Πέμπτη 6 Μαρτίου 2008

ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΗΣ ΕΜΠΟΡΟΠΑΝΗΓΥΡΗΣ

• Πληροφορούμαι πως η αντιπολίτευση του Δήμου Σκοτούσσας, σκοπεύει να επισκεφτεί τον Εισαγγελέα Σερρών για το θέμα του ύψους των εσόδων από την ετήσια τοπική εμποροπανήγυρη, μια και ακόμη «χρωστάει απάντηση» ο Δήμαρχος Λάζαρος Ευαγγελίδης, στις σχετικές καταγγελίες του Δημοτικού Συμβούλου Νίκου Μουρατίδη.
• Οι καταγγελίες δημοσιοποιήθηκαν προ μηνός περίπου και αν ευσταθούν, είναι πραγματικά πολύ σοβαρές για να περάσουν απαρατήρητες.
• Κι επειδή όταν μιλάμε για διαχείριση χρημάτων και μάλιστα δημοτικών, τα πράγματα όχι μόνο δεν πρέπει να είναι «σκιερά», αλλά απολύτως «ολοφώτιστα», η στήλη θέλοντας να συμβάλλει, επικαιροποιεί το θέμα με τη σημερινή αναφορά της σε αυτό.
• Τα ερωτήματα λοιπόν που τίθενται από τον Σύμβουλο είναι: Πόσοι ήταν οι ενοικιαστές – εκθέτες στη τελευταία Εμποροπανήγυρη της Σκοτούσσας; Πόσα χρήματα έχουν πραγματικά εισπραχθεί από ενοίκια χώρων; Και πόσοι ήταν οι διαθέσιμοι προς ενοικίαση χώροι;
  
 
Το πανηγύρι της Σκοτούσσας. Φωτό: Αθ. Αθανασιάδης, www.serrelib.gr



• Λέει λοιπόν ο Νίκος Μουρατίδης στην δημόσια επιστολή του τα εξής:
«Ο Δήμος Σκοτούσσας, με το με αριθ. Πρωτ. 9092/5-12-2007 έγγραφό του, μου απάντησε γνωστοποιώντας μου ότι οι ενοικιαστές- εκθέτες της εμποροπανήγυρης Σκοτούσσας για το έτος 2007 ανήλθαν στους 197, συμπεριλαμβανομένου και του ενοικιαστή του χώρου του ΛΟΥΝΑ-ΠΑΡΚ και ότι ο αριθμός των ενοικιαζόμενων τμημάτων είναι ίδιος με αυτόν των ενοικιαστών!!
• Δηλαδή συμπεραίνω εγώ 197 ενοικιαζόμενα τμήματα, τα οποία ενοικιάστηκαν αντιστοίχως σε 197 ενοικιαστές.
• Όπως ζήτησα στην αίτηση μου, μου χορήγησαν και ένα τοπογραφικό σχεδιάγραμμα με τους προς ενοικίαση χώρους της πανήγυρης, στο οποίο μετά βίας ξεχωρίζει κανείς κάτι περισσότερο από 182 χώρους αριθμημένους.
• Αυτό όμως που μου φαίνεται εντελώς παράξενο και αξιοπερίεργο, είναι το γεγονός πως ΜΕ ΕΞΑΦΑΝΙΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ!!!!
• Επειδή τυγχάνω έμπορος υποδημάτων, ενοικιάζω κάθε χρόνο εδώ και 6 συνεχή έτη τον ίδιο χώρο κατά τη διάρκεια της πανήγυρης. Το αντίτιμο το καταβάλλω σε υπάλληλο του Δήμου, που για το λόγο αυτό μου δίνει μια απλή απόδειξη είσπραξης.
• Εφέτος λοιπόν κατέβαλα το ποσό των 450 ευρώ ως αντίτιμο ενοικίου. Ψάχνοντας λοιπόν στο τοπογραφικό να ΜΕ ΒΡΩ, ανακαλύπτω πως ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΩ όχι μόνο εγώ, αλλά και πολλοί άλλοι συνάδελφοί μου.!!!!!!
• Κι επειδή πέραν του ότι είμαι «περίεργος» είμαι και δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Σκοτούσσας, την ημέρα την πανήγυρης ικανοποίησα την περιέργειά μου κάνοντας και μια καταμέτρηση, έτσι για να διασφαλίσω το συμφέρον του Δήμου.
• Καταμέτρησα λοιπόν τους εκθέτες της πανήγυρης και βρήκα αυτούς ΕΞΑΚΟΣΙΟΥΣ ΔΕΚΑ (610)!!!! ,χωρίς φυσικά να περάσω από την κάτω πλευρά της σιδηροδρομικής γραμμής.
• Όσον αφορά τα έσοδα, ο Δήμος μου απάντησε πως εισέπραξε 63.910 ευρώ από την εκμίσθωση των τμημάτων που μου αναφέρει δηλαδή από τους 197 χώρους.
• Κάνοντας λοιπόν εγώ τους υπολογισμούς μου, βάσει των 610 χώρων που καταμέτρησα και της απόφασης για τον κανονισμό λειτουργίας του πανηγυριού, υπολογίζω πως θα έπρεπε να εισπράξουμε ούτε λίγο ούτε πολύ 140.000 ευρώ!!!!
• Όπως λοιπόν εξαφανίστηκα εγώ από το χάρτη έτσι εξαφανίστηκαν και τα υπόλοιπα ευρώ;!!!!»

Δικαίως αναρωτιέται ο Δημοτικός Σύμβουλος. Και σωστά ζητάει ενημέρωση με αποδείξεις.
• Εσείς τι απαντάτε Δήμαρχε Σκοτούσσας, Λάζαρε Ευαγγελίδη;

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

...καλά πως κάνετε έτσι κ. Μουρατίδη για 76.000 ψωροχιλιάρικα,κάπου θα παράπεσαν.Εδώ (Θεσσαλονίκη)χάθηκαν κάπου 10-20 εκατομμύρια από ασφαλιστικές εισφορές του δήμου και αντί να παραιτηθούν και μετά να αυτοκτονήσουν ακόμη το συζητάνε.Δηλαδή τώρα που το καλοσκέπτομαι αμφιβάλω και αν το θυμούνται...

ΥΓ. Συγχαρητήρια κα Παπαφωτίου για τον "Καθρεπτη" και θα ήθελα να ζητήσω την άδεια σας για αντιγραφή κάποιων θεμάτων σας με γενικότερο ενδιαφέρον,αναφέροντας ΠΑΝΤΑ την πηγή προέλευσης τους,και τοποθετώντας link παραπέμποντας στην αρχική δημοσίευση του blog σας.

Με εκτίμηση
stavros (www.peraianews.gr)

ΑΡΙΑΔΝΗ Παπαφωτίου είπε...

Σταύρο
σ` ευχαριστώ γιά την "επίσκεψη". Φυσικά μπορείς να αναδημοσιεύσεις κείμενά μου, αφού γνωρίζεις τους κανόνες και το "fair play" της αναδημοσίευσης.
Νάσαι καλά και να τα λέμε.
Α.Π.