Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

ΠΛΗΓΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΕΡΡΑΙΟΥΣ ΞΕΝΟΔΟΧΟΥΣ η κατάργηση του ΟΕΕ.


Αναστάτωση επικρατεί μεταξύ των επαγγελματιών του τουρισμού στις Σέρρες, εξαιτίας της προοπτικής να κλείσει ο Οργανισμός Εργατικής Εστίας.
Οι συμβεβλημένοι με το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού ξενοδόχοι, δεν γνωρίζουν μετά τις ξαφνικές εξελίξεις που αφορούν στο μέλλον του ΟΕΕ, εάν η σύμβασή τους με τον Οργανισμό θα ισχύσει μέχρι τον ερχόμενο Μάρτιο οπότε και λήγει, και φυσικά εάν θα πληρωθούν για τις από δω και πέρα φιλοξενίες.

Έκλεισε και η ιστοσελίδα του ΟΕΕ
Η ασάφεια είναι ακόμη μεγαλύτερη εξαιτίας της απεργίας των υπαλλήλων του ΟΕΕ, αλλά και της απενεργοποίησης της κεντρικής  ηλεκτρονικής σελίδας του Οργανισμού από την αρχή της εβδομάδας.
Η έλλειψη πληροφοριών, έχει ουσιαστικά παγώσει το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού σε όλη τη χώρα, με τους ξενοδόχους να μην ξέρουν εάν θα πρέπει να δεχτούν τους δικαιούχους που θα έρθουν στις μονάδες τους από δω και πέρα.
Η προοπτική κατάργησης των δελτίων Κοινωνικού Τουρισμού, δημιουργεί συνθήκες ανασφάλειας στην τοπική επιχειρηματική δραστηριότητα, που έβλεπε ως βοήθημα την έλευση επισκεπτών στο νομό και εξαρτούσε σε κάποιο βαθμό τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων από την υλοποίηση του Προγράμματος.
Στο νομό Σερρών είναι συμβεβλημένες επτά ξενοδοχειακές μονάδες, που προσφέρουν συνολικά 416 κλίνες για όλη την περίοδο ισχύος του προγράμματος.
Αναλυτικά: Αετόπετρα (Λαϊλιάς) με 59 κλίνες, Ακροπόλ με 65, Αλέξανδρος με 90, Αρχοντικό Βοζίκη (Αλιστράτη) με 17, Βίλλα Μπέλλες (Ακριτοχώρι) με 72, Γαλαξίας με 90 και Nastou Vien Hotel (Πορόια) με 23 κλίνες.

Παρέμαση στον Υπ. Εργασίας
Σε επιστολή της προς τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Γ. Κουτρουμάνη, η Συνομοσπονδία Επιχειρηματιών Ενοικιαζομένων Δωματίων Διαμερισμάτων Ελλάδος (ΣΕΕΔΔΕ) τονίζει ότι αν καταργηθούν τα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού «μαζί με το μητρικό τους οργανισμό, όλες αυτές οι επιχειρήσεις θα παρουσιάσουν άμεσο και οξύ πρόβλημα επιβίωσης, ειδικά όταν οι περισσότερες από αυτές έχουν ήδη προγραμματίσει τις κρατήσεις τους και έχουν προχωρήσει στις αναγκαίες προμήθειες πάγιου υλικού».
Παράλληλα η ΣΕΕΔΔΕ εκφράζει φόβους ότι «όλες αυτές οι οικογενειακές επιχειρήσεις θα μετατραπούν, με την κατάργηση του προγράμματος, σε οικογενειακές εστίες ανεργίας αντί εργασίας», ενώ «θα πέσει αυλαία για χιλιάδες άλλες επιχειρήσεις συναφών με τον τουρισμό επαγγελμάτων συμβάλλοντας στον μαρασμό της απόμακρης ελληνικής περιφέρειας».
Η Συνομοσπονδία ζητεί να βρεθεί εναλλακτικός τρόπος διατήρησης των προγραμμάτων κοινωνικού τουρισμού, προτείνοντας επίσης να διατηρηθούν τουλάχιστον για το 2012, έτσι ώστε να δοθεί η ευκαιρία στις επιχειρήσεις να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: