Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2009

ΦΥΚΙΑ 100 ΟΚΤΑΝΙΩΝ!!!

· Έγραφα χθες για τις περιπέτειες της ελληνικής Σπιρουλίνας που παράγεται στη Νιγρίτα με χρήση του γεωθερμικού μας πεδίου (βλέπε χθεσινή στήλη και πρωτοσέλιδο της «Ε») και σήμερα έπεσα τυχαία πάνω σε μία άλλη, αλλά σχετική ειδησούλα.

· Τη λέω «ειδησούλα» χωρίς να το αξίζει, αλλά πού να αναδειχτούν κάτι τέτοια νέα στη χώρα μας όταν 20 μέρες μετά τις εκλογές και την ανάδειξη νέας Κυβέρνησης, ασχολούμαστε κυρίως, εκτενώς και αδιάλειπτα με το «ποιός θα είναι ο νέος αρχηγός» του κόμματος της …αξιωματικής αντιπολίτευσης..!!!

· Και μάλιστα με αυτό, να μας ενδιαφέρει περισσότερο και από τις πρωτοβουλίες της νέας Κυβέρνησης και τα νέα της μέτρα σε κρίσιμους τομείς!! Αλλά για ποιό λόγο σας περιγράφω την κατάσταση; Αφού τη ζούμε!

· «Απολαμβάνουμε» το να κάνουμε την «πιθανολόγηση» είδηση, και να υποβιβάζουμε την είδηση σχολιάζοντάς την «κουτσομπολίστικα», παρακολουθώντας Δελτία Ειδήσεων (σε πανελλαδικά και τοπικά κανάλια) που μοιάζουν όλο και περισσότερο με μεσημεριανές εκπομπές!!

· Κλείνω την παρένθεση και προχωρώ, μια και η «ειδησούλα» που σας λέω, μπορεί να μας φέρει ως νομό και ως χώρα και πάλι στην πρώτη γραμμή της «πράσινης» καινοτομίας (χωρίς βέβαια να διασφαλίζεται τίποτε για τη συνέχεια και ανάπτυξη της επένδυσης, μια και μιλάμε για …Ελλάδα).

· Ο Καθηγητής λοιπόν Σπύρος Αγάθος του Πανεπιστημίου Louvain του Βελγίου που καταλαβαίνετε πως είναι και ελληνικής καταγωγής, είπε πως «η εκμετάλλευση της βιομάζας των άλγεων-φυκιών θα μπορούσε να αλλάξει το ενεργειακό και οικονομικό τοπίο του πλανήτη»!

· Όπου άλγη-φύκια, βλέπε Σπιρουλίνα!

Να εξηγήσω όμως γιατί έχει το επιπλέον ενδιαφέρον της η παραπάνω «ειδησούλα» (πέρα αυτού που οδηγεί στο προφανές της ανακάλυψης νέων εναλλακτικών και «καθαρών» πηγών ενέργειας).

· Διότι ο εις εκ των Σερραίων πρωτοπόρων της Σπιρουλίνας, ο Νιγριτινός Βαγγέλης Κουλτσιάκης, έχει σχεδόν ολοκληρώσει την επένδυσή του πάνω στο αντικείμενο που αναφέρει ο Καθηγητής και σε λίγες εβδομάδες, θα μπει μπροστά και η παραγωγή (σε πειραματικό αρχικά στάδιο)!

· Η μονάδα του, που ο ίδιος μου την περιέγραψε ως «διαστημική», βρίσκεται στα Θερμά Νιγρίτας και φυσικά θα κάνει και πάλι χρήση του γεωθερμικού πεδίου της περιοχής για την καλλιέργεια του πολύτιμου φυκιού.

· Κάτι τέτοιο είναι πρωτοπόρο, καινοτόμο, μοναδικό και πραγματικά ενδιαφέρον και επιστημονικά –ερευνητικά και φυσικά επιχειρηματικά.

· Μιλάμε για φύκια 100 οκτανίων!!!

· Φυσικά η στήλη θα επανέλθει σύντομα επί της είδησης που σας έδωσε σήμερα, με περισσότερες λεπτομέρειες και άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ, ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΑΣ, ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΥΕΡΓΕΤΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΣΠΙΡΟΥΛΙΝΑΣ?

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

ΑΡΙΑΔΝΗ Παπαφωτίου είπε...

Αγαπητέ φίλε
μπορείς να πάρεις τις πληροφορίες που θέλεις από φαρμακοποιούς ή και το διαδίκτυο.
Αν βάλεις στο google "ΣΠΙΡΟΥΛΙΝΑ", θα σου βγάλει πολλά sites.
Αυτό που αφορά την παραγωγή της Νιγρίτας Σερρών, θα το αναζητήσεις ως "ΑΛΓΗ" (το όνομα της εταιρίας).

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ