Σάββατο 14 Ιουνίου 2008

ΕΙΧΑΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥΣ!

• Μπορεί να πέρασαν μερικές μέρες, αλλά έστω και τώρα, θέλω να γράψω λίγα πράγματα για δύο πολύ ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στις Σέρρες.
• Η μία επιστημονικού και η άλλη καλλιτεχνικού ενδιαφέροντος, με κοινό τους σημείο, ότι ήταν Σερραϊκές πρωτοβουλίες και βέβαια στέφθηκαν από απόλυτη επιτυχία.
• Η πρώτη αφορά στην διεξαγωγή της διημερίδας Πνευμονολογίας που πραγματοποιήθηκε για δεύτερη φορά με πρωτοβουλία της Πνευμονολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου μας και του Διευθυντή της, εξαίρετου γιατρού Αντώνη Αντωνιάδη (στη φωτό κάτω).

• Η αφρόκρεμα των ελλήνων γιατρών με ειδίκευση στα νοσήματα θώρακος βρέθηκε στις Σέρρες, για να κάνει παρουσιάσεις και επιστημονικές ανακοινώσεις κύρους και να βοηθήσει στην επίτευξη του σκοπού του συνεδρίου που δεν ήταν άλλος, από την επιμόρφωση των γιατρών των συγκεκριμένων ειδικοτήτων, αλλά και την ενημέρωσή τους πάνω στις τελευταίες εξελίξεις στο εν λόγω επιστημονικό πεδίο.
Μπράβο στην Πνευμονολογική Κλινική του Νοσοκομείου μας και τον Δ/ντή της, αλλά και στον Διοικητή Αντώνη Τσίτρο, όπως και στην 4η ΔΥΠΕ και τον Γ.Γ. της  Βασίλη Δελλή, για τη θερμή και απαραίτητη υποστήριξή τους.
• Αν μάλιστα η ανά διετία αυτή επιστημονική συνάντηση, γίνει και διεθνής όπως μου είπε ο καθηγητής καρδιολογίας Νέστωρ Αγκομαχαλελής, τότε στις Σέρρες, θα έχουμε την χαρά να φιλοξενούμε ένα πραγματικά υψηλού επιπέδου και κύρους επιστημονικό Συνέδριο.


• Η δεύτερη αναφορά της στήλης αφορά στην ετήσια επίδειξη, των τμημάτων κλασσικού και μοντέρνου χορού της ΔΕΠΚΑ Σερρών.
• Και φέτος η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο μεγάλο αμφιθέατρο του ΤΕΙ, που έδειξε να ασφυκτιά (παρά το μέγεθός του), από τον κόσμο που το κατέκλυσε.
Πανδαισία χρωμάτων, ήχων και χάρης, πλημμύρισαν τον χώρο και η παράσταση απέδειξε ότι στον τομέα αυτό (ευθύνη του Νίκου Ιλανίδη και της Τασούλας Θαλάσση), στη Δημοτική Επιχείρηση Πολιτισμού των Σερρών, γίνεται επαγγελματική δουλειά! (Η φωτό κάτω, είναι από το φινάλε και το "όλοι επι σκηνής για το αντίο")

Συγχαρητήρια στις δεκάδες χαριτωμένες χορεύτριες κλασσικού και μοντέρνου χορού, για την αγάπη τους σ` αυτό που κάνουν, για την προσπάθεια και το χρόνο που του αφιερώνουν, αλλά και για την πολλή δουλειά που φάνηκε πως έκαναν όλο το χρόνο.

Κυρίως όμως, ένα μεγάλο μπράβο στις δασκάλες τους, Αναστασία Μπρέκου και Όλγα Γιάρουβζικς, που μεγαλούργησαν στις σύνθετες χορογραφίες και τις απαιτητικές φιγούρες που δίδαξαν επιτυχημένα στις νεαρές χορεύτριες. Παρουσίασαν μία πραγματικά επαγγελματική δουλειά, που έδειξε και το καλλιτεχνικό επίπεδο των δύο εκπαιδευτριών.
• Ήταν μία οπτικοακουστική απόλαυση, που έκανε περήφανους τους θεατές και καλλιέργησε ελπίδες για δημιουργία φυτώριου χορευτριών στις Σέρρες, και ανάδειξη μελλοντικών ταλέντων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: