Παρασκευή, 17 Οκτωβρίου 2008

ΔΩΣΤΕ ΛΙΓΗ ΑΥΛΗ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ!!!

Ταλαιπωρούνται οι μικροί μαθητές του νεοσύστατου Πειραματικού Σχολείου της πόλης των Σερρών, καταδικασμένοι να αυλίζονται, να «αθλούνται» και να παίζουν σε μία αυλή τόσο μικρή, που ούτε σε ιδιωτική μονοκατοικία δεν θα αρκούσε!
• Η στήλη είχε κάνει την σχετική παρατήρηση, από τον περασμένο Φεβρουάριο ακόμη (δημοσίευμα 26/2/08), όταν έγραφε:

• «Όμως η επίσκεψή μου εκεί, μου προκάλεσε ανησυχία.
Διότι από απλές παρατηρήσεις, αναρωτήθηκα σοβαρά, αν το συγκεκριμένο κτίριο
είναι και το πλέον κατάλληλο για την στέγαση αυτού του Πειραματικού
Σχολείου.
• Τριώροφο κτίσμα για Δημοτικό; είπα. Με πόση άραγε ασφάλεια
τα μικρά παιδιά θα ανεβοκατεβαίνουν κάθε λίγο τις σκάλες για τα μαθήματα, τα
εργαστήρια, το γεύμα, την αυλή;
• Και πού θα παίζουν οι μαθητές όταν
προαυλίζονται; Σε ποιά αυλή θα χωρέσουν 150 παιδιά; Ένας οπτικός έλεγχος του
μεγέθους της, απογοητεύει. Δυστυχώς, επιβεβαιώνεται και από την μέτρηση της
επιφάνειάς της.
• Πού είναι το κλειστό γυμναστήριο; σκέφτηκα.
• Ο
υπόγειος χώρος του κτιρίου, έχει αίθουσα εστίασης, μαγειρείο και αίθουσα
εκδηλώσεων, όμως πουθενά στεγασμένος χώρος για άθληση και ενεργητική απασχόληση
του σώματος. «Νους εν σώματι…» έλεγαν οι αρχαίοι μας, όμως…!».


Προβληματίστηκα λοιπόν τότε, όμως τα ερωτήματα τα έχω ακόμη. Διότι αν και το Σχολείο ήδη λειτουργεί και τα μπάζα απομακρύνθηκαν από την αυλή, ο ελεύθερος χώρος, δυστυχώς δεν … μεγάλωσε!
Πώς άλλωστε; Αφού και οι δυνατότητες που υπήρχαν γι` αυτό, δεν φαίνεται να αξιοποιήθηκαν!


• Μιλάω για το γεγονός πως το ανατολικό πεζοδρόμιο του Σχολείου είναι τουλάχιστον έξι μέτρα πιο μέσα από την οικοδομική γραμμή!!
• Παραθέτω τις σχετικές φωτογραφίες που τράβηξα, για του λόγου το αληθές, αλλά και για να ρωτήσω τόσο τον Προϊστάμενο Α/θμιας Γιάννη Καραβασίλη, όσο και τον Δήμαρχο Γιάννη Βλάχο, ακόμη και το Νομάρχη,

• για ποιό λόγο στερήθηκε αυλή το Σχολείο από την δυσμενή μετάθεση του πεζοδρομίου, και τι εξυπηρετεί η
ασφαλτοστρωμένη εσοχή (για πάρκινγκ ίσως;) που δημιουργήθηκε;
Γιατί το όριο του Σχολείου, δεν είναι
σύστοιχο
με αυτά του 2ου Γυμνάσιου από τη μια μεριά και της ιδιόκτητης
οικοδομής από την άλλη;


• Είναι κρίμα, ένα Σχολείο όπως αυτό, που η Ευρώπη το χρηματοδότησε με 2,5 εκ. ευρώ και που η πόλη των Σερρών κατάφερε να το κερδίσει και να το λειτουργήσει, να μοιάζει με «κλουβί».
• Πειραματικό και καινοτόμο, δεν πρέπει να είναι μόνο στα διδακτικά προγράμματά του, αλλά και στην ποιότητα της ενδοσχολικής διαβίωσης μαθητών και δασκάλων. Κάνω λάθος;
Προϊστάμενε τι λέτε; Πώς θα μεγαλώσει η αυλή;

Δεν υπάρχουν σχόλια: