Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

ΤΟΝΟΙ ΚΛΕΜΜΕΝΟΥ ΧΑΛΚΟΥ ΜΠΑΙΝΟΒΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ. Πήραν μέχρι και κολυμβήθρα!

Οι κλοπές χάλκινων αντικειμένων έγιναν μάστιγα για το νομό Σερρών και συνοδεύονται πάντα από πληθώρα καταστροφών τόσο σε δίκτυα κοινής ωφέλειας, όσο και σε σπίτια και αποθήκες, ακόμη και σε εκκλησίες.
 
Δύο φορτηγά μέσα σε λίγες μέρες
Ένα ακόμη φορτίο με τόνους χάλκινων καλωδίων από το δίκτυο της ΔΕΗ, χάλκινων εξαρτημάτων από αντλιοστάσια αλλά και μπαταριών αυτοκινήτων, εντοπίστηκε και εμποδίστηκε από τους άνδρες της ΟΠΚΕ να περάσει τα σύνορα για Βουλγαρία.
Οι πληροφορίες έλεγαν πως το φορτηγό που είχε ξεκινήσει γεμάτο από τη Θεσσαλονίκη και είχε για προκάλυμμα στην καρότσα του καφάσια με φρούτα, μετέφερε πολύ …βαρύτερο φορτίο.
Ο έλεγχος λίγο πριν τον Προμαχώνα, επιβεβαίωσε τις πληροφορίες των διωκτικών αρχών και ο οδηγός συνελήφθη.

Ανάλογο περιστατικό συνέβη προ 10ημέρου, όταν και πάλι φορτηγό επιχείρησε αυτή τη φορά να εισάγει από τη Βουλγαρία μεγάλη ποσότητα χάλκινων αντικειμένων, προκειμένου να τα πουλήσει στη χώρα μας. Σύμφωνα με τις αρχές αλλά και τον προϊστάμενο της ΔΕΗ μεγάλο μέρος του υλικού προερχόταν από μετασχηματιστές που είχαν καταστραφεί από άγνωστους προκειμένου να πάρουν τα χάλκινα τμήματά τους.
Στην εν λόγω όμως περίπτωση που οδηγήθηκε στο αυτόφωρο, ουδείς τιμωρήθηκε, αφού ο οδηγός παρουσίασε στο Δικαστήριο παραστατικά νόμιμης αγοράς του φορτίου του, από τη Βουλγαρία.
 
Πήραν και την κολυμβήθρα
Ατελείωτα τα περιστατικά κλοπής οτιδήποτε χάλκινου σε όλο το εύρος του νομού Σερρών. Μετασχηματιστές της ΔΕΗ, μηχανήματα αντλιοστασίων, καλώδια, ράγες του ΟΣΕ, καντήλια τάφων, μέχρι καμπάνες εκκλησιών, μπαίνουν στο στόχαστρο των επιτήδειων, που έχουν στην κυριολεξία απογυμνώσει τη Σερραϊκά ύπαιθρο.
Μάλιστα στον Μύρκινο, αφαίρεσαν ακόμη και την κολυμβήθρα του ναού! 
Κανείς από τους κατοίκους του μικρού χωριού των 120 κατοίκων δεν πήρε είδηση τους «ποντικούς», οι οποίοι αφού παραβίασαν όλους τους χώρους της εκκλησίας της «Παναγίας των Βλαχερνών» κατέληξαν να φύγουν μαζί με την κολυμβήθρα του ναού!

«Δεν έχουμε πού να βαφτίσουμε τα δύο μωρά του χωριού, που προγραμμάτισαν τελετή. Την έβγαλαν από το παράθυρο και την κουβάλησαν χωρίς να τους πάρουμε είδηση.
Είναι η τρίτη φορά που μπαίνουν στην εκκλησία μας. Τ
ις προάλλες πήραν μέχρι και τα σιδερένια κάγκελα από τους παλιούς τάφους του νεκροταφείου μας. Αφού λεφτά δεν υπάρχουν στα παγκάρια, παίρνουν τα μεταλλικά αντικείμενα» είπε χαρακτηριστικά στον «Π» ο νεωκόρος Χρήστος Κεχαγιάς.

«Βλέπουμε τα βράδια διάφορα αυτοκίνητα με βουλγάρικες πινακίδες να τριγυρνούν στο χωριό μας.
Η Αστυνομία είναι στη Ν. Ζίχνη. Εμείς τι μπορούμε να κάνουμε;
Οι μεγάλοι του χωριού και όσοι μένουν μόνοι τους, φοβούνται», δήλωσε και ο ταξιτζής του Μύρκινου, Γιώργος Παπαβασιλείου.

Καταστρέφουν
Οι κλοπές χάλκινων και μεταλλικών αντικειμένων, συνοδεύονται πάντα από σοβαρές καταστροφές, με επιπτώσεις στην εργασία και την καθημερινότητα των κατοίκων του νομού και ειδικά των αγροτών, ενώ καλλιεργούν αίσθημα ανασφάλειας κυρίως στους ηλικιωμένους των χωριών, που ζητούν προστασία και φυσικά ενίσχυση των αστυνομικών περιπολιών.

Η Ασφάλεια των Σερρών που επιλαμβάνεται συχνότατα τέτοιων περιστατικών, έχει καταφέρει να συλλάβει ομάδες Βούλγαρων κυρίως, που κλέβουν και με φορτηγάκια μεταφέρουν τα χάλκινα για εμπορία, είτε στη χώρα τους είτε στην εγχώρια αγορά.
Όμως το κακό, παρά τις συλλήψεις, δε λέει δυστυχώς να σταματήσει.

ΦΩΤΟ: Α.Π.-Καθρέφτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: