι ανάστατοι με τις εξελίξεις.
«Αναγκάστηκα να πάρω άδεια από την εργασία μου για να προσέχω το μωρό μου.
Είμαι εργαζόμενη στον ιδιωτικό τομέα, χωρίς να έχω βοήθεια από τους γονείς μου που είναι ανήμποροι.
Ο Π.Σ. της Εργατικής Εστίας ήταν ο οικογενειακός μας βοηθός και οι παιδαγωγοί σαν μητέρες για τα παιδιά μας. Είναι το δεύτερο σπίτι τους, τις ώρες που εμείς εργαζόμαστε.
Δεν θα μπορέσουμε να τα βγάλουμε πέρα οικονομικά, αν στερηθούμε την μεγάλη αυτή παροχή του ΟΕΕ», είπαν χαρακτηριστικά μητέρες, που συμπαρίστανται στους εργαζόμενους.

Η απεργία θα συνεχιστεί όλη την εβδομάδα, και αν και οι νηπιαγωγοί θα είναι στις θέσεις τους το προβλεπόμενο ωράριο, δεν θα δέχονται παιδιά στον Σταθμό.


ΦΩΤΟ: Α.Π.-Καθρέφτης

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

http://www.rodopolitis.blogspot.com/2012/02/blog-post.html

ας δούμε και καμιά πρόταση για τη λύση των προβλημάτων μας γιατί εμείς όλοι αφήσαμε τη χώρα να πάει όπου πήγε...βάζω το link γιατί θεωρώ πολύ ωραία και σοβαρή την όλη τοποθέτηση

Γιώργος (δυστηχώς απο Αθήνα ακόμα σας γράφω...)