Πέμπτη 10 Απριλίου 2008

ΜΕ ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

Θριάμβευσε στη Νέα Υόρκη, ο μόλις 23 ετών Σερραίος σκηνοθέτης Γιώργος Ακσεχερλίδης.
• Πριν λίγες μέρες γύρισε από τις ΗΠΑ και το «New York International Independent Film & Video Festival», κρατώντας το Βραβείο καλύτερης ταινίας – Κωμωδίας, που του απονεμήθηκε στο Διεθνές διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ.
Δεν το πήραν πρέφα το γεγονός, τα εγχώρια ΜΜΕ.
• Σας δίνουμε λοιπόν από εδώ την ευχάριστη είδηση, μαζί με τα «μπράβο» μας στον Γιώργο, που το ανήσυχο και δημιουργικό του πνεύμα, φαίνεται πως τον καθοδηγεί σωστά!

• Ο Γιώργος που ασχολείται με σκηνοθεσία και φωτογραφία, έκανε την πρώτη του ολοκληρωμένη ταινία μόλις πρόπερσι!
• Με τα «Όνειρα Θερινής Επαρχίας» ήταν που συμμετείχε το 2006 στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης και κέρδισε εύκολα το Βραβείο κοινού, για την ταινία του.
• Η ίδια ταινία, κέρδισε και το Βραβείο στη Νέα Υόρκη.
• Φέτος συν-σκηνοθέτησε με τους Λ. Ρικάκη, Γ. Μπακόλα και Α. Σπάρταλη την σπονδυλωτή ταινία «Την καρδιά μου πλήγωσες», που προβλήθηκε στο Διεθνές Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, ενώ πέρυσι κράτησε τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην ταινία του τελευταίου, «Το μήλο μέσα στο κεφάλι σου», που τιμήθηκε με εύφημο μνεία για την εικαστικότητά της.
Πολυπράγμων και ανήσυχος ο Γιώργος, ετοιμάζει ήδη το επόμενο βήμα του στον Κινηματογράφο και όπως μου είπε, σκέφτεται και πάλι κάτι με Σερραϊκές αναφορές.
• Και γιατί όχι; Η βραβευμένη του ταινία, στην οποία επίσης παίζει και ως ηθοποιός, είναι γυρισμένη εξ ολοκλήρου στις Σέρρες, με πολλά γνωστά πρόσωπα της πόλης και φίλους του σκηνοθέτη, να συμμετέχουν σ` αυτή.
• Το «ντεκόρ» της πόλης μας, μάλλον του «στάθηκε» γουρλίδικο. Αν και γούρι χωρίς ταλέντο, δέντρο χωρίς ρίζες! Ε;
Καλή συνέχεια και έμπνευση Γιώργο. Θα περιμένουμε τα καινούρια σου, αλλά και την προβολή της βραβευμένης σου ταινίας, στις αίθουσες.

INFO για Γιώργο Ακσεχερλίδη: Γεννήθηκε και μεγάλωσε στις Σέρρες. Από 14 έως 20 ετών υπήρξε μουσικός παραγωγός σε ραδιόφωνα των Σερρών και της Θεσσαλονίκης. Υπήρξε ντράμερ στο συγκρότημα «Κρυμμένο γέλιο» για 3 χρόνια. Εργάστηκε ως βοηθός παραγωγής στην «Καρδιά του κτήνους» και ως ηθοποιός στην παραπάνω ταινία και στο «Ηθικόν ακμαιότατον».

1 σχόλιο:

neoinileias είπε...

Μπράβο στις Σέρρες που έχουν καλλιτεχνική δημιουργία, συνήθως σπανίζει στην επαρχία.

Δες και τους δρόμους των αναβολικών,

http://neoinileias.blogspot.com/