Τετάρτη, 8 Οκτωβρίου 2008

ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΔΩΡΕΕΣ Η ΠΟΛΗ! Γι` αυτό και λέμε "Μπράβο" σε όσους τις κάνουν.

• Και αυτό το ταμπλό (10x2 μέτρων) με τη ζωγραφική αναπαράσταση της οδού Λ. Παπαπαύλου και της περιοχής του 1ο Γυμνασίου Σερρών της πόλης, (παλιό Αρρένων), τοποθετήθηκε σχεδόν ταυτόχρονα με το άλλο που έκανε ο ίδιος Σερραίος ζωγράφος, ο Χριστόφορος Μελλίδης, για το δημοτικό πάρκο του παλιού Στρατιωτικού φούρνου στην οδό Γ. Παπανδρέου.
• Δηλαδή, μέσα στον περασμένο Ιούλιο.
• Μόνο που ο πίνακας στον οποίο σήμερα αναφέρεται η στήλη, ήταν παραγγελία της Σοφίας και του Άγγελου Σωτηρίου, προκειμένου να τοποθετηθεί στον τοίχο της εισόδου της Δημόσιας Βιβλιοθήκης των Σερρών.

• Ο ζωγράφος, φαίνεται πως εργάστηκε ταυτόχρονα για την εκτύπωση των δύο έργων του σε ανεξίτηλο και ανθεκτικό μουσαμά, και η πόλη, χάρη στον Δήμο από τη μία και σε ιδιώτες από την άλλη, απέκτησε δύο ακόμη υπερμεγέθη «πορτραίτα» της, βασισμένα σε φωτογραφίες εποχής.
• Η δωρεά του ζευγαριού, στολίζει όμορφα την πρόσοψη του μοντέρνου κτιρίου και «ταξιδεύει» τους εισερχόμενους στο παρελθόν, στα χρόνια που οι Σέρρες είχαν μεταπολεμικό χρώμα και χωματένιους δρόμους, όμως και κτίρια που ξεχώριζαν με το μέγεθος και τον συμβολισμό τους.
• Κατάλληλη η επιλογή του θέματος από τον ζωγράφο και τους δωρητές, τυχερή και η Δημόσια Βιβλιοθήκη μας, που έχει ανθρώπους που την αγαπούν και τη νοιάζονται.

Η Σοφία Γεωργιάδου και ο Δ/ντής Γιάννης Σαπουντζής, στα εγκαίνια της νέας Βιβλιοθήκης, από τον Υπουργό Παιδείας Ευρ. Στυλιανίδη, τον περασμένο Φεβρουάριο.

• Εξάλλου η Σοφία Γεωργιάδου-Σωτηρίου, δικηγόρος στο επάγγελμα, διακονεί δημιουργικά τη Βιβλιοθήκη πολλά χρόνια, από τη θέση της Προέδρου του Εφορευτικού Συμβουλίου της. Και την αγάπη της την έχει δείξει με πράξεις.
• Η στήλη επαινεί την Σοφία και τον Άγγελο (επίσης γνωστό Πολιτικό Μηχανικό των Σερρών), για τη δωρεά τους και την αθόρυβη πρωτοβουλία τους να προσφέρουν και να ομορφύνουν έτσι κι άλλο το κτίριο. Είναι παράδειγμα.

• Με την ευκαιρία η στήλη δηλώνει ευτυχής που η πρότασή της για τοποθέτηση μικρού συντριβανιού στο όμορφο πάρκο του πρώην Στρατιωτικού φούρνου (όπου και ο πρώτος πίνακας του Χ. Μελλίδη) υιοθετήθηκε από τον Αντιδήμαρχο Αντώνη Αναστασιάδη.
• Πέρασα πριν λίγο καιρό και το εντόπισα, όπως παρατήρησα και την τάξη και καθαριότητα που υπάρχει στον χώρο.
• Μακάρι Αντιδήμαρχε όλα τα (λίγα) παρκάκια της (τσιμεντου-)πόλης μας, να είχαν την ίδια εικόνα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: