Τετάρτη 16 Απριλίου 2008

"ΙΝΤΕΡΝΕΤΙΚΗ" ΠΡΩΤΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ Ν. ΣΟΥΛΙΟΥ

• Πολύ ευχάριστη είναι η είδηση, πως το Γυμνάσιο Νέου Σουλίου Σερρών, βραβεύτηκε για μία ακόμη φορά σε πανελλήνιο διαγωνισμό, για τον δικτυακό του τόπο (website), παίρνοντας το πρώτο βραβείο και την κορυφαία θέση, διαγωνιζόμενο μεταξύ 456 (εκ των οποίων τα 7 από το ν. Σερρών) Σχολείων Β/θμιας, από όλη την Ελλάδα.
• Γι` αυτό και γράφω το σημερινό σημείωμα.
• Τυχαίνει να γνωρίζω προσωπικά τον «αρχιτέκτονα» και εμπνευστή αυτής της πρωτοβουλίας του Σχολείου, που ξεκίνησε από τις αρχές της νέας χιλιετίας και κρατιέται ζωντανή και ακμαία.
• Μιλώ για τον καθηγητή Μαθηματικό Θανάση Αθανασιάδη, εξαιρετικό στη δουλειά του, που αν και την τελευταία τριετία είναι αποσπασμένος στη Δημόσια Βιβλιοθήκη των Σερρών προσφέροντας εκεί τις ανεκτίμητες υπηρεσίες του,
ποτέ δεν άφησε το «παιδί» του στο Ν. Σούλι και μαζί με τους μαθητές του αλλά και τους υπόλοιπους καθηγητές, συνεχίζουν να πρωτοπορούν, κάνοντας αξιέπαινη εκπαιδευτική δουλειά.

Από εκπομπή του 2002

• Είχα τη ευκαιρία να παρουσιάσω αρκετές φορές στην ΕΤ3 τη δράση τους αλλά και τις διακρίσεις για την ιστοσελίδα τους. Βλέπω με χαρά πως συνεχίζουν, και πως επιμένουν να είναι πρώτοι!
Πλούσια συλλογή φωτογραφιών, εικόνες σχολικής καθημερινότητας, σπάνιο αρχειακό υλικό, webκάμερες σε όλο τον κόσμο, είναι κάποια από τα περιεχόμενα του βραβευμένου site.
• Οι μαθητές του Σχολείου όλα αυτά τα χρόνια, περνούν και αποφοιτούν, όμως όσο βρίσκονται στο Γυμνάσιο Νέου Σουλίου, συμμετέχουν καθοριστικά με εργασίες τους στον εμπλουτισμό της ιστοσελίδας, που πλέον είναι μία πραγματική ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη για το Νέο Σούλι αλλά και για τις μαθητικές δράσεις του Γυμνασίου.

Οι μαθητές και το κτίριο του Γυμνασίου Ν. Σουλίου

• Μπορείτε να κάνετε μία επίσκεψη στη διεύθυνση http://gym-n-souliou.ser.sch.gr/ για του λόγου το αληθές, αλλά και για να καταλάβετε γιατί η ιστοσελίδα, βραβεύτηκε.
• Η Πανελλήνια Ένωση Εκπαιδευτικών «Μιχάλης Δερτούζος» και η «Ελληνική Ένωση για την Αξιοποίηση των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας στην Εκπαίδευση», σε συνεργασία με το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο προκήρυξαν τον διαγωνισμό, για την βράβευση των καλύτερων σχολικών δικτυακών τόπων.
Μπράβο στο Γυμνάσιο Νέου Σουλίου για την πρωτιά του. Στους ανήσυχους και φιλομαθείς μαθητές του αξίζουν συγχαρητήρια και πολλοί έπαινοι στους καθηγητές, υπο την εποπτεία και επιμέλεια των οποίων γίνονται όλα.
• Αξίζει να τους αναφέρω ονομαστικά και με τη σειρά που τους βρήκα καταγεγραμμένους μέσα στο site: Μεσάικος Δημήτρης (Δ/ντής), Τυχάλα Φιλιώ (Φυσικός), Καλαθά Άννα (Φιλόλογος), Αβραμίδου Χαρίκλεια (Φιλόλογος), Δαβίτη Φωτεινή (Γερμανικών), Σιώπης Άγγελος (Μαθηματικός), Θεοχαρίδου Αντωνία (Γαλλικών), Μπέλιου Γιαννούλα (Πληροφορικής), Μιμήκου Αναστασία (Αγγλικών), Γκιουγκή Ιωάννα (Τεχνολογίας), Καραθεοδώρου Αθανάσιος (Θεολόγος), Σιτζίμη Στέλλα (Γυμνάστρια) και Αθανασιάδης Αθανάσιος (μαθηματικός).
• Πολλές ευχές και για άλλες διακρίσεις!

3 σχόλια:

neoinileias είπε...

Γκάλοπ στα σκοπια
Το 78% των κατοίκων της διπλανής χώρας δηλώνει ότι επιθυμεί την συνέχιση των διαλόγου με την Ελλάδα το 19% δηλώνει όχι, 3% δηλώνει δεν ξέρω, ενώ το 60% δεν θέλει αλλαγή του ονόματος.
Το Γκάλοπ δείχνει ότι ο λαός της διπλανής χώρας εχει επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό από την προπαγάνδα ως αναφορά το όνομα και αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι το 78% του συνόλου του πληθυσμού επιθυμεί την συνέχιση του διαλόγου με την Ελλάδα για το όνομα.
http://neoinileias.blogspot.com/

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια σ’ όσους συνέβαλαν στην δημιουργία της σχολικής ιστοσελίδας και ιδιαίτερα στον καθηγητή πληροφορικής.
Προβάλουν με τον καλύτερο τρόπο την ιστορία του χωριού τους. Μακάρι το παράδειγμά τους να βρει ανταπόκριση.

Ανώνυμος είπε...

Το βραβείο αυτό αφιερώνεται στη μνήμη του Τηλέμαχου Αγραφιώτη - καθηγητή Φυσικών επιστημών και πληροφορικής από την Πτολεμαΐδα - που με τις γνώσεις του βοήθησε στη διάδοση της πληροφορικής στο νομό Σερρών την εποχή του MSDOS και που μας άφησε πολύ νωρίς, πριν προλάβει το Internet να μπει στην ζωή μας...
Θα τον θυμόμαστε πάντα για την ευγένεια, την αξιοπρέπεια, την ηπιότητα, τη μουσική του καλλιέργεια, και την προθυμία ανιδιοτελούς προσφοράς.