Δευτέρα 14 Απριλίου 2008

ΕΛΑΜΨΑΝ ΣΤΟ ΠΑΡΚΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ

• Ο αγώνας μπάσκετ ξεκίνησε στο Κλειστό Γυμναστήριο των Σερρών, με τους εκπροσώπους του Ελληνικού Κοινοβουλίου, να κερδίζουν το jumbol.
Τελείωσε, με τους Σερραίους να κερδίζουν το παιχνίδι με 68-64, (ήταν η πρώτη ήττα της ομάδας της Βουλής), και τους θεατές να απολαμβάνουν έναν όμορφο, «νευρικό» κάποιες στιγμές, αλλά αληθινό αγώνα …διασημοτήτων!

• Με αντίπαλους τους παλαίμαχους μπασκετμπολίστες και δόξες του Πανσερραικού και της ΑΕΣ, ο Γιάννης Ιωαννίδης, ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο Κώστας Κουκοδήμος, ο Κώστας Παταβούκας ο Σπύρος Βούγιας και άλλοι, αγωνίστηκαν με σκοπό να στείλουν διπλό μήνυμα.
• Να αναδείξουν τόσο την ιδέα του υγιούς αθλητισμού, όσο και της προσφοράς, μια και ο αγώνας έγινε για να στηριχθούν στο έργο τους το Κέντρο Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες των Σερρών, το Ειδικό Σχολείο, η Ειδική Τεχνική Σχολή, καθώς και το Συμβουλευτικό Κέντρο Πρόληψης Ναρκωτικών ΟΑΣΙΣ.

• Παρά τον φιλανθρωπικό του χαρακτήρα, ο αγώνας έστειλε κι άλλα μηνύματα, μια και δόθηκε σε μία δύσκολη για τον Ελληνικό αθλητισμό στιγμή, με τα αναβολικά και το ντόπινγκ στο προσκήνιο, να δυναμιτίζουν τα θεμέλια των αθλητικών επιτυχιών των Ελλήνων πρωταθλητών, και το σύστημα να κλονίζεται επικίνδυνα υπό το βάρος των αποκαλύψεων.
• Καλύπτοντας τηλεοπτικά το ρεπορτάζ για την ΕΡΤ, είδα και αποτύπωσα την ανησυχία για τα γεγονότα και τον προβληματισμό των πολιτικών και ειδικά αυτών που διετέλεσαν πρωταθλητές.
• Οι διαβεβαιώσεις του Υφυπουργού Γιάννη Ιωαννίδη για εξυγίανση, μέσω του νομοσχεδίου που θα κατατεθεί, περιμένουμε να γίνουν πράξη, αλλά οι καιροί και τα δεδομένα μας κάνουν επιφυλακτικούς.

Πολιτικοί και Παλαίμαχοι Σερρών, μετά τον αγώνα.

Συγχαρητήρια στη Νομαρχία Σερρών για την άψογη διοργάνωση και για τις ωραίες τιμητικές πλακέτες και επαίνους που ετοίμασε και επέδωσε.
Μπράβο για τη νίκη τους αλλά και την απόδοσή τους στο παρκέ, στους παλαίμαχους μπασκετμπολίστες των Σερρών. Ήταν συγκινητικό που τους είδαμε όλους μαζί, να παίζουν με πάθος και ήθος. Το ταλέντο τους, ήταν ακμαίο και πρόδηλο.

Συγχαρητήρια και στους προπονητές Στάθη Καμαράκη και Βασίλη Πίτσιο. Τα έδωσαν όλα, πάλι.
• Κατά τα άλλα, ξεχώρισα αρνητικά, για τη νευρικότητά τους τον Βασίλη Κικίλια και τον Γιάννη Ιωαννίδη από την ομάδα της Βουλής (θαυμάζοντας αντίστοιχα για την ψυχραιμία τους τον Στάθη Καμαράκη και τον Στέλιο Γκιουζέλη από το Σερραϊκό team),
• βρήκα παράταιρη την «αμφίεση» του Θόδωρου Καράογλου (πολύ κοντό σορτσάκι και παπούτσι «αθλητικού περιπάτου»), και αντιαισθητική την πρωτοβουλία του Σπύρου Βούγια, να βάζει την μπλούζα μέσα στο παντελόνι του όση ώρα έπαιζε στον αγώνα.

• Πολλούς επαίνους για την ευστοχία του στο δικό μας Στάθη Κουτμερίδη που αν και Σερραίος, έπαιξε «αντίπαλος» με τους δικούς μας και τα πήγε πολύ καλά, αλλά και στους υπόλοιπους της ομάδας της Βουλής, για την αγωνιστική τους ευπρέπεια.

• Η ομάδα των παλαιμάχων των Σερρών, ήταν εξαιρετική. Εύστοχοι, ψύχραιμοι, έδειχναν όλοι τους να απολαμβάνουν και το παιχνίδι και τη συνάντησή τους στο Κλειστό, μετά από αρκετά χρόνια.
• Είναι ίσως αδικία που δεν έχω αρκετό χώρο για να αναφερθώ στον καθένα τους αναλυτικά (είναι όλοι φίλοι και γνωστοί), αλλά ελπίζω πως στο αθλητικό δισέλιδο, θα το κάνει ο συνάδελφος σε επόμενο φύλλο.
• Δεν ήταν το αποτέλεσμα, ήταν ο ίδιος ο αγώνας που μας ικανοποίησε. Και ο σκοπός του.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αποστολή: Παρασκευή, 11 Απριλίου 2008
Θέμα: Γεγονότα Χειμάρρας
Τηλέφωνα επικοινωνίας 6944908605
210.3815376
Το απόγευμα της 9ης Απριλίου 2008 οι συμπατριώτες μας Μανώλης Ζώτος του Βασιλείου και Ράππος Ερίων του Λουκά έπεσαν θύματα ξυλοδαρμού από Αλβανούς αστυνομικούς του τμήματος Χειμάρρας μόνο και μόνο επειδή ζήτησαν το λόγο από τα όργανα του αλβανικού κράτους, οι οποίοι τους σταμάτησαν για έλεγχο.
Σαν να μην έφτανε ο ξυλοδαρμός των δύο συμπατριωτών μας, όταν το βράδυ πήγαν στο αστυνομικό τμήμα για να υποβάλλουν μήνυση κατά των εν λόγω αστυνομικών, ο διοικητής του τμήματος τούς αρνήθηκε να ασκήσουν αυτό το νόμιμο δικαίωμά τους δηλώνοντάς τους ότι πρέπει να προσέλθουν την επόμενη ημέρα προκειμένου να υποβάλλουν μήνυση.
Η παρουσία τους το επόμενο πρωί κατέδειξε τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η αλβανική αστυνομία στη Χειμάρρα με την ανοχή του αλβανικού κράτους. Ξανά δεν επετράπη στους Ζώτο και Ράππο να καταθέσουν μήνυση για τον ξυλοδαρμό τους, και όταν ο θείος ενός εξ αυτών πήγε στο αστυνομικό τμήμα να διαμαρτυρηθεί, ο διοικητής Λεονάρντ Λάλαϊ τον εξύβρισε και άρχισε να πυροβολεί στον αέρα, προσπαθώντας να τον εκφοβίσει και θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή και την σωματική ακεραιότητα των περιοίκων. Η απαράδεκτη αυτή συμπεριφορά του οργάνου της τάξης είχε ως αποτέλεσμα να ξεσηκωθούν οι κάτοικοι, οι οποίοι περικύκλωσαν το αστυνομικό τμήμα ζητώντας την τιμωρία και την απομάκρυνση των συγκεκριμένων αστυνομικών από τη Χειμάρρα.
Τελικά χάρη στις ενέργειες του Δημάρχου Χειμάρρας, κ. Βασίλη Μπολάνου, αργά το βράδυ κατέφθασε στην περιοχή εισαγγελέας, ο οποίος θα διερευνήσει την υπόθεση. Αυτό βέβαια αφού στη Χειμάρρα είχε σταλεί κλιμάκιο των δυνάμεων της SHISH, της μυστικής υπηρεσίας της Αλβανίας.
Ως Ένωση Χειμαρριωτών καταδικάζουμε απερίφραστα αυτές τις ενέργειες των αστυνομικών οργάνων του αλβανικού κράτους, οι οποίοι δρουν με οργανωμένο σχέδιο εκφοβισμού και κατατρομοκράτησης του αδούλωτου λαού της Χειμάρρας και ζητούμε την παραδειγματική τιμωρία τους, καθώς και την απομάκρυνση όλων των αστυνομικών που εμπλέκονται στην υπόθεση. Ευελπιστούμε ότι η εισαγγελική έρευνα θα είναι ανεξάρτητη και ανεπηρέαστη και θα καταδείξει τους πραγματικούς ενόχους.
Σε κάθε περίπτωση τέτοιες ενέργειες και πρακτικές, μία ημέρα πριν ο Έλληνας υφυπουργός Εξωτερικών Θ. Κασσίμης επισκεφθεί τη Χειμάρρα και ελάχιστο καιρό μετά την έμπρακτη ελληνική συμπαράσταση στην πρόσφατη τραγωδία στα Τίρανα και κατά τη διάρκεια της ΝΑΤΟϊκής Συνόδου Κορυφής , δεν βοηθούν καθόλου τον στόχο της Αλβανίας για ένταξη στην ευρωπαϊκή οικογένεια.
Για το Δ. Σ. της Ενώσεως Χειμαριωτών
Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας
Φρέντης-Διονύσιος Μπελέρης Σπύρος Κούτουλας
http://himarablog.blogspot.com/

Ανώνυμος είπε...

Οι ηγέτες του Κοσσυφοπεδίου σε υπόθεση διακίνησης οργάνων


Οι ηγέτες των Αλβανών του Κοσσυφοπεδίου, μεταξύ των οποίων και ο νυν πρωθυπουργός Χασίμ Θάτσι, ενεπλάκησαν στο παρελθόν σε μια υπόθεση παράνομης διακίνησης ανθρωπίνων οργάνων, τα οποία αφαιρούνταν από Σέρβους κρατούμενους, καταγγέλλει στο βιβλίο της η πρώην εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για την πρώην Γιουγκοσλαβία, Κάρλα ντελ Πόντε.



Το καλοκαίρι του 1999, σύμφωνα με την ίδια πηγή, 300 κρατούμενοι, Σέρβοι και άλλοι πολίτες σλαβικής καταγωγής, ανάμεσά τους και γυναίκες, μεταφέρθηκαν από το Κοσσυφοπέδιο στην Αλβανία, όπου κλείστηκαν σε ένα είδος φυλακής και όπου υποβλήθηκαν σε χειρουργική αφαίρεση οργάνων.



''Τα όργανα αυτά εστάλησαν στη συνέχεια μέσω του αεροδρομίου των Τιράνων σε κλινικές του εξωτερικού, όπου μεταμοσχεύθηκαν σε ασθενείς οι οποίοι τα είχαν αγοράσει'', βεβαιώνει η Κάρλα ντελ Πόντε στο βιβλίο της με τίτλο ''Το κυνήγι, εγώ και οι εγκληματίες πολέμου'', που κυκλοφόρησε αυτή την εβδομάδα στην Ιταλία.



''Τα θύματα από τα οποία είχε αφαιρεθεί ο ένας νεφρός κλείνονταν εκ νέου σε ένα κέντρο κράτησης, μέχρις ότου θανατωθούν με την αφαίρεση κάποιου ζωτικού οργάνου'', γράφει η πρώην εισαγγελέας, η οποία επικαλείται ως πηγές την αποστολή του ΟΗΕ στο Κοσσυφοπέδιο (UNNIK) και ''αξιόπιστους δημοσιογράφους''.



Το καλοκαίρι του 1999 οι δύο ανώτατοι ηγέτες του Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσσυφοπεδίου (UCK) που μαχόταν κατά του καθεστώτος του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, ήσαν ο Αγκίμ Τσέκου, πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου από το Μάρτιο του 2006 ως τον Ιανουάριο του 2008 και ο νυν πρωθυπουργός Χασίμ Θάτσι.

Ανώνυμος είπε...

Γιατι δεν λετε κατι για το γεγονος οτι ο υπουργος δεν πηρε το υπομνημα που πηγε να του δωσει ο Δημος Σερρων?
και το ποσο εριστικος ηταν ο Ιωαννιδης? Το βρισημο που ερηξε ο Κικιλιας στον Γρύψιο?Και δεν βλεπω να σχολιαζετε κατι οτι ο Κικιλιας ειπε τον Δελη τι εισαι εσυ ο νέος Τριανταφυλλόπουλος? παρακαλω να δημοσιευτη το σχολιο μου.Γιατι αλλα τα εχετε θαψει.

ΑΡΙΑΔΝΗ Παπαφωτίου είπε...

Αγαπητέ Ανώνυμε
ΔΕΝ έχω λάβει κανένα άλλο σου σχόλιο.
Πάντως θα προτιμούσα να είχες όχι μόνο το θάρρος της γνώμης (που βλέπω πως το εκφράζεις και απαιτητικά!), αλλά και το θάρρος της επωνυμίας.
Την άλλη φορά, περιμένω σχόλιο με την υπογραφή σου.
Φιλικά
Α.Π.

Ανώνυμος είπε...

Κ.Παπαφωτίου
Κάποτε θα σπάσει και η ανωνυμία, για ευνόητους λόγους δεν είναι της παρούσης.
Χωρίς να θέλω να σας κολακέψω θεωρώ ότι είστε η ικανότερη δημοσιογράφος του Ν.Σερρών. Καταλαβαίνω ότι εργάζεστε στην κρατική ΕΡΤ και τα ρεπορτάζ σας πρέπει ν ακολουθούν τις «γνωστές» γραμμές. Θα περίμενα όμως στα γραπτά σας να είστε πιο καυστική για ορισμένα θέματα που αφορούν την πόλη και το νομό και να μην βάζετε αυτό τον τίτλο «έλαμψαν».Επίσης για το θέμα του μπάσκετ θέλω να πω ότι η Σερραϊκή ομάδα για μένα ήταν απαράδεκτη και έπεζε πολλή σκληρά τους πολιτικούς.Ρε παιδιά εδώ θέλατε να βγάλετε την χωριατήλα σας!!!.
Ευχαριστώ /g/ (έτσι θα υπογράφω από εδώ και πέρα).

Ανώνυμος είπε...

"Κάποτε θα σπάσει και η ανωνυμία, για ευνόητους λόγους δεν είναι της παρούσης."
Πίσω από την οποία κρύβεσαι;
«/g/ (έτσι θα υπογράφω από εδώ και πέρα).»
Τουλάχιστον η δημοσιογράφος του Ν. Σερρών είναι επώνυμη, τώρα αν «η Σερραϊκή ομάδα για μένα ήταν απαράδεκτη και έπεζε πολλή σκληρά τους πολιτικούς.Ρε παιδιά εδώ θέλατε να βγάλετε την χωριατήλα σας!!!.» (η ορθογραφία του κειμένου σου κρατήθηκε, όπως εσύ το έγραψες) τότε εμείς οι υπόλοιποι θα είχαμε πάει σε άλλο κλειστό αθλητικό κέντρο των Σερρών και δεν είδαμε τον ίδιο αγώνα!!!